0

 


Σύμφωνα με σχολιασμό του Δημοσθένη Δούκα στο blog "Εβρο-ζώνη" τα σενάρια για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, που είναι ακόμη μακριά αλλά ταυτόχρονα και πολύ κοντά, ξεκίνησαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Ενα από αυτά παρουσιάζει τον Χριστόδουλο Τοψίδη ως διεκδικητή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ώστε η Νέα Δημοκρατία να απαλλαγεί από τον "βραχνά" της συνεχούς πίεσης στην σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και τα προβλήματα που δημιουργούνται όπως λόγου χάρη με την εταιρεία ΔΕΣΜΟΣ Α.Ε..

Θα καταφέρει όμως η Νέα Δημοκρατία να "παρκάρει" τον φιλόδοξο Χριστόδουλο Τοψίδη στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ειδικά τώρα που ο τελευταίος άλλαξε καθεστώς και από "ρωσοκρατούμενος" κατέστην "αμερικανοκρατούμενος"; Εδώ παίζουν δύο σενάρια.

Το πρώτο λέει πως οι Αμερικανοί θα "πατήσουν πόδι" σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με δεδομένο τις στενές παλαιότερες σχέσεις του Τοψίδη με το "ρωσικό μπλοκ". Αλλωστε είναι γνωστή ακόμη και η αγανάκτηση του Αμερικανού Πρέσβη για το ζήτημα αυτό, όταν παλαιότερα είχε συναντήσει τον Χριστόδουλο Τοψίδη. Το δεύτερο σενάριο λέει πως τελικά ο Χριστόδουλος Τοψίδης θα είναι θετικός στο να πάρει την διοίκηση ενός νέου και ανερχόμενου Δήμου Αλεξανδρούπολης - πρωταγωνιστή στα Ν.Α. Βαλκάνια, διεθνή ενεργειακό και αμυντικό κόμβο μεγάλης σημασίας για το ΝΑΤΟ και ως εκ τούτου θα μπορούσε να είναι αρκούντως προσαρμοστικός και ευκίνητος προς τα νέα δεδομένα, ώστε να παρακάμψει τις όποιες αντιρρήσεις στο πρόσωπό του.

Τι από τα δύο θα συμβεί θα το μάθουμε σε 2 χρόνια από σήμερα.

Το δημοσίευμα του Δημοσθένη Δούκα:

"Παρακάτω επιχειρούμε να καταγράψουμε τα πρόσωπα που βρίσκονται στο επίκεντρο των στοχασμών, που ίσως και να μην γνωρίζουν ότι το όνομά τους είναι αντικείμενο αυτών. Ίσως μάλιστα νοιώσουν και έκπληξη, μιας και μπορεί να μην τους ενδιαφέρει η προοπτική  υποψηφιότητας στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο τα πρόσωπα που καταγράφονται στο άρθρο συζητιούνται στο διάλογο που γίνεται σε «κλειστούς κύκλους».

Σίγουρα ο υποψήφιος που θα έχει το χρίσμα ή την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας θα έχει ένα προβάδισμα στην παράσταση νίκης. Αυτή η προοπτική ενισχύεται και από τον νέο εκλογικό νόμο. Για τον λόγο αυτό, υποψήφιοι που ανήκουν πολιτικά ή συναισθηματικά σε άλλα κόμματα και κυρίως στον χώρο του Κέντρου, θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την ηγεσία της Ν. Δ. για να έχουν την υποστήριξη ή την ανοχή της. Από τους παραδοσιακούς όμως Νεοδημοκράτες, αυτοί που ελπίζουν να έχουν την «ευλογία» της σημερινής Κυβέρνησης είναι οι εξής:

  • Δημήτρης Πέτροβιτς. Επιθυμεί να εξαργυρώσει την «κωλοτούμπα» που έκανε στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές και από υποψήφιος περιφερειάρχης κατέληξε στην ασφάλεια του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου και στην συνέχεια στην θέση του Αντιπεριφερειάρχη της Π. Ε. Έβρου. Όσοι τον αμφισβητούν ισχυρίζονται πως δεν έχει τα χαρακτηριστικά ηγέτη που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος Δήμαρχος για την Αλεξανδρούπολη.
  • Ευάγγελος Ρούφος. Στις τελευταίες εκλογές εκδήλωσε ενδιαφέρον αλλά η προσπάθειά του έληξε άδοξα. Ωστόσο στήνει ξανά μηχανισμό, προσπαθεί να χτίσει εκ νέου κομματικά γεφυρώματα αλλά δεν έχει κατακτήσει στόχους μέσα από εκλογές.
  • Αθανάσιος Τσώνης. Δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται γιατί έχει άλλους στόχους αλλά η δημοφιλία του σε συγκεκριμένα κοινωνικά στρώματα τον μεταμορφώνει σε ελκυστικό προϊόν για την Ν.Δ.
  • Χρήστος Κούρτης. Δεν εξελέγει στις δημοτικές εκλογές του παρελθόντος και ζητάει μια «δεύτερη ευκαιρία».
  • Χριστόδουλος Τοψίδης. Η υποψηφιότητα του Προέδρου του Επιμελητηρίου θα ήταν μια λύση και ανακούφιση για την Ν. Δ., στο πρόβλημα της σύγκρουσης που υπάρχει στην Περιφέρεια Α. Μ. Θ.

Στις ανταλλαγές προτάσεων για πρόσωπα μεταξύ των οποίων θα μπορούσε να επιλέξει η Ν.Δ. διακινούνται και αυτά των Κ. Χατζημιχαήλ, Κ. Χατζηκωνσταντίνου, Ν. Μανδάνη, Κ. Εξακουστού, Σ. Καβαρατζή, ενός βουλευτή και διάφορων άλλων.

Στις εκλογές του 2023 επιμένει ότι θα συμμετάσχει ο πρώην Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ε. Λαμπάκης, ο οποίος απορρίπτει τώρα την στήριξη της Ν.Δ., την οποία όμως είχε εξασφαλίσει τον Μάϊο του 2019. Διατηρεί συσπειρωμένο ένα πιστό σώμα υποστηρικτών του που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εκλογή του νέου Δημάρχου."

Ολόκληρο το δημοσίευμα:

https://evrozoni.gr/δήμος-αλεξανδρούπολης-πρόωρες-ζυμώσ

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top