2

Οταν ορισμένοι υποψήφιοι θέλουν να εκλεγούν με οποιοδήποτε τρόπο, τότε εκτός από την φαντασία επιστρατεύονται κι άλλες μέθοδοι!

Πριν λίγες ημέρες ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής Αντώνης Γραβάνης παρουσίασε μία από τις προτάσεις του σε προεκλογικό φυλλάδιο με τίτλο "Πάρκα Τσέπης":

https://www.facebook.com/antonisgravanis.komotini/posts/pfbid02m2L9kxkpYFoP6HZ4ej3DvuAb9Chh4ncaxat1VNsoCxGK5MbtS2pDiWTjrexxk7Sul

Σε μία σελίδα του φυλλαδίου αναφέρονται τα εξής:


  • Μηχανισμός βελτίωσης μικροκλίματος κάθε γειτονιάς
  • Μετριασμός θερμικής νησίδας
  • Μείωση αστικού θορύβου
  • Καθαρισμός ρυπογόνου αέρα
  • Φιλοξενία πανίδας

Το "μεταμοντέρνο" και "νεοεποχίτικο" στυλ του συνδυασμού του Αντώνη Γραβάνη, τον οποίον για να είμαστε δίκαιοι οφείλουμε να αναφέρουμε πως ο ίδιος κληρονόμησε από την αρχική δημιουργό του συνδυασμό και επαγγελματική συνεργάτιδά του Φελίνα Καζάκου, είναι γνωστό και πολλές φορές οι προτάσεις του συνδυασμού μοιάζουν να μη προέρχονται από ανθρώπους που ζουν σε αυτή την πόλη.


Αυτή την φορά όμως κάποιοι που επιμελούνται τα επικοινωνιακά ζητήματα του Αντώνη Γραβάνη και της Φελίνας Καζάκου (αν και οι ίδιοι είναι στο επάγγελμα επικοινωνιολόγοι) φαίνεται πως υπερέβαλαν εαυτόν. Και αυτό γιατί με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο ο καθένας μπορεί να ανακαλύψει πως οι προτάσεις του υποψηφίου δημάρχου Αντώνη Γραβάνη για την πόλη της Κομοτηνής είναι μία καθαρή αντιγραφή από παλαιότερο δελτίο τύπου του Δήμου Αθηναίων!

Και για όσους εκπλήσσονται, ορίστε η πηγή:


Βάζοντας τα δύο κείμενα δίπλα - δίπλα η ξεκάθαρη αντιγραφή είναι προφανής:


Αντώνης Γραβάνης:

  • Μηχανισμός βελτίωσης μικροκλίματος κάθε γειτονιάς
  • Μετριασμός θερμικής νησίδας
  • Μείωση αστικού θορύβου
  • Καθαρισμός ρυπογόνου αέρα
  • Φιλοξενία πανίδας

Δήμος Αθηναίων:

  • Μηχανισμός βελτίωσης του μικροκλίματος
  • Μετριασμός της θερμικής νησίδας
  • Μειώνουν τους αστικούς θορύβους
  • Φιλτράρουν τον αέρα από σκόνη και ρύπους
  • Φιλοξενία πουλιών και μικρών ζώων

Δεν ξέρουμε τι γνώμη έχουν οι ίδιοι οι δημότες Αθηναίων για τον δήμαρχό τους (ιδιαίτερα αυτοί στο παρακάτω βίντεο από τις προχθεσινές νεροποντές), ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής Αντώνης Γραβάνης πάντως φαίνεται να τον έχει για πρότυπό του και να θέλει να αντιγράψει όσα εκείνος κάνει στην Αθήνα, στην Κομοτηνή.



Δημοσίευση σχολίου

  1. Να υποθέσουμε ότι οι αρμόδιοι φορείς στη ΒΙΕΝΝΗ και στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ αντέγραψαν το ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ σύμφωνα με το άρθρο που σας παραθέτω. ΟΙ επιφανειακές δημοσιεύσεις για δημιουργία εντυπώσεων είναι ξεπερασμένες. Αν οι περισσότεροι απο εμάς έμπαιναν στον κόπο να ερευνήσουν και να μελετήσουν τα ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ που αφορούν την ανάπλαση των Αστικών Κέντρων θεωρώ κατά την ταπεινή μου άποψη δε θα ασχολούμαστε με λάσπη!!!!
    Παραθέτω το ανάλογο άρθρο:
    "2021-05-18

    Πάρκα γειτονιάς σε πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης
    Μπάμπης Παπαϊωάννου*
    Δύο πάρκα γειτονιάς από τη Βιέννη και το Βερολίνο παρουσιάζονται στο κείμενο που ακολουθεί. Η ιδιαιτερότητά τους είναι η λειτουργία τους στο κέντρο των πόλεων, η ανάπτυξη σε περίκλειστα από κτίρια οικοδομικά τετράγωνα και το σύστημα αυτοδιαχείρισής τους από τους κατοίκους της περιοχής.
    Πάρκα%20γειτονιάς%20σε%20πόλεις%20της%20Κεντρικής%20Ευρώπης
    Print


    *Υποψήφιος Διδάκτορας, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

    Οι φωτογραφίες του άρθρου είναι όλες του συγγραφέα
    Πάρκο: Ουσιαστικό, ουδέτερο.
    Ετυμολογία: Χώρος που έχει διαμορφωθεί με κήπους και δέντρα και τον επισκέπτονται άνθρωποι για ψυχαγωγικούς ή ερευνητικούς σκοπούς.
    Προέλευση λέξης: Πάρκο < (άμεσο δάνειο) ιταλική parco < μεσαιωνική λατινική parcus / parricus < φραγκική *parrik (περικλείω) < πρωτογερμανική*parrukaz (περικλείω, περιφράσσω) < πρωτοϊνδοευρωπαϊκή *(s)par- (κούτσουρο, δοκάρι) [1]πάρκα τσέπης
    Στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας αλλά συνήθως και στις μικρές πόλεις της περιφέρειας τα πάρκα είναι σχεδόν ξεχασμένα από τον αστικό - πολεοδομικό σχεδιασμό. Ακόμα και σε περιοχές που έχουν χωροθετηθεί πρόσφατα θα διαπιστώσει κάποιος ότι εκτός από την μεγάλη απουσία πρασίνου, δέντρων, χαμηλής βλάστησης, είναι ιδιαίτερα εμφανής η έλλειψη οργανωμένων χώρων πρασίνου ή αναψυχής αυτών που μάθαμε να λέμε πάρκα. Στις γειτονιές των πόλεων που έχουν υποστεί ιδιαίτερα μεγάλη πίεση για πολεοδόμηση και οικοπεδοποίηση είναι πρακτικά αδύνατο να βρεις χώρους πρασίνου, αναψυχής ακόμα και παιδικές χαρές.

    Οι φοβερές δεκαετίες της αντιπαροχής μας παρέδωσαν πόλεις που οι μόνες αξίες ήταν «όλα τα τετραγωνικά και ο αέρας δώρο» και κάθε σκέψη για δημόσιους χώρους, πάρκα, κοινόχρηστες υποδομές, ποιότητα ζωής ήταν για τα κορόιδα ή απλά χαμένη ευκαιρία για περισσότερο μπετόν. Το χάλι αυτό που χαρακτήρισε την μεταπολεμική ανάπτυξη στη χώρα και στιγμάτισε οριστικά την εμφάνιση, την αισθητική αλλά και τις κοινωνικές υποδομές των πόλεών μας είχε μια παράπλευρη ιστορία που μάλλον έχει περάσει στα χαμηλά και έχει συνδεθεί τις τελευταίες μόλις δεκαετίες με προσπάθειες για παρεμβάσεις, αλλαγές και ανάσα μέσα στις δύσκολες πλέον συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί πολεοδομικά. Προσπάθειες για δημιουργία μικρών πάρκων, πράσινων παρεμβάσεων μέσα στις πόλεις, νησίδων πρασίνου ακόμα και σε ελάχιστα μικρά σημεία και τετραγωνικά. Παρεμβάσεις που στοχεύουν στην αλλαγή του τοπικού οικοσυστήματος και στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών αλλά και των επισκεπτών και των διερχομένων από τις περιοχές αυτές.

    Θα παρουσιάσουμε δύο παραδείγματα από πόλεις της κεντρικής Ευρώπης, τη Βιέννη και το Βερολίνο. ...."
    Το υπόλοιπο του άρθρου που αξίζει να μελετήσετε βρίσκεται στον ιστότοπο
    https://www.oikotopia2020.gr/article.php?db=epikairotita&id=20210518170229&startMenu=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι αγαπητέ Ανώνυμε, η Βιέννη και το Βερολίνο σίγουρα δεν αντέγραψαν την Αθήνα διότι η δημοσίευσή τους προηγήθηκε κατά 1 έτος από αυτή της Αθήνας. Και ποτέ δεν ισχυριστήκαμε στο παραπάνω κείμενο πως όλο αυτό το κίνημα ξεκίνησε στην Αθήνα. Αντιθέτως γράφουμε ξεκάθαρα πως ξεκίνησε από ΗΠΑ και βορειοδυτική Ευρώπη. Σας καλούμε να διαβάσετε προσεκτικότερα το άρθρο, χωρίς ταραχή και άγχος, αφού πρώτα πάρετε κάποιες βαθιές αναπνοές.

      Διαγραφή

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top