0

Ουσιαστικά αλλά ίσως και συμβολικά ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης επέλεξε φέτος να παρευρεθεί στην τελετή αγιασμού των υδάτων στον Κομψάτο ποταμό, στην πρωτεύουσα του Δήμου Ιάσμου. Μαζί του, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ο ίδιος έδωσε στην δημοσιότητα, σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου όπως ο επίδοξος επόμενος δήμαρχος Τζανέρ Ιμάμ, ο προβεβλημένος ως Νο2 του Κυριάκου Αμούντζα Ηλίας Μπούκας αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος με το ΚΚΕ αλλά και ιεροψάλτης Παναγιώτης Σπορίκης.




Της (ξαφνικής;) "αρχηγικής" εμφάνισης του Ευριπίδη Στυλιανίδη στον Ιασμο προηγήθηκε ένα επικοινωνιακό μπαράζ συνεντεύξεων και εμφανίσεων του πρώην υπουργού σε επιλεγμένα ΜΜΕ (τακτική που ακολουθεί πιστά και ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν) μεταξύ των οποίων και στα "Παραπολιτικά" του Ομίλου Μαρινάκη τα οποία προβάλλουν ιδιαίτερα θετικά τον Ξυλαγανιώτη πολιτικό εδώ και χρόνια.

https://www.youtube.com/watch?v=kjJtf0E9POo

Οσον αφορά στον δήμαρχο Ιάσμου, ο ίδιος δεν παρέστη στην δοξολογία για να εκπροσωπήσει την δημοτική αρχή, όπως συνήθιζε στο παρελθόν (άγνωστο αν τον αντικατέστησε κάποιος συνεργάτης) ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν πως απουσίαζε στην Τουρκία για δημόσιες επαφές.

Αξίζει να θυμηθούμε πως το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν με μπαράζ δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα και στα ΜΜΕ της Αθήνας είχε ονοματίσει τον βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη ως "επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης" ο οποίος σε συνεργασία με την ενωμένη αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, δικούς του πρώην συνεργάτες που έχει διαγράψει αλλά και πρώην δήμαρχο, επιχείρησαν "πραξικόπημα" ώστε να τον καθαιρέσουν από την θέση του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης να ζητήσει την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και να ξεκινήσει σειρά εμφανίσεων στα ΜΜΕ.

Υπό αυτή την έννοια η παρουσία του Ευριπίδη Στυλιανίδη στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή στον Ιασμο αποκτά άλλη σημασία ενώ άγνωστο παραμένει αν υπήρξε συνεννόηση των δύο πολιτικών ανδρών ώστε να μη συναντηθούν απροόπτως στην τελετή ή αν ο δήμαρχος Ιάσμου είχε κάποιον άλλον λόγο να μην επιθυμεί να παρευρεθεί.


Στην τελετή αγιασμού των υδάτων λοιπόν ο δήμαρχος δεν παρευρέθηκε όμως 2 ημέρες μετά, έδωσε στην δημοσιότητα έγγραφο από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος αποφάσισε την παράταση πληρωμής των τελών ύδρευσης μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2023. Ενα μέτρο που μοιάζει με την παράταση που δόθηκε από την κυβέρνηση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, μέχρι την ίδια ημερομηνία. Ως αιτιολογία γι αυτή του την απόφαση ο δήμαρχος Οντέρ Μουμίν αναφέρει "λόγους εθνικής ασφάλειας και δημοσίου συμφέροντος σε συνέχεια προηγουμένων αποφάσεων" του ιδίου.

Το πως η πληρωμή των τελών ύδρευσης στον Δήμο Ιάσμου μπορεί να επηρεάσει την ...εθνική ασφάλεια, δεν εξηγήθηκε από τον δήμαρχο.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top