0

Επένδυση ύψους 70 εκατ. ευρώ, η οποία θα συνοδευτεί από το άνοιγμα πολλών εκατοντάδων θέσεων εργασίας για εξειδικευμένους εργαζομένους, έχει εκκινήσει στη Θεσσαλονίκη ο αμερικανικός ασφαλιστικός κολοσσός της Chubb, που επιφυλάσσει στους νέους ανθρώπους της πόλης (αλλά και σε εργαζόμενους από όλον τον κόσμο, που ευελπιστεί να προσελκύσει στην Ελλάδα) έναν ιδιαίτερο ρόλο: να καταθέσουν και να υλοποιήσουν πρωτοπόρες ιδέες για το πέρασμά τού γίγαντα των ασφαλειών στο μέλλον και τον μετασχηματισμό των προϊόντων του.

Η εταιρεία, που έχει παρουσία σε 54 χώρες παγκοσμίως, 34.000 εργαζόμενους και 52 δισ. ευρώ εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη τεχνολογικό Κέντρο Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (CBSG). Το κέντρο αυτό τεχνολογικής αριστείας, μαζί με ελάχιστα αντίστοιχα hubs ανά τον κόσμο, θα έχει ως αποστολή όχι να πουλήσει ασφαλιστικά προγράμματα, αλλά να δημιουργήσει «το μέλλον της Chubb».

Τα παραπάνω επισήμαναν σήμερα, κατά την ομιλία τους στο 7ο TechSaloniki τα στελέχη της Chubb Greece, Γεώργιος Νεοφώτιστος και Βασίλης Ζαραλίδης, οι οποίοι γνωστοποίησαν ότι η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση κτηρίου ή κτηρίων εμβαδού 4.000- 5.000 τμ, για τη στέγαση του τεχνολογικού της κέντρου στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο μέχρι το τέλος του 2023 προβλέπεται να απασχολούνται πάνω από 160 άτομα υψηλής εξειδίκευσης.

H νούμερο ένα εισηγμένη εταιρεία ασφάλισης περιουσιακών στοιχείων και ατυχημάτων παγκοσμίως, αναζητά αυτή τη στιγμή άτομα από τις εξής ειδικότητες: Data engineers (μηχανικούς δεδομένων), Java Software engineers (μηχανικούς λογισμικού Java), IT Business Analysts, QA engineers (μηχανικούς διασφάλισης ποιότητας), net software engineers, finance solution architect, IT project manager, technical lead κ.ά.

Επιπλέον, όπως γνωστοποίησε η διευθύντρια ανθρωπίνων πόρων της Chubb,  Χριστίνα Δηματάτη, στις 6 Ιουνίου πρόκειται να ξεκινήσει το διετές πρόγραμμα «Technology Associate Programme» για 15 πτυχιούχους πανεπιστημίου, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα μετά από επένδυση πάνω σε hard και soft skills να διεκδικήσουν απευθείας μια θέση ως middle level engineers (μηχανικοί στο μεσαίο επίπεδο). Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, τον Οκτώβριο αναμένεται να ανοίξουν θέσεις για ακόμη 30 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://www.voria.gr/article/leptomereies-gia-tin-ependysi-ton-70-ekat-tis-chubb-sti-thessaloniki


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top