0


Με τη συνδρομή του ελληνικού στρατού και ιδιωτών θα γίνουν οι παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας στη Θάσο, που συζητήθηκαν, πριν μερικές ημέρες, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου.

Τότε, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, προσκλήθηκαν εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων, για να καταθέσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους, ενόψει του φθινοπώρου και των επικείμενων βροχοπτώσεων.

Ο Θ. Μαρκόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του και ζήτησε από τον Δήμο Θάσου και τους υπόλοιπους φορείς, να αναλάβουν πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση των παρεμβάσεων το συντομότερο δυνατό.

Ήδη, όπως είπε ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, στον «Κ.Τ.», μηχανήματα του Δήμου άρχισαν τις εργασίες στις περιοχές που έγινε η αυτοψία μετά τη σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στην Καλλιράχη, στις Μαριές και στα Λιμενάρια. Στην προσπάθεια του Δήμου Θάσου, πρόσθεσε ο δήμαρχος, θα συνδράμει ο ελληνικός στρατός.

«Εξασφάλισα τη συγκατάθεση του διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού για την παραχώρηση μηχανημάτων, ενώ, παράλληλα, θα γίνει διαγωνισμός, ώστε να συμμετέχουν και ιδιώτες με χωματουργικά μηχανήματα», είπε.

Η παρέμβαση συνίσταται στη διαμόρφωση μεγάλων, σε πλάτος, μήκος και βάθος, ορυγμάτων στα ορεινά των περιοχών που προαναφέρθηκαν, για τη συγκράτηση των φερτών υλικών στη διάρκεια των βροχοπτώσεων.

Η λύση αυτή είναι προσωρινή, αφού θα ακολουθήσουν μόνιμες παρεμβάσεις κατόπιν συνολικής μελέτης του προβλήματος. Μία ιδέα, που ειπώθηκε στη σύσκεψη με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, είναι η κατασκευή μικρών ορεινών φραγμάτων, όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρασυρθούν φερτές ύλες.

Ο δήμαρχος Θάσου ετοιμάζεται να επισκεφτεί, πάλι, την Αθήνα, προκειμένου να συμμετέχει στις εκλογές της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.). Επ’ ευκαιρία, θα επιδιώξει συνάντηση με κυβερνητικό παράγοντα, για να ζητήσει την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πρίνου με προσωπικό.

Χωρίς πλήρωμα, είπε, δεν θα μπορεί να καλυφθεί η νυχτερινή βάρδια του ασθενοφόρου και αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Το περασμένο καλοκαίρι, συμπλήρωσε, ο Δήμος Θάσου φιλοξένησε στο νησί διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. και έτσι εξυπηρετήθηκε η συγκεκριμένη ανάγκη.

http://www.k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=53564

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top