0

Την ανάγκη η Ευρώπη να σταθεί δίπλα στην πατρίδα μας τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της διευρυμένης σύσκεψης στη Λάρισα σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια καταστροφή που απαιτεί από την Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

"Θέλω να ευχαριστήσω όσους βρίσκονται στο πεδίο με αυταπάρνηση προσπαθώντας να σώσουν ζωές και να επανέλθει η περιοχή σε κάπως πιο κανονικούς ρυθμούς...Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης θα συνεχιστούν...Προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία...Πώς θα φροντίσουμε ότι όλοι είναι ασφαλείς και υγιείς...", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

"Καταλαβαίνω ότι αυτή τη στιγμή η έννοια της επόμενης ημέρας έχει να κάνει με την αποκατάσταση των μεγάλων τραυμάτων που άφησε πίσω η θεομηνία...Η πλατφόρμα αρωγής ανοίγει από αύριο...Το κράτος θα είναι δίπλα στους πολίτες και θα είναι γρήγορα...Το ίδιο αφορά και στους αγρότες μας...Θέλω να ενημερώσω ότι Τρίτη το πρωί θα βρεθώ στο Στρασβούργο για να συναντήσω την πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής. Να συζητήσουμε το πώς η Ευρώπη θα σταθεί δίπλα στην πατρίδα μας...Είναι μια καταστροφή που απαιτεί από την Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων...Έχουμε πολλές επιλογές χρηματοδοτικών εργαλείων και όλα αυτά θα τα συζητήσουμε με την πρόεδρο. Είμαι σίγουρος ότι η Ευρώπη θα στηρίξει την πατρίδα μας...Η ελληνική οικονομία είναι σήμερα πιο ισχυρή. Η χώρα πήρε την πολυπόθητη αναβάθμιση και αυτό επιβεβαιώνει ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να ξεπεράσει αυτήν την κρίση...Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα βρεθώ στη Θεσσαλονίκη και στη ΔΕΘ...Θα μιλήσουμε για όλα...Θα μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας. Δε θα κρύψουμε τίποτα, αλλά δε θα μηδενίσουμε και τίποτα...", ανέφερε ο πρωθυπουργός.

"Θα έχω την ευκαιρία να μιλήσω πολύ αναλυτικά γι’ αυτό τις επόμενες εβδομάδες. Δαπανούμε πολλούς ευρωπαϊκούς πόρους για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και να χρηματοδοτήσουμε τη μετάβαση σε μία οικονομία χαμηλού άνθρακα. Παρεμβάσεις, δηλαδή, που θα έχουν αποτύπωμα σε πέντε, δέκα, δεκαπέντε, είκοσι χρόνια. Ταυτόχρονα, όμως, δαπανούμε σχετικά λίγους πόρους, ως Ευρώπη, για να αντιμετωπίσουμε την προσαρμογή στην πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής. Και η πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής -τη βιώσαμε, όλες και όλοι, με μια πρωτοφανή καταιγίδα- ήταν έξω, ξεπέρασε και τα πιο, θα έλεγα, πεσιμιστικά σενάρια όλων όσοι ασχολούνται με προβλεπτικά μοντέλα τέτοιων φαινομένων" πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. 

https://www.capital.gr/politiki/3736783/k-mitsotakis-to-kratos-tha-einai-dipla-stous-polites-apaiteitai-europaiki-arogi/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top