0

Με αφορμή τη σύλληψη του υποψηφίου Δημάρχου Χιμάρας, του ομογενούς μας Φρέντι Μπελέρη, ο επικεφαλής της Παράταξης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Κουριαννίδης, έκανε την εξής δήλωση:

"Η αναίτια και προκλητική σύλληψη του ομογενούς μας υποψηφίου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρη, δύο ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Αλβανία, θυμίζει σκοτεινές εποχές που όλοι ελπίζαμε ότι πέρασαν ανεπιστρεπτί. Δυστυχώς, το αλβανικό καθεστώς δείχνει ότι απέχει πολύ ακόμη από το να χαρακτηριστεί ως μία ευνομούμενη δημοκρατία και παλινδρομεί σε επικίνδυνες θέσεις και πρακτικές, τις οποίες θυμάται με φρίκη ο βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, αλλά και το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου της χώρας.

Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση του ομογενούς μας, αλλά και την έμπρακτη συμπαράσταση της ελληνικής πολιτείας, με την καταδίκη αυτής της ενέργειας και την απαίτηση για την διασφάλιση ομαλού εκλογικού κλίματος, ώστε να μη διαστρεβλωθεί η βούληση της ψήφου των ομογενών μας όπως συνέβη επανειλημμένως στο παρελθόν."


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top