0

Στον απόηχο της μήνυσης που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου Μιχάλης Κακουλίδης σχετικά με το ζήτημα της ίδρυσης αθλητικού συλλόγου με την ονομασία "Φίλαθλοι Φενέρ Μπαχτσέ - Δυτική Θράκη" ο εκπρόσωπος του συλλόγου "Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης" - ABTTF (με έδρα στην Γερμανία και γραφεία στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα) Χαλίτ Χαμπίπογλου απέστειλε δελτίο τύπου με το οποίο καταγγέλλει τον Κακουλίδη.

Μεταξύ άλλων ο Χαμπίπογλου αναφέρει πως ο Κακουλίδης:

  • Βλάπτει τον πολιτισμό της ειρηνικής συμβίωσης.
  • Είναι επικεφαλής Μ.Κ.Ο..
  • Απειλεί τον δικαστή.

Ο Χαμπίπογλου αναφέρει επίσης πως "δεν υπάρχει περιοχή που να ονομάζεται Πόντος", επιδεικνύοντας έμμεσα πως εφ' όσον οι Ελληνες χρησιμοποιούν την ονομασία "Πόντος" μπορούν και οι Τούρκοι να αποκαλούν την Θράκη ως "Δυτική Θράκη". Βεβαίως το επιχείρημα αυτό του εν μέσω πανικού γραμμένου δελτίου τύπου στερείται σοβαρότητας καθώς α) Η ομάδα την οποία εκπροσωπεί ο Κακουλίδης λέγεται "ΠΑΕ Ποντίων" και όχι "ΠΑΕ Πόντου" ή "Πόντος" όπως ο εν λόγω σύλλογος και β) Το αντίστοιχο της "Δυτικής Θράκης" είναι το "Ανατολική Θράκη" και όχι το "Πόντος".


Επίσης σχετικά με την ονομασία του μειονοτικού συλλόγου ο Χαμπίπογλου (που συνεχώς "ερντογαν-ίζει - ακαρ-ίζει" διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα) έξυπνα παραβλέπει και κρύβει από την ανακοίνωσή του το γεγονός πως ενώ το ελληνικό λογότυπο του συλλόγου αναφέρει "Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλάθλων Φενέρμπαχτσε στην Δυτική Θράκη" (δηλαδή πως υπάρχει ένας σύλλογος στην συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή) στο αντίστοιχο τουρκικό λογότυπο, όπως φαίνεται στην εικόνα που ο ίδιος απέστειλε μαζί με το δελτίο τύπου, αναφέρει απλά "Φίλαθλοι της Φενέρμπαχτσε - Δυτική Θράκη" (δηλαδή το "Δυτική Θράκη" στο τουρκικό λογότυπο το οποίο θα ταξιδεύσει σε όλο τον κόσμο είναι ο τίτλος του συλλόγου). Με λίγα λόγια ο σύλλογος αυτός έχει διπλή ονομασία, μία για τους Ελληνες και τις κρατικές αρχές της Θράκης και μία για όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη. ("Δυτική Θράκη") Σαν να λέμε πως ένας σύλλογος Ελλήνων Κωνσταντινοπουλιτών ονομάζεται "Ανατολική Θράκη", έτσι σκέτο.

Προβλέπεται αυτό από το καταστατικό και αναφέρεται γραπτώς μέσα του η διπλή ονομασία ή πρόκειται για κουτοπονηριά του Συλλόγου ώστε για τις ελληνικές αρχές και τους ελληνόφωνους να υπάρχει άλλος τίτλος (καθησυχαστικός) και για τον υπόλοιπο πλανήτη άλλος;

Παραθέτουμε το δελτίο τύπου του Χαλίτ Χαμπίπογλου:

Πρόεδρος ABTTF: «Ο Κακουλίδης ο οποίος κατάγεται από την περιοχή μας, βλάπτει τον πολιτισμό της ειρηνικής συμβίωσης στην περιοχή μας δείχνοντας ότι υπάρχει πρόβλημα. Καταρχάς, ο Κακουλίδης θα πρέπει να ενεργεί υπεύθυνα ως επικεφαλής μη κυβερνητικής οργάνωσης και στις δηλώσεις του θα πρέπει να ενθαρρύνει τη φιλία και την αδελφοσύνη και όχι την περιθωριοποίηση στην περιοχή μας.»

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Ποντίων Θρυλορίου του νομού Ροδόπης, Μιχάλης Κακουλίδης ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά για την ακύρωση της απόφασης του δικαστηρίου για τον Σύλλογο Φίλαθλων Φενερμπαχτσέ στη Δυτική Θράκη που ιδρύθηκε επίσημα στην Κομοτηνή στις 11 Οκτωβρίου 2022, λόγω της έκφρασης «Δυτική Θράκη» που περιλαμβάνει στην ονομασία του.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις που προβλήθηκαν στο Ελληνικό τύπο, ο Κακουλίδης δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο να δωθεί άδεια για λειτουργία σε έναν σύλλογο με την ορολογία «Δυτική Θράκη» και είπε ότι θα υποβάλει μήνυση στο δικαστήριο και θα ζητήσει την ακύρωση της απόφασης.

Όσον αφορά το θέμα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης(ABTTF) Χαλήτ Χαμπίπ Ογλού δήλωσε: «Ο αθλητισμός απορρίπτει τις προκαταλήψεις και έχει ένα ενωτικό χαρακτήρα. Αυτή η στάση του Κακουλίδη, ο οποίος έχει άμεση σχέση με τον αθλητισμό,  απέναντι σε μια επίσημα ιδρυθείσα ένωση με την ολοκλήρωση όλων των νόμιμων διαδικασιών έρχεται σε αντίθεση με αυτά τα όμορφα χαρακτηριστικά του αθλητισμού. Ο Κακουλίδης ο οποίος κατάγεται από την περιοχή μας, βλάπτει τον πολιτισμό της ειρηνικής συμβίωσης στην περιοχή μας δείχνοντας ότι υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο, ο ίδιος ο Κακουλίδης διαψεύδει τον εαυτό του, γιατί δεν υπάρχει περιοχή που να λέγεται «Πόντος» όπως αυτό του συλλόγου που προεδρεύει στη χώρα μας, την Ελλάδα. Επιπλέον ο Κακουλίδης απειλεί και τον δικαστή ο οποίος είναι δημόσιος υπάλληλος, στην δήλωση του λέγοντας «Όποιος δικαστικός υπέγραψε την έγκριση αυτού του αθλητικού συλλόγου πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί από την Κομοτηνή τώρα». Καταρχάς, ο Κακουλίδης θα πρέπει να ενεργεί υπεύθυνα ως επικεφαλής μη κυβερνητικής οργάνωσης και στις δηλώσεις του θα πρέπει να ενθαρρύνει τη φιλία και την αδελφοσύνη και όχι την περιθωριοποίηση στην περιοχή μας.»

Το Perifereiaka.gr επικοινώνησε με τον Μιχάλη Κακουλίδη ο οποίος και μας ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία ΜΚΟ παρά μόνο ο Αθλητικός Σύλλογος "ΠΑΕ Ποντίων" που εκπροσωπεί και τα καταγγελλόμενα από τον Χαμπίπογλου τα οποία παρουσιάζει στο κοινό του είναι ψέματα και δεν ισχύουν.

Δείτε επίσης:

«Δίκη στο Open»-Κακουλίδης: «Να μην ανοίξει η Κερκόπορτα στην Κομοτηνή»


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top