0

Πάνω από ένα χρόνο τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους αναμένουν την ενιαία κάρτα για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων τους από τους σταθμούς διοδίων των αυτοκινητόδρομων της χώρας. Με επιστολή της στον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Ν. Ταχιάο, η οποία επισυνάπτεται, η ΕΣΑμεΑ ζητά άμεσα συνάντηση μαζί του ώστε να προχωρήσει επιτέλους αυτό το ζήτημα.

Με τον ν. 4782/2021 καθιερώθηκε ενιαίο e-pass σε όλους τους οδικούς άξονες, για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τους σταθμούς διοδίων όλων των αυτοκινητόδρομων της χώρας με ενιαίο τρόπο και με το άρθρο 17 του ν.4903/2022, που ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2022, εξειδικεύτηκε η εν λόγω ρύθμιση, ώστε το όχημα να έχει απαλλαγή ακόμη και αν ο δικαιούχος δεν επιβαίνει σε αυτό, σε περίπτωση που η μετακίνηση γίνεται προς εξυπηρέτηση αυτού.

Από τον Μάρτιο του 2022 που ψηφίστηκε, πραγματοποιήθηκαν αρκετές συναντήσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών και εκπροσώπους της Ε.Σ.Α.μεΑ. και τον πρώην Διοικητή της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Οδικών Τελών και Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Οδικού Δικτύου, κ. Ι. Ανδρουλάκη, σχετικά με την διαδικασία έκδοσης κάρτας ατόμων με αναπηρία για διέλευση από τα διόδια και συμφωνήθηκε το περιεχόμενο της Υπουργικής Απόφασης.

Από τα τέλη Μαΐου του 2022 όμως, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πότε επιτέλους θα αρχίσει η εφαρμογή αυτού του μέτρου!

https://www.esamea.gr/el/article/panw-apo-ena-xrono-ta-atoma-me-anaphria-perimenoyn-thn-pshfismenh-dwrean-dieleysh-apo-ta-diodia-ths-xwras


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top