0

Ο δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, απέστειλε στα ΜΜΕ πριν λίγες ώρες την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών: Ανακαλεί με αιτιολογημένη απόφασή του όλους τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ιάσμου. Μέχρι νεωτέρας, κρατά στο πρόσωπό του όλες τις αρμοδιότητες του άρθρου 58 του Ν.3852/2010. Σε συνέχειά των παραιτήσεων των Προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ιάσμου, κρατά και ασκεί τις Προεδρίες όλων των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Δήμου Ιάσμου. Καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Όργανωση ΕΥΡ-ΑΚΗ."

Να υπενθυμίσουμε πως το τελευταίο διάστημα ο Οντέρ Μουμίν έχει ξεκινήσει ένα μπαράζ δημοσίων ανακοινώσεων εναντίον νυν και πρώην αυτοδιοικητικών του Δήμου Ιάσμου, μεταξύ των οποίων και πρώην συνεργατών του, υπαλλήλων του Δήμου, βουλευτών, παραγόντων της μειονότητας, τοπικών δημοσιογράφων, πρώην διοικητικού στελέχους της ΕΥΠ στην Θράκη -που έχει αποπεμφθεί από την υπηρεσία του- και άλλων προσώπων τα ονόματα των οποίων δεν τολμούμε να αναπαράγουμε -μέχρι τουλάχιστον να επιληφθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη- με βαριές κατηγορίες όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, επιχείρηση κατάληψης της διοίκησης του Δήμου με τρόπο "πραξικοπηματικό", συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Φετουλάχ Γκιουλέν (παράνομη στην Τουρκία και θεωρούμενη ως υπεύθυνη για το στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν το 2016), διακίνηση μαύρου χρήματος και πολλά άλλα τρομακτικά και εφιαλτικά που σοκάρουν την τοπική γνώμη.

Ο ρυθμός δε, των σχετικών αναρτήσεών του το τελευταίο διάστημα είναι καταιγιστικός με τον ίδιο παράλληλα να πραγματοποιεί συνεχιζόμενα ολιγοήμερα ταξίδια τόσο στην Τουρκία, όσο και στην Αθήνα "για εθνικούς λόγους" όπως ο ίδιος ανακοίνωσε.

Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος ανακοινώνει κατά καιρούς και τα "συμφραζόμενα", οι εθνικοί αυτοί λόγοι τους οποίους επικαλείται υποθέτουμε πως είναι η δράση της αναφερόμενης από τον ίδιο ως "εγκληματικής οργάνωσης" στην περιοχή της Θράκης και της συμμετοχής σε αυτήν ελληνόφωνων και τουρκόφωνων της Θράκης, με επαφές -όπως ο ίδιος υποστηρίζει- με το δίκτυο της οργάνωσης Γκιουλέν. (Να σημειώσουμε εδώ πως ο ιμάμης Γκιουλέν, αρχικά πνευματικός καθοδηγητής του σημερινού προέδρου της Τουρκίας στα πρώτα του πολιτικά βήματα, βρίσκεται αυτοεξόριστος και φρουρούμενος από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ενώ έχει ζητηθεί η έκδοσή του στην Τουρκία)

Αυτό που βάζει σε προβληματισμό είναι πως ο ίδιος ο δήμαρχος Ιάσμου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών ενώ ταυτόχρονα από την προϊστάμενη αρχή του στο υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό για τον Δήμο Ιάσμου -είτε για τα καταγγελλόμενα πρόσωπα από τον δήμαρχο, είτε για τον ίδιο- γεγονός που υποδεικνύει πως πιθανόν να μεσολαβεί με κάποιον τρόπο μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Είναι εξάλλου γνωστό πως ο ίδιος πρότεινε στον δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη και στον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου την συνδιοργάνωση του Μουντιάλ του 2030 σε Ελλάδα - Τουρκία και Βουλγαρία.

Ολα αυτά συνηγορούν στην υπόθεση πως ο ίδιος έχει αναλάβει πρωτοβουλίες που ξεπερνούν τα στενά αυτοδιοικητικά όρια, ειδικά ενός μικρού Δήμου και πλέον ανάγονται στην σφαίρα της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Και με το 2023 να είναι έτος εκλογών, τουλάχιστον για την Ελλάδα, αυτό δημιουργεί συνειρμούς και συζητήσεις για την συμμετοχή του Οντέρ Μουμίν στις εκλογές, αυτοδιοικητικές ή/και όχι μόνο.

Σωτήρης Μπουζάρας

Perifereiaka.gr

Μία από τις πρόσφατες αναρτήσεις του δημάρχου Ιάσμου.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top