0

Οι επισκέψεις σχολείων στην έκθεση των εργασιών των φοιτητών και των σπουδαστών που συμμετέχουν στο 5ο φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής, στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» της Καβάλας, συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δημήτρη Πογαρίδη, ο οποίος είναι επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ, από το εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» αναμένεται να περάσουν, έως το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, γύρω στους τρεις χιλιάδες μαθητές.

Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014, συμμετέχοντες στο φεστιβάλ έκαναν μία επίδειξη δύο τηλεκατευθυνόμενων εργασιών, στο χώρο της κεντρικής εισόδου του εκθεσιακού κέντρου.

Η επίδειξη ενθουσίασε τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων, που χειροκρότησαν τους δημιουργούς των εργασιών. Επρόκειτο για ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα και ένα ιπτάμενο αντικείμενο με ενσωματωμένη κάμερα.

Μερικές από τις εργασίες που παρουσιάζονται στο φεστιβάλ είναι οι ακόλουθες:

1. Το Raspberry Pi για embedded εφαρμογές (η παρουσίαση του Raspberry Pi ως μία πλατφόρμα για ανάπτυξη embedded εφαρμογών).

2. Το περιβάλλον ScalaLab για την διασύνδεση του στο πλαίσιο της NVIDIA CUDA για παράλληλη επεξεργασία (υλοποίηση ενός αποτελεσματικού υπολογιστικού συστήματος ανοιχτού λογισμικού στα πρότυπα της MATLAB και η διασύνδεσή του στο πλαίσιο της NVIDIA CUDA για παράλληλη επεξεργασία).

3. ATeloM - Αυτόματη ταμειολογιστική μηχανή (υλοποίηση ενσωματωμένου συστήματος αυτόματης ταμειολογιστικής μηχανής (ΑΤΜ).

4. Σύστημα Αναγνώρισης Χρώματος (υλοποίηση συστήματος αναγνώρισης χρώματος και διαχωρισμού αντικειμένων).

5. Φειδίας - 3D Printer (εκτυπωτής με δυνατότητα δημιουργίας πλαστικών (PLA) αντικείμενων με απλή χρήση H/Y).

6. Μηχανικό Υπόγειο Παρκινγκ Περιστρεφόμενης Κλειστής Διαδρομής (σχεδίαση και υλοποίηση ενός μηχανικού υπόγειου περιστρεφόμενου κλειστής διαδρομής παρκινγκ, το οποίο βρίσκεται γύρω από ένα οικοδομικό τετράγωνο και κάτω από τον δρόμο).

7. iGreenie - Το Έξυπνο Θερμοκήπιο (υλοποίηση συστήματος διαχείρισης θερμοκηπίου, με δυνατότητα αυτόματου ποτίσματος, περισυλλογής νερών και διατήρησης καλής λειτουργίας).

8. Σύστημα Αναπαραγωγής Μαγνητοφωνημένων Ουρλιαχτών (υλοποίηση συστήματος αναπαραγωγής μαγνητοφωνημένων καλεσμάτων άγριας πανίδας).

9. Εκπαιδευτικό σύστημα δυναμικού περιεχομένου εκπαιδευτικού (σχεδίαση και υλοποίηση ενός ιστοτόπου εκπαιδευτικού περιεχομένου, που θα προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες του εκπαιδευόμενου).

10. Ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής ενημέρωσης smart TV (ο σχεδιασμός και η υλοποίηση εφαρμογών για έξυπνες τηλεοράσεις, είναι ένας νέος τεχνολογικός χώρος που θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια).

11. Επείγουσα κλήση (emergency call) (ανάπτυξη λογισμικού που διασφαλίζει αποτελεσματική αντιμετώπιση επειγόντων κλήσεων, που μπορεί να γίνουν στην αστυνομία, την πυροσβεστική, τις πρώτες βοήθειες, ή σε άλλες κρίσιμες υπηρεσίες).

12. Juke Box (η δημιουργία ενός Jukebox που παίζει μουσική, αφού ο χρήστης εισάγει κέρματα, παρέχοντας βοήθεια ηχητικής εντολής και δεν επιστρέφει τα κέρματα σε περίπτωση που ο χρήστης αλλάξει γνώμη).

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν το Τμήμα Βιομηχανικής Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ., το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

http://www.k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=53545

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top