0

Σε κινητοποίηση των σημαντικότερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που μπορούν να διεξάγουν γεωφυσικές έρευνες προχωράει η ανασκαφική ομάδα στον μεγάλο Τύμβο της Αμφίπολης, με σκοπό να υπάρξει η μέγιστη αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας. Έτσι πέρα από τον Τομέα Γεωφυσικής, Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινωθεί η σύμπραξη και άλλων τριών ιδρυμάτων της χώρας, τα οποία έχουν να επιδείξουν σημαντικά επιτεύγματα στο χώρο των γεωλογικής – γεωφυσικής έρευνας και τα οποία θα συμβάλουν με τις έρευνές της στην διαμόρφωση, όσο το δυνατόν, πλήρους εικόνας. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και διαφορετική προσέγγιση στο θέμα από κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα, καθώς το καθένα έχει την δική του μεθοδολογία έτσι ώστε στο τέλος να υπάρχει μια όσο πιο πλήρης εικόνα γίνεται.

Για να προχωρήσει η υπόθεση της γεωφυσικής έρευνας, το ΥΠΠΟΑ βρίσκεται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων με τα ιδρύματα και εκτός απροόπτου οι επίσημες ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν σε λίγες ημέρες, κατά τις οποίες θα γίνουν γνωστές και οι λεπτομέρειες της συνεργασίας αυτής.

http://www.xronometro.com/anfipoli-ereyna/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top