0

Την "Ευρωπαϊκή Ενωση - Φρούριο" θεωρεί ως υπεύθυνη της βύθισης από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στα διεθνή ύδατα του ψαροκάικου το οποίο μετέφερε παρανόμως εκατοντάδες μετανάστες από Αφρική και Ασία στα ανοιχτά της Πύλου Μεσσηνίας, το κόμμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ και για το λόγο αυτό διοργανώνει συγκέντρωση την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής στις 18:00.

Το σκάφος σύμφωνα με την ανακοίνωση ελληνικών και ιταλικών αρμόδιων αρχών, εντοπίστηκε ώρες πριν το ναυάγιο και οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν πως χρειάζονται την οποιαδήποτε βοήθεια εκτός από τροφή και νερό. Ιδιαίτερα δε τόνισαν πως δεν ήθελαν την παρέμβαση ελληνικών αρχών καθώς ανέφεραν πως κατευθύνονται προς την Ιταλία.

Σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές το σκάφος διατηρούσε σταθερή πορεία και ταχύτητα μέχρι τις 02:04 τα ξημερώματα της 14ης Ιουνίου όπου παρουσίασε μία δεξιά κλίση, μετά μία αριστερή και τέλος μία μεγάλη κλίση στα δεξιά, έπειτα από την οποία ανετράπη και βυθίστηκε ολοσχερώς, οδηγώντας στον υγρό τάφο πιθανώς εκατοντάδες ανθρώπους.

Σύμφωνα με την Μαροκινοϊταλίδα ακτιβίστρια Nawal Soufi με την οποία οι μετανάστες επικοινώνησαν μέσω δορυφορικού τηλεφώνου, ο καπετάνιος - μέλος της δουλεμπορικής σπείρας είχε εγκαταλείψει το σκάφος ακυβέρνητο στα ανοιχτά, μεταξύ των εκατοντάδων αγνώστων μεταξύ τους ανθρώπων επικράτησε πανικός και μεταξύ των μεταναστών αναφέρθηκε πως υπήρχαν και 6 νεκροί που δεν άντεξαν τις κακουχίες του ταξιδιού. Σύμφωνα δε με μαρτυρία διασωθέντος, στα αμπάρια του σκάφους υπήρχαν 100 μικρά παιδιά.

Η ανακοίνωση του κόμματος:

"Οι 59, μέχρι στιγμής, νεκροί πρόσφυγες, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους εκατοντάδες που ήταν μέσα στο πλοίο που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου ερχόμενο από τη Λιβύη, είναι μία ακόμη μαζική ρατσιστική δολοφονία της ΕΕ-Φρούριο, ένα διαρκές έγκλημα στο οποίο ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία πρωτοστατούν, δίπλα στην Μελόνι, τον Όρμπαν και στους υπόλοιπους «ηγέτες» της ΕΕ.

Ας μην κάνουν τους αθώους! Ας μην λένε ότι «πρόσφεραν βοήθεια που δεν ήθελαν οι μετανάστες». Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί υποχρεώνονται να πνιγούν στα βάθη της Μεσογείου προσπαθώντας να ξεφύγουν από την κόλαση των πολέμων και της ανείπωτης φτώχειας μετακινούμενοι με ψαροκάικα από τις ακτές της Αφρικής στην Ευρώπη.

Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται για το ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος, μετά την πρόσφατη συμφωνία της ΕΕ για το μεταναστευτικό; Μια άθλια ρατσιστική συμφωνία που προβλέπει να φυλακίζονται στα σύνορα οι αιτούντες άσυλο που δεν έχουν «σοβαρές πιθανότητες» να το αποκτήσουν (πριν τις αιτήσεις), οδηγώντας στις φυλακές ακόμα και μικρά παιδιά, δίνουν την δυνατότητα στη χώρα υποδοχής να επιστρέφει τους πρόσφυγες, όχι στη χώρα προέλευσης, αλλά όπου να'ναι αρκεί να μπορεί να αποδειχθεί κάποιος «δεσμός», και στο τέλος δίνει το δικαίωμα σε όποιον δεν θέλει μετανάστες να το εξαργυρώνει με 20.000 ευρώ το «κεφάλι»! Τόσο αποτιμά η ΕΕ την ζωή αυτών των ανθρώπων... Αυτός είναι ο ευρωπαϊκός τους πολιτισμός.

Οι ζωές των προσφύγων μετράνε! Ανοίξτε τα σύνορα στους πρόσφυγες! Ρίξτε τον φράκτη στον Έβρο! Σταματήστε τα pushbacks! Σταματήστε τις μαζικές δολοφονίες! Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες! Κάτω η μεταναστευτική συμφωνία της ΕΕ!"


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top