0

Η επίσκεψη της κυρίας Μπακογιάννη στα ορεινά χωριά του Ν. Ροδόπης, μας πήγε χρόνια πίσω και μας έδωσε μια πικρή γεύση από την εποχή της δικτατορίας και των αυταρχικών καθεστώτων. Εποχές δύσκολες για τον λαό και για τη δημοκρατία. Κανείς δεν περίμενε να ακούσει από το στόμα της κυρίας Μπακογιάννη όλα αυτά που άκουσε. Αλαζονεία, έμμεση απειλή και εκφοβισμός. Όλοι οι κάτοικοι περίμεναν με αγωνία και αισιοδοξία να ακούσουν προτάσεις για την ανάπτυξη του τόπου τους και σχέδια για τη μείωση της ανεργίας με νέες θέσεις εργασίας.

Να τονίσουμε σε όλους, ότι όλοι οι κάτοικοι του Ν. Ροδόπης είναι πάνω απ΄ όλα άνθρωποι και εφαρμόζεται σε όλους χωρίς καμία διάκριση και εξαίρεση η αρχή της ίσης μεταχείρισης και της απαγόρευσης των διακρίσεων λόγω φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων. Για άλλη μια φορά χάσαμε την ουσία του προβλήματος και συζητάμε για θέματα που μας πάνε χρόνια πίσω και πυροδοτούν χωρίς λόγο την ένταση και βάζουν σε κίνδυνο την ειρηνική συνύπαρξη των κατοίκων. Τα προβλήματα όλων των πολιτών της περιοχής μας είναι η ακρίβεια, η ανεργία, η μετανάστευση και η οικονομική ανάπτυξη.

Μήπως ρωτήσατε στους κατοίκους των ορεινών περιοχών τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με το οδικό δίκτυο; Ρωτήσατε την δυσκολία που περνάνε τον χειμώνα; Ρωτήσατε τις ανησυχίες τους αν σε έκτακτες καταστάσεις, νιώθουν το κράτος δίπλα τους; Ρωτήσατε αν έχουν γιατρό; Αν έχουν την στοιχειώδη υγειονομική περίθαλψη; Αλήθεια ρωτήσατε αν αρρωστήσει ένα βρέφος τον χειμώνα, τι κάνουν αυτοί οι κάτοικοι; Ρωτήσατε πόσα άτομα έφυγαν από κάθε οικογένεια στο εξωτερικό για δουλειά και πόσα παιδάκια μεγαλώνουν χωρίς τον πατέρα τους;

Δυστυχώς δεν ρωτήσατε ΤΙΠΟΤΑ! Απλά πήγατε και τους μαλώσατε! Τους μαλώσατε επειδή δεν ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία! Αλήθεια τώρα;; Αυτή είναι η αξία που δίνετε στον άνθρωπο; Δεν θα ήταν πιο σωστό να ακούσετε τα προβλήματα τους και να δεσμευτείτε την άμεση επίλυση τους;

Είναι πάρα πολύ λυπηρό, όπου αντί να πείτε μια συγγνώμη συνεχίζετε με αλαζονικό τρόπο θεωρώντας ότι δεν έχετε κάνει λάθος. Η πολιτική του εκφοβισμού δεν θα περάσει. Αν θεωρείτε ότι με αυτό τον τρόπο και με αυτή την πολιτική, θα ανεβούν τα ποσοστά του κόμματος σας, κάνετε πολύ μεγάλο λάθος! Όχι κυρία Μπακογιάννη κάνατε λάθος και πρέπει να ζητήσετε έστω μια συγγνώμη από τους κατοίκους της περιοχής! Οι πολίτες πλέον δεν είναι ούτε χαζοί ούτε και αμόρφωτοι!

Ντενίζ Μεμέτ, δικηγόρος

Υποψήφιος Διδάκτωρ Νομικής Δ.Π.Θ.

-

Απόφοιτος τμήματος Νομικής  Δ.Π.Θ.

Απόφοιτος τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης Δ.Π.Θ.

Μεταπτυχιακό στο Συνταγματικό Δίκαιο Δ.Π.Θ.

Μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο Δ.Π.Θ.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top