0

Στην Ελλάδα τα πάει μέχρι στιγμής καλά όμως στην Τουρκία φαίνεται πως κάποιοι δεν είναι ικανοποιημένοι με τις πρόσφατες κινήσεις του. Ο λόγος για τον δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν ο οποίος το τελευταίο διάστημα πρωταγωνίστησε στα ΜΜΕ της Αθήνας, έπειτα από την απόφασή του να ξεκινήσει "επιχείρηση κάθαρσης" στον Δήμο που διοικεί με αποτέλεσμα την απομάκρυνση από τον ίδιο εργαζομένων αλλά και στελεχών της διοίκησής του λόγω, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, συμμετοχής τους σε μία "διεθνή τρομοκρατική οργάνωση" και σε μία "εγχώρια εγκληματική οργάνωση".

Αυτή την φορά τον λόγο πήρε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας Yeni Safak η οποία στράφηκε εναντίον του δημάρχου Ιάσμου, λέγοντας πως όσα κάνει το τελευταίο διάστημα έχουν ως κίνητρο το να γίνει ξανά δεκτός στους μηχανισμούς εξωτερικής πολιτικής της Αγκυρας στην ελληνική Θράκη, από τους οποίους είχε αποπεμφθεί πριν λίγο καιρό με την διαγραφή του από την "Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης", έναν άτυπο μηχανισμό που ελέγχεται από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Η τουρκική εφημερίδα αφού κάνει αναφορά μέχρι και στην ψυχολογική υγεία του δημάρχου (σύμφωνα με την μετάφραση από την ιστοσελίδα "Τουρκικά Νέα") συμπληρώνει πως ο Οντέρ Μουμίν "θέλησε με την χρήση της FETO να αποκτήσει την στήριξη της Τουρκίας και να είναι πιο ισχυρός στα παζάρια του με την Ελλάδα".

Ο ίδιος ο δήμαρχος με ανακοίνωσή του αργά το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου 2022 δήλωσε τα εξής:

"Αναφορικά με τα αναληθή δημοσιεύματα, τα οποία κυκλοφορούν σε Ελλάδα και Τουρκία, κατόπιν σκόπιμης και συστηματικής υπερμετάδοσης, με κέντρα διανομής το Πρώτο Θέμα, τη Yeni Şafak, τη Haber7 και τα Τούρκικα Νέα, δηλώνω κατηγορηματικά και ενημερώνω τη κοινή γνώμη ως εξής: Ουδέποτε στο παρελθόν, όπως και σήμερα, δεν υφίσταται καμία παράνομη, έκνομη πράξη ή ενέργειά μου, κατά της χώρας μας, της Ελλάδας, αλλά και κατά της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Οντέρ Μουμίν - Δήμαρχος Ιάσμου"

Τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ που διαψεύδει ο δήμαρχος:

https://www.yenisafak.com/gundem/yunanistan-sorusturma-baslattigi-onder-muminin-turkiye-aleyhinde-faaliyet-yaptigi-ortaya-cikti-3899203

https://www.haber7.com/dunya/haber/3290277-yunanistanin-sorusturma-baslattigi-turk-baskan-turkiye-aleyhine-mi-faaliyet-gosteriyor

https://www.protothema.gr/politics/article/1324807/yeni-safak-gia-dimarho-iasmou-drouse-enadion-tis-tourkias/

https://tourkikanea.gr/thraki/onter-22/

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ από Οντέρ Μουμίν: "ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης"

Κάτι σημαντικό συμβαίνει με τον δήμαρχο Ιάσμου


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top