0

Τις σοκαριστικές εικόνες ντροπής, με εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά να λιμοκτονούν και να αργοπεθαίνουν από την πείνα και τις αρρώστιες στον χώρο του πρώην ΧΥΤΑ της Ξάνθης, έφερε στη Βουλή η βουλευτής Επικρατείας και αναπλ. Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Ακρίτα, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς την αρμόδια υπουργό Εσωτερικών κα Κεραμέως.

Όπως επισημαίνει στην ερώτησή της η Έλενα Ακρίτα, σύμφωνα με δημόσια καταγγελία -έκκληση που έκανε φιλοζωική οργάνωση της περιοχής -τεκμηριώνοντας τα όσα αναφέρει με πλούσιο φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό και χωρίς να έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική διάψευση– περισσότερα από 600 σκυλιά έχουν εγκαταλειφθεί στη χωματερή να αναζητούν τροφή, να λιμοκτονούν, να αναπαράγονται και να αργοπεθαίνουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Οι δύο όμοροι δήμοι, που μοιράζονται την έκταση της χωματερής, αρνούνται να πράξουν όσα οφείλουν, παρότι το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας μας είναι ξεκάθαρο πως την ευθύνη για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων έχουν οι ΟΤΑ Α’ βαθμού.

Επειδή τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αποτελούν πραγματικά “γροθιά στο στομάχι” και συμβαίνουν ενάντια στην κοινή λογική, σε κάθε ευαισθησία αλλά και σε κάθε ευρωπαϊκή εμπειρία, η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ ζητά να ενημερωθεί εγγράφως από την αρμόδια υπουργό σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί το ΥΠΕΣ, προκειμένου οι κατά τον Ν.4830/2021 αρμόδιοι κρατικοί φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συντονίσουν την περισυλλογή των 600 και πλέον σκυλιών από τον πρώην ΧΥΤΑ Ξάνθης, τη στείρωσή τους ώστε να σταματήσουν να αναπαράγονται, και βεβαίως την παροχή της βασικής φροντίδας ώστε να επιβιώσουν.

https://www.news247.gr/politiki/elena-akrita-i-friki-sti-xomateri-tis-xanthis-me-600-skilia-na-limoktonoun-prepei-na-teleiosei-amesa/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top