0

Η Δημοτική Παράταξη Κομοτηνής "Σπάρτακος" απηύθυνε προς στόν Γενικό Περιφερειακό Ἀστυνομικό Διευθυντή ΑΜΘ καί σέ κάθε ἄλλη Ἀρχή ἐπιστολή, σχετικά με 2 πρόσφατα επικίνδυνα τροχαία συμβάντα από λαθροδιακινητές μεταναστών:

Το πρόβλημα με την αντιμετώπιση της λαθροδιακίνησης έφεραν στην επικαιρότητα της Θράκης (με τον …στεγανό φράχτη) δύο πρόσφατα συμβάντα. Στο πρώτο και τραγικότερο, ανήμερα Μέγα Σάββατο, είχαμε την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού αυτοκινήτου που μετέφερε λαθρομετανάστες από τον Έβρο προς το εσωτερικό της χώρας, αφού είχε προηγουμένως προσπαθήσει να εμβολίσει περιπολικό. Το αποτέλεσμα ήταν η μετωπική του σύγκρουση με 46χρονο ανυποψίαστο Αλεξανδρουπολίτη, ο οποίος και σκοτώθηκε αφήνοντας δύο παιδάκια ορφανά (σκοτώθηκαν και 5 από τους 11 λαθρομετανάστες). Είκοσι μέρες μετά, Πακιστανός που οδηγούσε φορτηγό με παράνομους μετανάστες δεν σταμάτησε στο μπλόκο και προσπαθώντας να ξεφύγει τραυματίστηκε από σφαίρα αστυνομικού. Ο τελευταίος συνελήφθη κι αντιμετωπίζει πειθαρχική και ποινική διαδικασία, κατά πάσα πιθανότητα χωρίς την παραμικρή στήριξη της υπηρεσίας του, ως είθισται.

Μετά την τραγωδία της 15ης Απριλίου μάθαμε ότι οι εντολές σε τηλεδιάσκεψη από την τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ ήταν όχι για αλλαγή τακτικής ή για προμήθεια στοιχειωδών μέσων (π.χ. λωρίδες ακίδων/spike strips) αλλά για απαγόρευση κάθε καταδίωξης από ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ! Ζητάμε λοιπόν ως Παράταξη Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ από τις αρμόδιες Αρχές αντί να αρνηθούν την ευθύνη τους, να φροντίσουν για την προστασία των Ελλήνων, διεκδικώντας και διαμορφώνοντας αφενός ρεαλιστικούς κανόνες εμπλοκής που θα επιτρέπουν στους αστυνομικούς την οριοθετημένη χρήση όπλου και αφετέρου τακτικές αντιμετώπισης και σκληρό νομικό πλαίσιο που θα αποθαρρύνει τους λαθροδιακινητές. Με τα σήμερα ισχύοντα ενθαρρύνουμε την δημοσιοϋπαλληλική στάση των αστυνομικών, οι οποίοι δεν έχουν τίποτε να κερδίσουν εμπλεκόμενοι σε μια σύλληψη (πόσο μάλλον σε καταδίωξη), το ακριβώς αντίθετο! Και από την άλλη έχει ήδη πέσει γραμμή μεταξύ των δουλεμπόρων: όταν συναντήσουν προβλήματα να μπαίνουν είτε στις πόλεις, όπου η καταδίωξη δεν μπορεί να γίνει θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών, είτε στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας όπου υπάρχει θανάσιμος κίνδυνος για κάθε διερχόμενο! Μάλιστα είναι γνωστό σε ανθρώπους που καθημερινά μετακινούνται για επαγγελματικούς λόγους μεταξύ Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης και οι άνθρωποι κάνουν την διαδρομή έμφοβοι και καταγχωμένοι!

Η πρώτιστη ευθύνη βαρύνει βεβαίως την τελοσπάντων Κυβέρνηση αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι (Εισαγγελία, Περιφερειακή Διοίκηση ΕΛ.ΑΣ., συνδικαλιστικά όργανα αστυνομικών, ΜΜΕ…) οφείλουν να λάβουν υπεύθυνη θέση. Εμείς ως δημοτική παράταξη Πολιτών το πράττουμε με την παρούσα που την απευθύνουμε σε όλους.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top