0

Εξιστορεί ο Μάκης Ζούμπλιος από την Νέα Πέραμο Καβάλας.

Ημερα 1η (15/04/2015)

Πριν από 24 ωρες (15/04/2015) ένας φίλος,ο Μanos Kas (οπως ειναι στο facebook) μου γράφει στο chat του Facebook ότι έχει στα χέρια του μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Την φωτογραφική μηχανή την βρήκε τυχαία το φιλαράκι του ο Αλέξανδρος Ματζάνης στον επαρχιακό δρόμο μεταξύ των χωριών Δωμάτια και Μουσθένης και του την έδωσε.Τα παραπάνω χωριά  βρίσκονται στον Δήμο Παγγαίου Καβάλας.

Ο Μάνος με στέλνει φωτογραφίες ενός τύπου με ποδήλατο που μάλλον έτσι όπως τον είδα τον ''έκοψα'' για Ασιάτη. Τα τοπία από τις περιοχές δεν μπορώ να τα αναγνωρίσω. Ξαναστέλνει φωτογραφίες με τον ποδηλάτη να βγάζει selfie μέσα από την πόλη της Καβάλας. Με ρωτάει αν τον είδα να κυκλοφορεί στο χωριό μου την Νέα Πέραμο και αν μπορούμε να κάνουμε κάτι ώστε να τον βρούμε και να του δώσουμε την φωτογραφική μηχανή.

Με βάση την λογική,δηλαδή τις τελευταίες φωτογραφίες (περιοχή Καβάλας και Ελευθερούπολης) και του σημείου που βρέθηκε η μηχανη σκεφτηκα ότι αυτός οδεύει προς Θεσσαλονίκη.

Τον γράφω στο chat τον Μάνο ''Ετοιμάσου για ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΠΑΜ''.

Ετοιμάζω κείμενο, φωτογραφίες, μεταφράζει και μια φίλη το κείμενο στα Αγγλικά διότι εγώ είμαι στόκος από ξένες γλώσσες και ξεκινάει η αναζήτηση.

Ανεβάζω στο προσωπικό μου προφίλ στο facebook το άρθρο: http://zoumeperamo.blogspot.gr/2015/04/blog-post_15.html και ξεκινάει μια καταιγίδα κοινοποιήσεων από τους φίλους μου και φίλους των φίλων μου.

Ταυτόχρονα προσπαθώ να βρω ποδηλατικά site και forum όπως και αντίστοιχα Moτοσυκλετιστικα site και forum που θα προωθούσαν το άρθρο και την αναζήτηση, Καβαλιώτικα ΜΜΕ κ.α.. Λέω...δεν κάνω και μια κρούση στα παιδιά του World Party, τον Σάκη και τον Γιώργο. Σκέφτομαι ότι τα παιδιά έχουν πολλούς φίλους που τους ακολουθάνε στο facebook και θα πάρει διαστάσεις το θέμα της αναζήτησης ενός ποδηλάτη και μερικών τρελών (?) που τον ψάχνουν για να του δώσουν πίσω την φωτογραφική του μηχανή,μια μηχανή που κουβαλάει ενθύμια και ''βραβεία'' του ταξιδιού του.

Η αλήθεια είναι ότι την επόμενη ημέρα το θέμα πήρε μεγάλη δημοσιότητα.Από κει και πέρα σκεφτόμουν αν τελικά θα τον προλαβαίναμε στην Ελλάδα η θα έπρεπε να ψαχτούμε και στο εξωτερικό.

Ημερα 2η (17/04/2015)

Χτυπάει το κινητό μου. Μια κυρία με το ονομα Δέσποινα Τσιμπεράκη με ρωτάει αν είμαι ο Μακης, με την φωτογραφική μηχανή, ότι με έψαχνε μέσω τηλεφωνικού καταλόγου, ότι με έστειλε email κτλ.

Αμάν σκέφτομαι κάτι παίζει εδώ.

Μου λέει ότι τις προηγούμενες ήμερες είχε φιλοξενήσει τον ποδηλάτη και ότι έχει επικοινωνήσει μαζί του αφού έμαθε η ίδια ότι τον ψάχνουμε μέσο του άρθρου στο blog .Την αναφέρω οτι την φωτογραφική την έχει στα χέρια του ο Μάνος κτλ και προσπαθήσαμε να συνεννοηθούμε πως θα γίνει και που θα βρεθούμε για να την παραδώσουμε αλλά και για να μας πει λεπτομέρειες σχετικά με τον ποδηλάτη.

Καβαλήσαμε τις μοτοσυκλέτες με τον Μάνο και πήγαμε στο χωριό Γραβούνα λίγο πριν την Χρυσούπολη Καβάλας.Εκεί βρήκαμε την φίλη πλέον Δέσποινα η οποια μας κέρασε καφεδάκι και μάζι με την κόρη της την Αναστασία μας έδωσαν πολλές πληροφορίες σχετικά με τον ποδηλάτη,το πως έμαθε την αναζήτηση μας κτλ.

Την Δέσποινα την ειδοποίησε η φίλη της Πασχαλιω Αλεξανδρή  η οποια είδε το blog και την αναζήτηση που κάναμε.Θυμήθηκε οτι η Δέσποινα ειχε φιλοξενήσει προ ημερών έναν Κινέζο.

Ο Κινέζος φίλος μας είναι ένας 28 χρόνος από τον ΧΟΓΚ ΚΟΝΓΚ, μηχανολόγος που εδώ και 11 μήνες είχε ξεκινησει το ταξίδι του μαζί με παρέα. Η παρέα χώρισε στην διαδρομή και έμεινε μόνος του να συνεχίσει το ταξίδι. Μερικές από τις χώρες που έχει ήδη περάσει είναι το Θιβέτ, Πακιστάν, Ιράκ, Τουρκία, Ελλάδα ενώ οι αμέσως επόμενη είναι η Αλβανία. Στόχος του είναι μέσω Βαλκανίων να φθάσει στην Ευρώπη και από κει μέσω  Ρωσίας θα γυρίσει αεροπορικως στην χώρα του. Συνολικά θα είναι 15 μήνες στους δρόμους ξοδεύοντας βάση του προσωπικού προϋπολογισμού του 2 ευρό την ημέρα. Ο σκοπός του ταξιδιού του ήταν διότι ήθελε να ξεφύγει από την μιζέρια της Κίνας όπου η μέχρι τώρα ζωή του ήταν δουλειά - σπίτι - δουλειά.

Η οικόγενεια της Δέσποινας των γνώρισε τυχαία όταν τον είδε να περιφέρετε κοντά στην Χρυσούπολη τις ημέρες του Πάσχα. Του πρόσφερε στέγη φαγητό αλλά του έδειξε και τι είναι η Ελληνική φιλοξενία. Είδε πως ζούνε οι Έλληνες την ημέρα του ΠΑΣΧΑ.

Αυτες τις ημερες ο Κινεζος ποδηλατης βρισκεται στην Κοζανη και πηγαινει προς Καστορια. Η Δεσποινα και η Αναστασια επικοινωνούνε μαζί του μέσω facebook και μόλις του είπαν ότι βρέθηκε η φωτογραφική μηχανή μαζί με το υλικό της χάρηκε πάρα πολύ. Το επόμενο βήμα είναι να σταλεί την επομένη (17/04/2015) με το ΚΤΕΛ ώστε να την παραλάβει και να συνεχίσει το ταξίδι του.

Ημερα 3η

Σημερα ειχε συνεχεια του θεματος. Η Δεσποινα θα εστελνε το πρωι απο Καβαλα προς Καστορια μεσο του ΚΤΕΛ την φωτογραφικη και καποια πραγματακια (σαν φιλοξενοι ανθρωποι που ειναι). Τα πραγματα εφθασαν στην Καστορια, ομως ο Suiming Sho (το ονομα του) ειτε δεν ειχε σημα wifi ειτε ειχε το κινητο κλειστο καθως στην Ελλαδα.

Παρολο που τον εστειλαν παρα πολλα μνμ στο messenger αυτος δεν απαντουσε και ετσι δεν ξεραμε αν εχει λαβει τα αντικειμενα η γενικα αν καταλαβε οτι τελικα πρεπει να παει στο ΚΤΕΛ Kαστοριας για να τα παραλαβει. Απο το προηγουμενο βραδυ ενας Αστυνομικος απο Καστορια με ρωτουσε για πληροφοριες του στο facebook ωστε να τον βρει και να τον βοηθησει.

Τελικα τον βρηκε ο φιλος αφου τον εψαχνε η Διας Τροχαια κτλ και χαρη στην προσπαθεια του φιλου  παραλαβαν ολοι μαζι την φωτογραφικη και τα αντικειμενα και τον κερασαν μπουγατσες σαντουιτς κτλ.

Την ιδια ημερα μου εστειλε μηνυμα μαζι με μια φωτογραφια ο Suiming Sho που εγραφε τα εξης:

Hi Makis! I am SiuMing! Thank you so much!!! Thanks for writting the article about the list camera! Thanks for share and spread it! I am so grateful for what you have done and the people i know and also many people i dont know to help a cyclist find his memorable and treasure photos! Thanks you so much! ευχαριστώ.

Ένα μεγάλο μπράβο εξαρχής στα παιδιά που βρήκαν την φωτογραφική μηχανή και ψάχτηκαν για να την δώσουν στον κάτοχο της,ένα μεγάλο μπράβο σε όλους εσάς που κοινοποιήσατε το θέμα,ένα μεγαλο μπράβο στα παιδιά του WORLD PARTY που βοήθησαν στην κοινοποίηση του θέματος,ένα μεγάλο μπράβο στο MYBIKE.GR,ενα μεγαλο μπραβο στον φιλο Αστυνομικο και την Αστυνομια της Καστοριας και ένα Τεράστιο Μπράβο στην Δέσποινα και Αναστασία και την οικογένεια τους που φιλοξένησε έναν άγνωστο και για δεύτερη φορά μπήκε στην διαδικασία να τον βοηθήσει στην παραλαβή ενός πολύτιμου αντικειμένου που δεν είναι άλλο από τις ''στιγμές'' ενός πολύμηνου ταξιδιού που βρισκεται αποθηκευμένο μέσα σε μια φωτογραφική μηχανή και στην κάρτα μνήμης της.

ΤΕΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

https://zoumeperamo.blogspot.com/2015/04/blog-post_16.html


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top