0

 


Ο περιορισμός των κινήσεων που επέφερε η πανδημία μάς έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθούμε συστηματικά με το αρχειακό υλικό που συγκέντρωσε ο Συμεών Σολταρίδης πριν από τέσσερα χρόνια από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) Κομοτηνής. Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς, που κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο, είναι μία μελέτη που αφορά στην πολιτική που άσκησε η Ελληνική Διοίκηση στη Δυτική Θράκη σε σχέση με τη μειονότητα.

Η χρονική περίοδος 1950-1970  υπήρξε καθοριστική για τη διαμόρφωση των συνθηκών διαβίωσης των μελών της Μειονότητας της Θράκης που απολήξεις της φτάνουν μέχρι και σήμερα. Η καταγραφή και ο σχολιασμός του αρχειακού υλικού αποτελεί  και καταγραφή του ιστορικού γίγνεσθαι του τόπου αλλά και διαπίστωση άμεσης σύνδεσης των γεγονότων της Θράκης με αυτά στην Πόλη, την Ίμβρο και Τένεδο.

Η ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου που αποφασίσαμε να της δώσουμε θα ανεβεί σε λίγες μέρες από τις  ηλεκτρονικές εκδόσεις Bookoo (Ψυχογιός) και η ανάγνωσή του θα είναι δωρεάν.

Ένα πνευματικό μας τέκνο βρίσκεται στην τελική φάση του τοκετού!

Μαρία Δήμου

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top