0

Η αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής αποδείχτηκε πολύ μικρή το βράδυ της 11ης Μαΐου 2023 για να χωρέσει τον νομικό κόσμο της Ροδόπης μεταξύ των οποίων δικηγόρους, δικαστές, εισαγγελείς αλλά και πολύ νεολαία - φοιτητές της Νομικής Σχολής Κομοτηνής που προσήλθαν για να παρακολουθήσουν την άκρως ενδιαφέρουσα όσο και επίκαιρη Ημερίδα που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης με θέμα:

"Συνεπιμέλεια τέκνων μετά από το διαζύγιο ή τη διάσταση σύμφωνα με τον Ν. 4800/2021"

Οι θεματικοί άξονες της Ημερίδας είχαν ως εξής:
  • "Η έννοια του συμφέροντος του τέκνου" από την Εφέτη Θράκης κα Ευγενία Τσέττα.
  • "Διάλογος με την πρόσφατη νομολογία για την συνεπιμέλεια" από την καθηγήτρια Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και δικηγόρο Ξάνθης κα Ρόη Παντελίδου.
  • "Το δικαίωμα επικοινωνίας" από την Πρόεδρο Πρωτοδικών Ροδόπης κα Ευαγγελία Αλεξακίδου.
  • "Η κακή άσκηση της γονικής μέριμνας" από την Λέκτορα Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και δικηγόρο Ροδόπης κα Ισμήνη Στεργιαννίδου.
Μετά το πέρας της παρουσίασης των τεσσάρων θεματικών ενοτήτων το κοινό και το εκλεκτό πάνελ των εισηγητριών παρέμειναν στις θέσεις τους καθώς ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με το κοινό.





Σημείωση: καθώς πολύς κόσμος που προσήλθε στην εκδήλωση δεν πρόλαβε να βρει θέση στην αίθουσα ή στους διαδρόμους για να παρακολουθήσει την πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα και αποχώρησε, αλλά και για τις ανάγκες διάδοσης των πολύ χρήσιμων πληροφοριών που παρουσιάστηκαν στο κοινό (ανάμεσά στο οποίο και μονογονεϊκοί γονείς που το ζήτημα τους αφορά) το Perifereiaka.gr παρουσιάζει όλες τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις της βραδιάς.

Δημήτρης Ερελιάδης, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης:


Ειρήνη Βοϊτσίδου, μέλος Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης:


Ευγενία Τσέττα, Εφέτης Θράκης - Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΤΕΚΝΟΥ:


Ρόη Παντελίδου, καθηγήτρια Νομικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και δικηγόρος Ξάνθης - ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:


Ευαγγελία Αλεξακίδου, Πρόεδρος Πρωτοδικών Ροδόπης - ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:


Ισμήνη Στεργιαννίδου, Λέκτορας Νομικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και δικηγόρος Ροδόπης - Η ΚΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΟΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ


Ρεπορτάζ - κάμερα: Σ.Μ.

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top