0

Η αξιοποίηση του στρατηγικού πλεονεκτήματος της πόλης, του λιμανιού «Απόστολος Παύλος», για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού, είναι ο βασικός λόγος της συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στο πρόγραμμα LIMEN «Πολιτιστικά λιμάνια από το Αιγαίο μέχρι την Μαύρη Θάλασσα».

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί συνέχεια του προγράμματος ΟΛΚΑΣ «Από το Αιγαίο στη Μαύρη Θάλασσα-Μεσαιωνικά λιμάνια και θαλάσσιες διαδρομές της Ανατολής». «Το ΟΛΚΑΣ, είναι η επιστημονική πλατφόρμα πάνω στην οποία θα «πατήσει» το LIMEN», είπε η Αναστασία Τούρτα, διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, που είναι ο συντονιστής εταίρος του προγράμματος LIMEN.

Εκτός από το Δήμο Καβάλας, στο πρόγραμμα αυτό μετέχουν ακόμα οι εξής φορείς: Το πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, το μουσείο εθνικής ιστορίας και αρχαιολογίας στην Κωνστάντζα, το τμήμα πολιτισμού και τουρισμού του Δήμου Οδησσού, το εθνικό κέντρο ερευνών για την ιστορία της Γεωργιανής τέχνης και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, το πανεπιστήμιο Koc της Τουρκίας και ο Δήμος Βάρνας.

Η Αν. Τούρτα μίλησε, επίσης, για τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου εν πλω, με αφετηρία το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης, στο οποίο θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στον πολιτιστικό τουρισμό.

Μεταξύ αυτών, την προώθηση του ειδικού στόχου του προγράμματος «Λιμήν», που είναι η καθιέρωση του θεσμού του «Πολιτιστικού λιμανιού της Μαύρης Θάλασσας». Ο πολιτισμός, σημείωσε η διευθύντρια του Ε.Κ.Β.Μ.Μ., είναι το όχημα για την ανάπτυξη του τουρισμού στις πόλεις του δικτύου λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας και του Αιγαίου.

Από πλευράς Δήμου Καβάλας, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, Μιχάλης Λυχούνας, δήλωσε ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Λιμήν», είναι το υπόβαθρο για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στο Δήμο και στις άλλες πόλεις του δικτύου.

Τέλος, η Αναστασία Χατζηνικολάου, επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του προγράμματος, κάλεσε όλους τους φορείς να στηρίξουν το έργο, το οποίο αποτελεί ελληνική ιδέα και συμπλήρωσε ότι ο Δήμος Καβάλας έχει αναβαθμισμένο ρόλο στην προσπάθεια αυτή.

Στο πλαίσιο του έργου «Λιμήν», ο Δήμος Καβάλας θα διοργανώσει την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014, στη δημοτική καπναποθήκη, εργαστήριο με τίτλο: «Εργαστήριο επιμόρφωσης στον αειφορικό πολιτιστικό τουρισμό: στρατηγικές προώθησης και μέθοδοι καλής διαχείρισης».

http://www.k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=54073

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top