0

O Aϊκουτάλπ Αβσάρ πρόεδρος της Νεολαίας Οντζού του κόμματος Bατάν, που καταδικάστηκε σε ποινή 1 έτους και δύο μηνών για προσβολή του τότε πρωθυπουργού Ερντογάν κατά την διάρκεια των γεγονότων Γκεζί, συνελήφθη από την αστυνομία και φυλακίστηκε.

Η έρευνα είχε αρχίσει σε βάρος του καθώς κατηγορούνταν πως κατά την διάρκεια των γεγονότων Γκεζί, φώναξε συνθήματα κατηγορώντας τον τότε πρωθυπουργό Ερντογάν πως είναι ¨δικτάτορας¨. Στην δίκη που έγινε στο 7ο Πρωτοδικείο Καισάρειας σε βάρος του τριτοετούς φοιτητή της σχολής μηχανικών του πανεπιστημίου Ερτζιγιές  Aϊκουτάλπ Αβσάρ, ο φοιτητής καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 1 έτους και 2 μηνών για το αδίκημα της ¨προσβολής κρατικών ηγετών¨. Χτες ο Aϊκουτάλπ συνελήφθη από την αστυνομία και φυλακίστηκε.

Ο φοιτητής συνελήφθη χτες γύρω στις 17:00 την ώρα που ετοιμαζόταν να πάει στο Τσανάκκαλε για  να παρακολουθήσει τις τελετές για την 100η επέτειο από τον πόλεμο του Τσανάκκαλε.

Ο Ιλχαμί Σιμσέκ-δικηγόρος του φοιτητή, δήλωσε πως θα υποβάλει αίτημα για υφ΄όρων αποφυλάκιση του.

http://tourkikanea.gr/2015/03/erd-407/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top