0


Μπορεί να τρέχει "δεύτερος και καταϊδρωμένος", μπορεί να έχει αποδειχτεί πως τα "σχέδια για την Κομοτηνή" που παρουσιάζει στα προεκλογικά του φυλλάδια ορισμένες φορές είναι απλές θεωρητικές μελλοντολογίες ή και ακόμη αντιγραφές από φυλλάδια άλλων Δήμων, ο ίδιος ωστόσο δεν δίνει σημασία σε όλα αυτά, σαν να τα θεωρεί "φυσιολογικά" για προεκλογική περίοδο και συνεχίζει στο ίδιο στυλ πολιτικού μάρκετινγκ που βασίζεται σε λόγια - χαμόγελα και κατά παραγγελία αυτοπροβολή σε συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Ενα άλλο θέμα όμως που υπάρχει με τον ίδιο και την παράταξή του είναι τα επίσημα βιογραφικά που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα του συνδυασμού του. Ναι, όπως ίσως κάποιοι κατάλαβαν αναφερόμαστε στον υποψήφιο δήμαρχο Κομοτηνής Αντώνη Γραβάνη ο οποίος (με το επιτελείο του) από την μία ακολουθεί ή και αντιγράφει προεκλογικές τακτικές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του δημάρχου της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη αλλά τελευταία μάλλον φαίνεται πως γοητεύτηκε από μία ιδιαίτερη ...τεχνοτροπία που φαίνεται πως απέδωσε: αυτή του σκιώδους βιογραφικού στο οποίο γίνονται ιδιαίτερες αναφορές σε κάποια σημεία ενώ παραλείπονται εντελώς άλλες με αποτέλεσμα ο πολίτης να μη ξέρει τι να πιστέψει, πρακτική που χρησιμοποιήθηκε εντέχνως κατά την ξαφνική εμφάνιση στην Ελλάδα και την κατάληψη της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον εξ Αμερικής ορμώμενο Στέφανο Κασσελάκη!

Ξεκινώντας από το βιογραφικό του προβεβλημένου στελέχους του συνδυασμού του και -όπως ο ίδιος το ονειρεύεται- αυριανού αντιδημάρχου Νετζάτ Αχμέτ, ο Αντώνης Γραβάνης δημοσίευσε το εξής βιογραφικό:


Το βιογραφικό του Νετζάτ Αχμέτ δημοσιεύτηκε επισήμως εδώ:


Το επίσημο βιογραφικό του Νετζάτ Αχμέτ για τις δημοτικές εκλογές, αναφέρει πως ο ίδιος είναι διευθυντής "τοπικού δημοσιογραφικού ραδιοσταθμού", αρθρογράφος "σε εφημερίδες τοπικές και ευρωπαϊκές" και "ανταποκριτής ξένου τύπου". Δεν αναφέρει όμως:
  • Τον τοπικό ραδιοσταθμό.
  • Τις τοπικές και ευρωπαϊκές εφημερίδες.
  • Τα ΜΜΕ άλλων χωρών στα οποία είναι ανταποκριτής.
Μα γιατί; Είναι δυνατόν ένας Κομοτηναίος να έχει τέτοια διεθνή καριέρα και ο Αντώνης Γραβάνης να μας την κρατάει κρυφή;
Δηλαδή αν στο ψηφοδέλτιό του είχε έναν διακεκριμένο ιατρό, θα έγραφε παρομοίως "πήρε πτυχίο ιατρικής από κάποιο πανεπιστήμιο, έκανε το μεταπτυχιακό του σε ένα πανεπιστήμιο της αλλοδαπής ενώ εργάζεται σε κάποιο νοσοκομείο"; Κάτι δεν "κολλάει" σε αυτό το σημείο!
Μία εξήγηση είναι πως ο Νετζάτ Αχμέτ εργάζεται, όπως αποκαλύφθηκε στον ελληνικό τύπο και δεν διαψεύστηκε, ως ανταποκριτής του τουρκικού κρατικού καναλιού TRT το οποίο επιλεκτικά μεταδίδει την προπαγάνδα του Τούρκου προέδρου (ο γερουσιαστής Μενέντεζ τον αποκαλεί και "δικτάτορα") Ερντογάν, ενώ ο ίδιος στο διαδίκτυο υμνεί τις νίκες και το ...μεγαλείο του τουρκικού στρατού -σε κάποιες περιπτώσεις εναντίον και Ελλήνων- ενώ ακόμη και μία εφημερίδα στην Ξάνθη όπου εργάζεται έχει βραβευτεί από την τουρκική κυβέρνηση για την συνεισφορά της στην προώθηση των τουρκικών συμφερόντων στα Βαλκάνια. Τέλος, κάτι το οποίο και πάλι δεν διαψεύστηκε, ο ίδιος ως υπάλληλος δημοσίου οργανισμού της Τουρκίας έχει υποχρέωση να δίνει αναφορά στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες της ΜΙΤ!

Δηλαδή, ένας δημοσιογράφος του γνήσιου ερντογανικού εθνικισμού και επεκτατικού παν-τουρκισμού!
Διαβάστε:
Κομοτηνή: Δημοσιογράφος ελεγχόμενος από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) στο ψηφοδέλτιο του Αντώνη Γραβάνη
Καταλαβαίνουμε τώρα την αμηχανία του κυρίου Αντώνη Γραβάνη να δημοσιεύσει αυτό το συγκεκριμένο βιογραφικό γι αυτό και αρκέστηκε σε κάποιες αοριστολογίες και γενικολογίες. Αλλά αυτό δεν λέγεται και παραπλάνηση του κοινού;

Και θα αναρωτηθεί κάποιος: τι δουλειά έχει ένας εθνικιστής - παν-τουρκιστής και ελεγχόμενος από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στο ψηφοδέλτιο του Αντώνη Γραβάνη να διεκδικεί να διοικήσει τον Δήμο Κομοτηνής; Την απάντηση καλούνται να δώσουν οι σκεπτόμενοι ψηφοφόροι από μόνοι τους.
Διαβάστε:
Κομοτηνή: Υποψήφιος του Αντώνη Γραβάνη υμνεί τις νίκες του τουρκικού στρατού εναντίον των Ελλήνων
Πάμε τώρα σε ακόμη ένα βιογραφικό στην σελίδα του συνδυασμού του Αντώνη Γραβάνη: στο δικό του!


Το επίσημο βιογραφικό του Αντώνη Γραβάνη βρίσκεται εδώ:


Ολα καλά κι όλα ωραία και πάλι για "βιογραφικό προεκλογικού τύπου" αλλά για όσους γνωρίζουν και πάλι την πρόσφατη ιστορία αυτού του τόπου δημιουργούνται και για τον ίδιο τον επικεφαλής της παράταξης ορισμένα ερωτήματα.

- Ο ίδιος ο Αντώνης Γραβάνης στις τυποποιημένου τύπου συνεντεύξεις του, (αυτο)παρουσιάζεται ως "επιτυχημένος επιχειρηματίας" ή "επιτυχημένος επαγγελματίας". Τουλάχιστον αυτό είναι το προφίλ που θέλει να δείχνει ο ίδιος προς την κοινωνία. (βλ. παλαιότερη συνέντευξη στον "Παρατηρητή της Θράκης" εδώ και πρόσφατο προεκλογικό ντοκιμαντέρ με Αθηναία παρουσιάστρια εδώ). Χωρίς να θέλει κάποιος να γίνεται αδιάκριτος αλλά εφ' όσον πρόκειται για δημόσιο πρόσωπο που διεκδικεί δημόσια θέση εξουσίας, γιατί δεν διευκρινίζεται πουθενά το είδος και το μέγεθος της επιτυχίας του; Η το μέτρο σύγκρισης; Φυσικά δεν περιμένει κανείς να διαθέτει βιογραφικό με συνεργασίες με διεθνείς εταιρείες σαν αυτές που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης (και από κάποιους αμφισβητήθηκε η ακρίβεια των ισχυρισμών του) αλλά έστω, κάτι απλό για τα δεδομένα της περιοχής. Που εργάστηκε ο κος Γραβάνης στον ιδιωτικό τομέα; Πότε υπήρξε ιδρυτής επιχείρησης; Στην εν λόγω επιχείρηση διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων τι θέση και έργο έχει αναλάβει;

- Στην παλαιότερη συνέντευξή του στην εφημερίδα "Παρατηρητής της Θράκης" ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής είχε παρουσιάσει το βιογραφικό του ως εξής: "3 φορές Δημοτικός Σύμβουλος Κομοτηνής, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Κομοτηνής, Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Κ. Καραθεοδωρή,  Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Μέλος της Επιτροπής Τουρισμού, εκλεγμένο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Εκπρόσωπός της στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Μέλος της Επιτροπής Οργάνωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Συντονιστής της Θυρίδας Νεανικής Επιχειρηματικότητας στην ΠΑΜ-Θ της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και πρώτος Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Κομοτηνής". Η συνέντευξη αυτή έχει ημερομηνία το 2017 και βρίσκεται εδώ και εδώ. Στο παραπάνω προεκλογικό βιογραφικό του με ημερομηνία 2023 ο ίδιος όμως αναφέρει πως "το 2011 με φίλους και συνεργάτες ίδρυσε εταιρεία που δραστηριοποιείται με την στρατηγική ανάπτυξη των ΜικροΜεσαίων Επιχειρήσεων μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων" κάτι που το 2017, ως υποψήφιος για Πρόεδρος του Επιμελητηρίου δεν το ανέφερε πουθενά. Αλήθεια γιατί; Είναι ιδρυτής της εταιρείας αυτής ή όχι; Αν αυτό δεν ήταν το κύριο προσόν ενός "πετυχημένου επιχειρηματία" για να κερδίσει την θέση του Προέδρου των Επαγγελματιών (που τελικά τα κατάφερε για λίγες δεκάδες ψήφους κι αυτές χάρη σε λάθη της τελευταίας στιγμής των αντιπάλων του) τότε ποιο μπορεί να είναι; Οι κομματικές θέσεις που αναφέρει παραπάνω;

- Στο παλαιότερο βιογραφικό του επίσης υπάρχει και το σημείο "3 φορές Δημοτικός Σύμβουλος Κομοτηνής, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Κομοτηνής, Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Κ. Καραθεοδωρή,  Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής". Αποφεύγει όμως εντέχνως να αναφέρει το όνομα του Δημάρχου Κομοτηνής ο οποίος τον διόρισε, 25 χρονών "πιτσιρίκι" της κομματικής νεολαίας, σε αυτές τις υπεύθυνες θέσεις. Ας το αναφέρουμε λοιπόν εμείς: Δημήτρης Κοτσάκης. Ενας καθ' όλα αξιοπρεπής κύριος που μετάνιωσε πικρά για την εμπλοκή του στα αυτοδιοικητικά καθώς μετά την εκλογή του το 2006 (εποχή παντοκρατορίας του Ευριπίδη Στυλιανίδη επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή) και λόγω εμπλοκής τρίτων στην διοίκηση του Δήμου, κυρίως εταιρειών συμβούλων από "γαλάζια" στελέχη των Αθηνών, η δημοτική του αρχή έμεινε στην ιστορία του τόπου ως η πιο καταστροφική που πέρασε ποτέ από την Κομοτηνή με χρέη εκατομμυρίων που χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να μπορέσουν να ελεγχθούν από τις επόμενες δημοτικές αρχές του Πετρίδη και να μη καταλήξει η υπόθεση στην Δικαιοσύνη.

Φωτογραφία εποχής με τους Δημήτρη Κοτσάκη στο κέντρο, δήμαρχο, Γιώργο Πετρίδη στα αριστερά, επικεφαλής της αντιπολίτευσης και επόμενο δήμαρχο και Μάγδα Γιαμουστάρη, αντιδήμαρχο.

Και ο Αντώνης Γραβάνης τότε να ήταν Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Κομοτηνής, Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Κ. Καραθεοδωρή,  Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής". Ε, αυτή είναι μία "μικρή" αλλά σημαντική λεπτομέρεια για να γνωρίζει ο δημότης κύριε Γραβάνη και δεν έπρεπε να την κρύψετε, δεν συμφωνείτε; Πόσο πετυχημένος ήσασταν στην δημοτική αρχή Κοτσάκη ως αντιδήμαρχος οικονομικών κ.ο.κ.;

Και φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα όπου διεκδικούν, με ελλιπή βιογραφικά την διοίκηση του Δήμου:
  • Ενας υπάλληλος κρατικού φορέα της Τουρκίας που "θαυμάζει" τις νίκες του τουρκικού στρατού και εναντίον των Ελλήνων, με υποχρέωση να δίνει αναφορά στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και
  • Ενας αντιδήμαρχος οικονομικών, πρόεδρος δημοτικής επιχείρησης ανάπτυξης, πρόεδρος αναπτυξιακής και αντιπρόεδρος οικονομικής επιτροπής παλαιάς δημοτικής αρχής που καταχρέωσε τα ταμεία!
Και ο δεύτερος μάλιστα να δηλώνεται από δημοσιογράφους Κομοτηνής και Αθήνας ως "πετυχημένος επιχειρηματίας", κρύβοντας από το βιογραφικό του πολλά σημαντικά σημεία ενώ παράλληλα με σκηνοθετημένα προεκλογικά μηνύματα κατηγορεί την σημερινή δημοτική αρχή για έλλειψη διαφάνειας!

Επιστρέφοντας λοιπόν στον κύριο τίτλο του δημοσιεύματος, ο κος Κασσελάκης έχοντας την υποστήριξη ενός ολόκληρου "στρατεύματος" από διαφημιστές τα κατάφερε μια χαρά ως πολιτικό προϊόν. Αναμένουμε να δούμε την πορεία του κου Γραβάνη.

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top