0


Δελτίο τύπου με καταγγελία εις βάρος του αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη "Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία" του Κώστα Κατσιμίγα.

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται πως ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δράμας συν-διοργανώνει εκδήλωση "επαγγελματικού προσανατολισμού" με ιδιωτική εταιρεία που προωθεί υπηρεσίες εγγραφής και φοίτησης σε πανεπιστήμια της Κύπρου, της Κορέας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σλοβακίας!

Η παράταξη του Κώστα Κατσιμίγα "υπενθυμίζει" στον Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ πως κάτι τέτοιο για να συμβεί πρέπει να έχει πρώτα εγκριθεί από συλλογικό όργανο και πως ο ίδιος δεν έχει το νομικό δικαίωμα να το πράξει.

Η ανακοίνωση της παράταξης:

ΣΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΠΑΜΘ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 
Με Δελτίο Τύπου και Αφίσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, καλεί τους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν σε εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού, την Τετάρτη 14 Ιουνίου, που διοργανώνει - όπως γράφει - η ¨Αντιπεριφέρεια¨ Δράμας. 
Και από τα δύο όμως (Αφίσα και Δ.Τ.) προκύπτει ότι πρόκειται για εκδήλωση της ιδιωτικής εταιρείας Career Counseling – Σύμβουλοι καριέρας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο, η οποία πέρα από τις συμβουλές που προσφέρει για επαγγελματικό προσανατολισμό, προωθεί και σπουδές σε Πανεπιστήμια της Κύπρου, της Κορέας, της Αμερικής και της Σλοβακίας. 
Η εκδήλωση αυτή δεν έχει τύχει καμίας έγκρισης συλλογικών Οργάνων της ΠΑΜΘ, ούτε η παραχώρηση στην ιδιωτική εταιρεία του χώρου του Αμφιθεάτρου της Περιφέρειας στη Δράμα. 
Καταγγέλλουμε την ενέργεια του Αντιπεριφερειάρχη, υπενθυμίζοντάς του επιπρόσθετα και τα εξής: 
1. Ο ίδιος δεν είναι Νομάρχης προ του 2011, αλλά χωρικός Αντιπεριφερειάρχης και εκπροσωπεί τον Περιφερειάρχη στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και μόνο για αρμοδιότητες που του έχει μεταβιβάσει ο Περιφερειάρχης ή προβλέπει ο Νόμος. 
2. Ο όρος “Αντιπεριφέρεια” δεν υπάρχει και δεν υφίσταται σε κανένα Νομοθέτημα. Η Περιφερειακή Ενότητα που προβλέπεται από το Νόμο ως όρος, είναι γεωγραφικός προσδιορισμός, δεν έχει νομική υπόσταση, ΑΦΜ, συλλογικά όργανα, δεν εκπροσωπείται, δεν αποφασίζει και δεν έχει δικαίωμα να διοργανώνει τίποτε. 
3. Κάθε εκδήλωση που γίνεται μέσα στα όρια αρμοδιότητας της ΠΑΜΘ πρέπει να έχει την έγκριση Συλλογικού οργάνου. 
Καλούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας να διαβάσει προσεκτικά τον σχετικό Νόμο 3852/10, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα και να αποφεύγει να υπερβαίνει τις όποιες αρμοδιότητες έχει, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η, επί χρήμασι ή μη, αυθαίρετη διαφήμιση και προώθηση εταιρειών.

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top