0

Με νέο δελτίο τύπου η νέα παράταξη του Αντώνη Γραβάνη "Κομοτηνή Δυνατά" ανταπαντά στον δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη για το θέμα των ταμειακών αποθεμάτων του Δήμου Κομοτηνής.

Είχε προηγηθεί τοποθέτηση του Αντώνη Γραβάνη σχετικά με 6.000.000 ευρώ που "χάθηκαν" από τα ταμεία του Δήμου Κομοτηνής με τον δήμαρχο Κομοτηνής να του απαντά με δελτίο τύπου.

Δείτε σχετικά:

Απάντηση του δημάρχου Κομοτηνής στον επικεφαλής της μείζονος  αντιπολίτευσης για τα ...6.000.000 που "χάθηκαν"

Στην σημερινή του ανακοίνωση ο Αντώνης Γραβάνης συνεχίζει αναφέροντας:

"Με ένα κρεσέντο αμηχανίας, πανικού, ψεμάτων και συκοφαντιών χωρίς κανένα επιχείρημα, απέτυχε ο Δήμαρχος Κομοτηνής να εξηγήσει, πως «εξαφανίστηκαν» τα έξι εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του Δήμου.

Για την παρακμή που οδήγησε τον Δήμο Κομοτηνής μέσα σε 3 μόλις χρόνια θητείας, προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη σε όλους εκτός από τον ίδιο: 

1ον.   Στην δημαρχιακή θητεία  2007-2010 και στους Αντιδημάρχους Οικονομικών εκείνης της περιόδου. 

Εντέχνως, βέβαια, του διαφεύγει η οικονομική ύφεση 2007-2009, η οποία ουσιαστικά οδήγησε το 2010 στην μοιραία οικονομική κρίση που κατέστρεψε εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών και οδήγησε την χώρα στη γνωστή πολυετή ταλαιπωρία.

2ον. Στον Γιώργο Πετρίδη ο οποίος του παρέδωσε το 2019 ένα νοικοκυρεμένο Δήμο με αποθεματικό 8.300.000 € εν μέσω Οικονομικής κρίσης και τον διαψεύδει δημόσια για να καλύψει τα «εξαφανισμένα» 6 εκατομμύρια της θητείας του.

3ον. Στους αιρετούς συνεργάτες του για να δικαιολογήσει τον κατήφορο που μας οδήγησε,  γράφοντας ρητά στο δελτίο τύπου την Νομοθετική ρήση:  

“......ο Δήμαρχος χαράζει μεν τη γενική στρατηγική, αλλά στη συνέχεια τα αιρετά του στελέχη στα οποία έχει εκχωρήσει αρμοδιότητες την υλοποιούν!...” 

Μνημειώδης τακτική ανευθυνότητας κύριε Γκαράνη! Τελικά είστε Δήμαρχος ή απλά κάθεστε στην καρέκλα;

Σχετικά με τη θητεία των Αντιδημάρχων Οικονομικών του 2007-2010, ΟΛΕΣ οι οικονομικές συναλλαγές ελέγχονταν προληπτικά από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και υπογράφονταν ΟΛΕΣ από την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε αντίθεση με τη θητεία Γκαράνη που ΔΕΝ ελέγχονται. Ας αφήσει λοιπόν την «καραμέλα» για πριν 13 χρόνια, γιατί ή δεν έχει να προσάψει τίποτα επιλήψιμο και απλά λασπολογεί ή γνωρίζει κάτι, το οποίο δεν έχει καταγγείλει, γεγονός που τον καθιστά συνένοχο.

Επιπλέον, θυμίζουμε ότι ο Δήμος Κομοτηνής με Δήμαρχο τον κ. Πετρίδη και Αντιδήμαρχο Οικονομικών τον κ. Πολιτειάδη αύξησε τα ταμειακά διαθέσιμα στα 8.300.000 ευρώ ενώ με Δήμαρχο τον κ. Γκαράνη και Αντιδήμαρχο Οικονομικών τον κ. Πολιτειάδη τα ΜΕΙΩΣΕ κατά 6 εκατομμύρια ευρώ. Βρείτε την διαφορά στην συνάρτηση, κ. Γκαράνη!

Τέλος, σχετικά με την διάψευση που επιχειρεί ο κ. Γκαράνης για τα αποθεματικά που άφησε ο προηγούμενος Δήμαρχος, καθώς ενώ όλοι ξέραμε από τα πρακτικά των Δημοτικών Συμβουλίων και τις δημόσιες δηλώσεις ότι ήταν 8.300.000 ευρώ, ο κ. Γκαράνης δηλώνει τώρα ότι τα ταμειακά διαθέσιμα που παρέλαβε ήταν 6 εκατομμύρια ευρώ. 

Την απάντηση στον Δήμαρχο τη δίνει πάλι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Πολιτειάδης, όπου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Κομοτηνής, 6 μέρες πριν τις εκλογές, στις 20/05/2019, ρητά αναφέρει ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου ήταν 8.300.000 ευρώ. Ο κ. Γκαράνης ανέλαβε Δήμαρχος στις 01/09/2019.

Αλλά επειδή μας εντυπωσιάζει η «σοφή» τακτική αγνωμοσύνης και η έλλειψη πολιτικής ηθικής του κ. Γκαράνη, δηλαδή να διαχωρίζει τη θέση του και να προσπαθεί να «μειώσει» την θητεία του προκατόχου του κ. Πετρίδη, του θυμίζουμε την λαϊκή ρήση «η κότα όταν πίνει νερό, κοιτάει και τον Θεό…»

Στην ουσία του ερωτήματος μας, το οποίο προκάλεσε τόσο πανικό και εκνευρισμό, και άλλη απάντηση έδωσε ο κ. Πολιτειάδης στο Δημοτικό Συμβούλιο, άλλη ο κ. Γκαράνης σε συνέντευξη ραδιοφωνική την Παρασκευή 05/05/2019 και άλλη απάντηση δόθηκε στο δελτίο τύπου, και επειδή τίποτα από αυτά δεν πείθει, επανερχόμαστε και ζητάμε επιτέλους ΜΙΑ υπεύθυνη απάντηση:

Πως εξαφανίστηκαν έξι εκατομμύρια από τα ταμεία του Δήμου Κομοτηνής κ. Γκαράνη;"

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top