0

Την αδυναμία του να αντιληφθεί το που βρίσκεται το ζήτημα με την φωτογραφία που δημοσίευσε περιχαρής ο απερχόμενος Τούρκος πρόξενος δήλωσε για άλλη μία φορά ο πρόεδρος του Πανθρακικού Μπάμπης Σάκαρης, αυτή την φορά στον ραδιοσταθμό Metropolis.

Ο Σάκαρης αναφέρθηκε στα περί "αρμονικής συμβίωσης", στην ελληνικότητα της εταιρείας του Λεβέντ Σαδήκ (κανείς δεν το αμφισβήτησε ποτέ πως πρόκειται για ελληνική εταιρεία από έναν Κομοτηναίο - αλλά ποτέ δεν ήταν αυτό το ζήτημα) ενώ έφτασε σε σημείο να συγκρίνει τον Τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής (αυτόν που θρασύτατα έφτασε σε σημείο να επιχειρήσει να διοργανώσει δεξίωση στην Κομοτηνή για τουρκική εθνική εορτή της 29ης Οκτωβρίου, μία ημέρα πριν δηλαδή την 28η Οκτωβρίου ώστε απερχόμενος να ξεφτιλίσει τους Ελληνες και να δείξει στον σουλτάνο Ερντογάν πως "άλωσε" την πόλη της Κομοτηνής) με τον ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης!

Ο Σάκαρης δεν απάντησε στην ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με πιθανή προσπάθεια σκοτεινών παραγόντων του τουρκικού κράτους να εκμεταλλευτούν αυτές τις εικόνες (σ.σ.: όπως και έγινε!) ώστε να παίξουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας ενώ επέμεινε στο να δηλώνει πως δεν αντιλαμβάνεται ποιο είναι το πρόβλημα, επικεντρώνοντας την συζήτηση μόνο στα περί της χορηγίας του Λεβέντ Σαδήκ και στην τουρκική υπηκοότητα του  ποδοσφαιριστή της ομάδας.

Ισως βέβαια ο κος Σάκαρης όντως να μη βρίσκεται σε θέση να κατανοήσει τα πολιτικά και διπλωματικά παρασκήνια που παίζονται στην περιοχή της Θράκης και να ασχολείται μόνο με τα του ποδοσφαίρου. Στην περίπτωση αυτή οφείλει, εφόσον προεδρεύει μίας ομάδας η οποία όπως επανέλαβε εκπροσωπεί όλη την πόλη, να συμβουλεύεται όσους γνωρίζουν την πραγματικότητα της Θράκης και να μην αφήνει, έστω και άθελά του, να χρησιμοποιείται το όνομα της ομάδας - πόλης για άλλους σκοπούς.

Ακολουθεί το δημοσίευμα:


Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Μπάμπης Σακάρης, πρόεδρος του Πανθρακικού για την φωτογραφία που «τρέχει» στα μίντια που δείχνει τον Ντενίς Μπαϊκαρά με φόντο τις τουρκικές σημαίες στο προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή.

Παράλληλα, εκτός από την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ομάδα, ο διοικητικός ηγέτης των Κομοτηναίων μίλησε και για τη χορηγία από την εταιρία του Λεβέντ Σαδήκ.

Ο κ. Σάκαρης τόνισε χαρακτηριστικά: 

«Ο ποδοσφαιριστής Ντενίς Μπαϊκαρά είναι τούρκος υπήκοος και εξέφρασε την επιθυμία να δώσει μία φανέλα στον τούρκο πρόξενο. Ο Μπαϊκαρά που ζει τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα, δεν έχει καταφέρει να πάρει την ελληνική υπηκοότητα,. Δεν ξέρω τους λόγους γιατί συνέβη αυτό. Αυτό και μόνο είναι. Τίποτα άλλο. Ο Ντενίς Μπαϊκαρά εξέφρασε αυτή την επιθυμία. Ειναι αρχηγός της ομάδας και χάρισε την φανέλα στον τούρκο πρόξενο. Η χορηγία που έχουμε είναι από μία εταιρία που δραστηριοποιείται στον νομό Ροδόπης. Εδώ και δύο μήνες διαφημίζουμε αυτή την εταιρία. Έχουμε στείλει μέιλ σε όλες τις εταιρίες για να αναλάβουν, εφόσον θέλουν την χορηγία στην ομάδα. Η εταιρία που τελικώς ανταποκρίθηκε είναι του Λεβέντ Σαδίκ, που είναι γεννημένος στην Ελλάδα. Δεν γνωρίζω εάν έχει ελληνική ή τούρκικη υπηκοότητα. Και δεν με απασχολεί. Ξέρω ότι η εταιρία του έχει ελληνικό ΑΦΜ, πληρώνει φόρους στο ελληνικό κράτος, αποδίδει μισθούς στο ΙΚΑ, δεν καταλαβαίνω γιατί μία εταιρία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και αυτή την φορά είναι χορηγός στην ομάδα μας, απασχολεί τόσο έντονα».

Στο ερώτημα για το αν παίζονται τουρκικά παιχνίδια και αν η τουρκική προπαγάνδα βρίσκει όχημα τον Πανθρακικό απάντησε:

«Δυστυχώς έχει δοθεί μία τεράστια έκταση σε ένα θέμα με ανυπόστατα νούμερα. Έχουν δημοσιευτεί νούμερα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, κάποιοι δημιουργούν ένα θέμα και δεν ξέρω γιατί. Δεν θα μείνει αναπάντητο αυτό. Προσπαθώ να καταλάβω για ποιο λόγο έχει δοθεί έκταση, σε μία χορηγία ενός ανθρώπου που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω. Ο χορηγός μας γεννήθηκε στην Ελλάδα και είναι εδώ. Θα σας παρακαλέσω, έχω μεγαλώσει και έγινα 50 ετών. Ζω αρμονικά με αυτούς τους ανθρώπους, εμείς στον Πανθρακικό έχουμε δώσει όλο μας το είναι για να συμμετέχει η ομάδα μας στις μεγάλες κατηγορίες. Όλη η πόλη είναι μία ομάδα, αυτό το σύνθημα λέμε. Και ο αθλητισμός μόνο, μπορεί να ενώσει. Όταν αυτοί οι άνθρωποι ζουν εδώ στην Κομοτηνή, δεν αντιλαμβάνομαι που υφίσταται το πρόβλημα. Αρκεί να δείτε την ανακοίνωση του Πανθρακικού που είναι απολύτως κατανοητή. Αν θυμάμαι καλά και ο Πέλκας είχε δώσει μία φανέλα της Φενέρ στον Πατριάρχη. Εκεί τελειώνουν όλα».

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης:

https://www.metrosport.gr/proedros-panthrakikou-oi-eksigiseis-tou-sto-thema-me-tous-tourkous-657639

Αντιδράσεις ως την άλλη άκρη του Ατλαντικού με την «τουρκική επιρροή» στον Πανθρακικό μετά την διαρροή φωτογραφίας απ’ το Προξενείο

Αντιδράσεις προκαλεί η διαρροή τις τελευταίες ώρες στα social media μιας φωτογραφίας από πρόσφατη εκδήλωση στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, στην οποία εικονίζονται ο αρχηγός του Πανθρακικού Ντενίζ Μπαϊκαρά και ο αναπληρωτής πρόεδρος του συλλόγου Σαλή Αλμπέρ (Αλμπέρτο) έχοντας στη μέση τον Τούρκο Πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου, μπροστά τους την φανέλα του Πανθρακικού με την κεντρική χορηγία Yaka του Λεβέντ Σαδίκ και πίσω τους τουρκικές σημαίες.

Η φωτογραφία έχει τραβηχθεί λογικά σε κάποια εκδήλωση του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή, αλλά ήδη προκαλεί αντιδράσεις με δεδομένο ότι έρχεται σε μια χρονική περίοδο τεταμένων ελληνοτουρκικών σχέσεων – με την ομάδα του Πανθρακικού να έχει βρει οικονομική ανάσα στον ευνοούμενο του Ερντογάν επιχειρηματία Λεβέντ Σαδίκ, γιο του παλιού ανεξάρτητου βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ που είχε γίνει γνωστός και ως «ο Ντενκτάς της Θράκης».

Υπενθυμίζεται ότι αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν έχουν γίνει καταγγελίες για την δράση του Τούρκου Προξένου Μουράτ Ομέρογλου στην Θράκη, με το ζήτημα να φτάνει μέχρι και την Βουλή και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να απαντα ότι «το υπουργείο Εξωτερικών – τόσο η Κεντρική Υπηρεσία όσο και το σύνολο των Αρχών μας στο εξωτερικό- παρακολουθεί αδιαλείπτως τις όποιες τουρκικές απόπειρες αλλοίωσης της πραγματικότητας στη Θράκη, προβαίνοντας στις ανά περίπτωση ενδεδειγμένες ενέργειες» προσθέτοντας ότι το ίδιο ισχύει «ευνοήτως» και για τις δράσεις και δραστηριότητες του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στην Κομοτηνή που όπως και κάθε άλλης προξενικής αρχής ξένης χώρας στην Ελλάδα «οριοθετούνται με σαφήνεια από τη Σύμβαση της Βιέννης του 1963 περί των προξενικών αρχών».

Με το θέμα της τουρκικής διείσδυσης στον Πανθρακικό ασχολήθηκε ο Κομοτηναίος δικηγόρος Γιάννης Ντάφος, ο οποίος είχε διατελέσει προ πενταετίας πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κύπρου και φημολογείται ότι επίκειται κάθοδός του στις επόμενες εκλογές (o ίδιος πάντως διαψεύδει την σχετική φημολογία χαρακτηρίζοντάς την «γελοία»). Με αφορμή την συγκεκριμένη φωτογραφία έγραψε δημόσια στο facebook:

Ο νέος Πανθρακικός !!

Το «θεσμικό» κράτος της Τουρκίας δια του Προξένου της δείχνει πια με έντονο τρόπο τον ρόλο που θέλει να διαδραματίσει στα τεκταινόμενα της περιοχής!

Όταν η ιστορικότερη ομάδα της Θράκης, ο ΑΟΞ υποβιβάζεται με εντολή των Αθηνών, τα ιστορικά σωματεία της Θράκης περνούν στην σφαίρα επιρροής «ξένων συμφερόντων» και οι τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι παρακμάζουν, η γύμνια της Ελληνικής Πολιτείας αποκαλύπτεται !

Η απουσία εθνικής πολιτικής για την Θράκη και η εγκατάλειψη της σε συγκεκριμένους τομεις, συνεχίζεται χωρίς να υπάρχουν πρόσωπα να την ανακόψουν. Η ενεργειακή και στρατιωτική θωράκιση του Έβρου δεν αρκεί !!

Η Θράκη αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συμβίωσης μεταξύ διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών, έξω από πολιτικές σκοπιμότητες !!!

Επιτέλους η ελληνική Πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους!

Από την πλευρά του, ο γνωστός καταγόμενος από την Ξάνθη ομογενής δημοσιογράφος Δημήτρης Φιλιππίδης, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού της Νέας Υόρκης Hellas Radio και ανταποκριτής πολλών ελληνικών και κυπριακών μέσων ενημέρωσης στις ΗΠΑ, σχολίασε στο δικό του προφίλ:

Θράκη ώρα μηδεν!

Κανείς δεν ασχολειται, κανεις δεν ενδιαφερεται κανεις δεν κανει το παραμικρο απέναντι στην Τουρκικη επεκτατικότητα και τα παιχνίδια στην Θράκη ΜΑΣ! Οι μυστικές υπηρεσιες της Τουρκιας εδω και χρόνια αλωνιζουν στην Θράκη αλλά κανεις δεν αντιδρα! Η Ζιραατ Μπανκ Αλωνίζει εδώ και χρόνια στην Θράκη αλλά κανείς δεν αντιδρά! Το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή αλωνίζει, εκβιάζει, τρομοκρατεί έλληνες πολίτες αλλά κανείς δεν αντιδρά! Οι Γκρίζοι λύκοι δραστηριοποιούνται στην Θράκη αλλά κανείς δεν αντιδρά! Και στη φωτογραφία αυτή, την ώρα που οι Τούρκοι απειλούν Και προειδοποιούν ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αμφισβητήσουν την Θράκη και τα νησιά μας ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, ο παράγοντας και χρηματοδότης της ομάδας του Πανθρακικού γιος του πρώην βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ και δεξί χέρι του Ερντογάν, και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού τούρκος Ντένις Μπαϊκαρά, Βγάζουν φωτογραφία με την φανέλα της ομάδας και την τουρκική σημαία από πίσω! Κανείς στο υπουργείο εξωτερικών, κανείς στην κυβέρνηση και στα πολιτικά κόμματα, κανείς δημοσιογράφος, δεν αντιδρά δεν ενοχλείται και δεν πράττει το παραμικρό! Αγνοείτε, προσβάλλετε, και πληγώνετε την Θράκη από το αθηνοκεντρικό κράτος της Ελλάδας και κανείς δεν αντιδρά! Το ίδιο πράξατε γελοιοι με την εσκεμμένη επίθεση στην ομάδα της Ξάνθης και τον αφανισμό της και κανείς δεν αντιδρά! Κανεις δεν αντέδρασε ούτε καν οι τοπικοί άρχοντες! Συνεχίστε να διορίζετε βουλευτές ανδρείκελα της Τουρκίας στην Θράκη και σε πολύ λίγο καιρό θα αναρωτιέστε γιατί οδηγηθήκαμε σε μία νέα τραγωδία! Δεν είναι η Θράκη απλά Ελλάδα, η Ελλάδα είναι Θράκη! Καταλάβετε το ανίκανοι και επικίνδυνοι Πολιτικοι και παράγοντες του τόπου!

https://www.thrakisports.gr/2022/10/22/antidraseis-os-tin-alli-akri-toy-atlantikoy-me-tin-toyrkiki-epirroi-ston-panthrakiko-meta-tin-diarroi-fotografias-ap-to-proxeneio/

Διαβάστε επίσης:

Ιδιωτική "εξωτερική πολιτική" από τον χορηγό του Πανθρακικού Λεβέντ Σαδήκ;


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top