0

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής σημαντικών δράσεων τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο εξωτερικό, διοργανώθηκε στις 17 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο CLEOPATRA, στη Λευκωσία της Κύπρου το Greek Tourism & Gastronomy Workshop. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΟΤ και της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο.

Στη διάρκεια αυτής της πρωτοβουλίας με στόχο την προώθηση της Περιφέρειας ως κορυφαίο προορισμό 4 εποχών, πραγματοποιήθηκαν b2b συναντήσεις με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου και εγχώρια ταξιδιωτικά γραφεία της Κυπριακής πρωτεύουσας. Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, αναδείχθηκε η σημασία του εναλλακτικού τουρισμού και η σημαντικότητα των εξατομικευμένων εμπειριών στον ταξιδιώτη. Στο πλαίσιο της τουριστικής καμπάνιας με κεντρικό μήνυμα "Αγκαλιά Γεμάτη Ελλάδα," παρουσιάστηκαν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην εκδήλωση, ο κ. Γιώργος Παναγόπουλος και η κα. Πάττυ Κωνσταντινίδου εκπροσώπησαν επιτυχώς την Περιφέρεια, παρουσιάζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής. Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσημη παρουσίαση της Περιφέρειας από την κα. Πάττυ Κωνσταντινίδου, στην οποία υπογραμμίστηκαν τα βασικότερα θέλγητρα της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε εκτενής αναφορά στις ταξιδιωτικές τάσεις των Κυπρίων, επισημαίνοντας την αυξητική τάση των ταξιδιών στο εξωτερικό, ενώ τονίστηκε ότι η Ελλάδα είναι ο πρώτος σε προτίμηση τουριστικός προορισμός των Κυπρίων. Λαμβάνοντας υπόψη την προτίμηση για το θρησκευτικό τουρισμό, αναφέρθηκαν εκτενώς οι ιεροί τόποι της ΠΑΜΘ, με έμφαση στη διαδρομή του Αποστόλου Παύλου.

Μετά την ολοκλήρωση των Β2Β συνομιλιών, οι συμμετέχοντες στο Greek Tourism & Gastronomy Workshop απήλαυσαν μία αξέχαστη εμπειρία wine tasting. Κατά τη διάρκεια αυτής της γαστρονομικής εξερεύνησης, δοκίμασαν εκλεκτά ελληνικά κρασιά της περιοχής και απήλαυσαν τις νοστιμιές των τοπικών εδεσμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των παραδοσιακών γλυκών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, απευθύνοντας σχετικούς χαιρετισμούς ο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, πρέσβης Ελλάδος στην Κύπρο, ο κ. Πέτρος Σαγάνας, προϊστάμενος υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Κύπρου, ο κ. Χάρης Παπαχαραλάμπος, πρόεδρος συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων Κύπρου, και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Οι εν λόγω b2b συναντήσεις αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας, εστιάζοντας στην καμπάνια "Αγκαλιά Γεμάτη Ελλάδα". Στόχος είναι η ανάδειξη θετικής και ανανεωμένης εικόνας της Περιφέρειας, προσελκύοντας επαγγελματίες τουρισμού και μεμονωμένους ταξιδιώτες.Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top