0

Την 05-05-2023 ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 28Η Τακτική  Γενική Συνέλευση  της Ένωσής μας, με κεντρικό σύνθημα:

"ΑΡΚΕΤΑ ΛΑΤΡΕΨΑΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ, ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑNAΓΝΩΡΙΣΕΙ"

Τις εργασίες της Γ.Σ. τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος, ο εκπρόσωπος του  Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής πάτερ Χρυσοβαλάντης ΔΗΜΟΥ, ο Ταμίας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ Γεώργιος, ο εκπρόσωπος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο Δ.Σ. του ΤΑΠΑΣΑ κ. ΑΥΡΗΛΙΩΝΗΣ Γεώργιος , ο εκπρόσωπος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Μέριμνας και Αριστείας της Ελληνικής Αστυνομίας και  πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας κ. ΜΟΥΡΤΗΣ Απόστολος,  ο βουλευτής Ν.Δ. Ροδόπης κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ Ευριπίδης, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ροδόπης κ. ΧΑΡΙΤΟΥ Δημήτριος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ Νικόλαος, ο δήμαρχος ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ κ. ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος , ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Α.Μ.Θ. Υποστράτηγος κ. ΣΥΡΙΤΟΥΔΗΣ Πασχάλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Δ.Α. Ροδόπης Ταξίαρχος κ. ΣΕΒΔΥΝΙΔΗΣ Μιχαήλ, , ο Αντιπρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Νομού Ξάνθης κ. ΚΑΝΔΥΛΑΚΗΣ Απόστολος  και ο Αντιπρόσωπος κ. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ Γεώργιος ,ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας κ. ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας, ο Γραμματέας της Επιτροπής Εργασίας Βορείου Τομέα της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΚΑΡΓΙΩΤΗΣ Κωνσταντίνος,  ο  εκπρόσωπος  της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Α.Μ.Θ. κ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ροδόπης κ. ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ Πέτρος, η Πρόεδρος του Τοπικού παραρτήματος Ροδόπης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.) κ. ΣΚΕΥΑ Ζωή, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στους αγώνες μας για την επίλυση των δικαίων αιτημάτων μας.

Επίσης απέστειλε χαιρετισμό στις εργασίες της Γενικής μας Συνέλευσης, στο Διοικητικό μας Συμβούλιο  και σε όλα τα μέλη της Ένωσής μας ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ Μιχαήλ , ο οποίος δυστυχώς εξαιτίας εκτάκτων υπηρεσιακών υποχρεώσεων δεν κατέστη εφικτό να παρευρίσκεται  όπως είχε προγραμματιστεί.

Κατά τις εργασίες του πρώτου μέρους της Γενικής μας Συνέλευσης, υλοποιήθηκε η ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου και αναγορεύσαμε  τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ σε Επίτιμο Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα της Ένωσής μας, σε ένδειξη ελάχιστης τιμής  στο πρόσωπό του για την αστείρευτη αγωνιστικότητά του, τη σπουδαία προσφορά του στο Αστυνομικό  Συνδικαλιστικό Κίνημα, στην αναβάθμιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και του ρόλου του Έλληνα αστυνομικού στην κοινωνία, καθώς επίσης για την διαρκή ισχυρή στήριξή του στους αγώνες της Ένωσής μας για την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τα μέλη μας.

Βραβεύσαμε το μέλος μας κ. ΜΠΑΛΑ Φωτεινή που υπηρετεί στο Τ.Α. Κομοτηνής και της απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα της Ένωσής μας,, καταθέτοντας την τιμή, την περηφάνια  και το σεβασμό μας  στο πρόσωπό της για την εξαίρετη πράξη της,  όταν    μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου 2023 διανύοντας κανονική άδεια και ευρισκόμενη  στην Αθήνα για λόγους αναψυχής, μαζί με τον αδερφό της και επίσης συνάδελφο Υπαρχιφύλακα ΜΠΑΛΑ Δημήτριο που υπηρετεί στην ΟΠΚΕ Αθηνών, συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω δράστη κλοπής  και εν συνεχεία με τη συνδρομή αστυνομικών του Α.Τ. Ομονοίας τον οδήγησαν στην οικεία Αστυνομική Υπηρεσία προκειμένου  για την περαιτέρω διενέργεια της προβλεπόμενης προανακριτικής διαδικασίας. 

Απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα της Ένωσής μας στον Δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών κ. ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο, ως ελάχιστο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των μελών μας στο πρόσωπό του  σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την έμπρακτη στήριξή τους στους αγώνες μας για την επίλυση του θέματος στέγασης σε αξιοπρεπής χώρους  των Αστυνομικών Υπηρεσιών που εδρεύουν στις Σάπες, με την ομόφωνη απόφασή τους να  παραχωρήσουν  στην Ελληνική Αστυνομία προκειμένου για την ανέγερση νέου κτιρίου για την στέγαση του Τ.Σ.Φ. Σαπών, δημοτικού οικοπέδου έκτασης περίπου ενός στρέμματος - το οποίο βρίσκεται πλησίον του χώρου όπου στεγαζόταν η πρώην Δ.Ο.Υ. Σαπών.

Επίσης  απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα της Ένωσής μας για την πλούσια συνδικαλιστική τους δράση  στον Ταμία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ Γεώργιο, στον εκπρόσωπο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο Δ.Σ. του ΤΑΠΑΣΑ κ. ΑΥΡΗΛΙΩΝΗ Γεώργιο και  στον εκπρόσωπο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Μέριμνας και Αριστείας της Ελληνικής Αστυνομίας  κ. ΜΟΥΡΤΗ Απόστολο.

Την Γενική Συνέλευση απασχόλησαν κυρίαρχα τοπικά αλλά και θεσμικά – οικονομικά – ασφαλιστικά προβλήματα που αφορούν τον κλάδο μας. 


Αναδείχθηκε από την Πρόεδρό μας, η αυτονόητη υποχρέωση της εκάστοτε Κυβέρνησης μιας δημοκρατικά δομημένης κοινωνίας, να αναγάγει σε πρώτιστη προτεραιότητα το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη, να διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα των αστυνομικών, την ασφάλεια των αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και φυσικά την ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.

Τόνισε ότι στο σύνθημα της 28ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης αποτυπώνονται αφενός μία  αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα «ΑΡΚΕΤΑ ΛΑΤΡΕΨΑΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ!…» αφετέρου  η καθόλα δίκαιη αξίωσή μας να γίνει επιτέλους πράξη το αυτονόητο χωρίς άλλες αναβολές «ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ».

Όπως επισήμανε «Είμαστε πλέον στο έτος 2023 και έχουμε δει όλο το «έργο»….

Έχουν εναλλαχθεί στη διακυβέρνηση της Χώρας μας σχεδόν όλα τα κόμματα. Όλοι τους όταν είναι στην Αντιπολίτευση μας αγαπούν και στηρίζουν το δίκαιο του αιτήματός μας, όλοι τους μας υπόσχονται προεκλογικά ότι εάν κυβερνήσουν θα θεσμοθετήσουν την Επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας σε βάθος τετραετίας….

Πέρασαν πολλές τετραετίες, άλλαξαν πολλές Κυβερνήσεις εφαρμόζοντας  η κάθε μία τους διαφορετικές πολιτικές διακυβέρνησης, όμως δυστυχώς όλες μα όλες ακολούθησαν κοινή πρακτική όσον αφορά στην υλοποίηση των προεκλογικών τους υποσχέσεων προς εμάς τους αστυνομικούς για την αναγνώριση της Επικινδυνότητας  του επαγγέλματός   μας …. 

Θα μου επιτρέψετε να δανειστώ ένα ρητό του αρχαίου προγόνου μας και σπουδαίου τραγικού ποιητή  Ευριπίδη, το οποίο θεωρώ ότι είναι το πλέον κατάλληλο για να περιγράψει την  τραγικότητα της πρακτικής που ακολούθησαν τα κόμματα  εξουσίας επί του συγκεκριμένου θέματος «Η γλώσσα μου ορκίστηκε, αλλά ο νους δεν δεσμεύτηκε από τον όρκο»…

Από αυτήν εδώ την αίθουσα λοιπόν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, εκπροσωπώντας τους 440 αστυνομικούς μέλη μας, με την ευκαιρία της προεκλογικής περιόδου  στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς τους Αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων που  συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία των Εθνικών εκλογών μας, καθώς και σε όλους τους υποψήφιους βουλευτές τους, ότι δεν μας πείθουν πλέον αόριστα χρονοδιαγράμματα, αξιώνουμε  δέσμευση για νομοθέτηση της Επικινδυνότητας του αστυνομικού επαγγέλματος, άμεσα με τη συγκρότηση της νέας Κυβέρνησης με πρόβλεψη καταβολής του σχετικού επιδόματος από 01-01-2024.  

Θέλουμε αυτή τη φορά  να δεσμευτεί με όρκο ο νους τους και όχι μόνο η γλώσσα τους!!!!

Σε διαφορετική περίπτωση θα μας βρουν μπροστά τους, στο πλευρό της Ομοσπονδίας μας, με υψωμένο το λάβαρο του αγώνα σε τέτοια ύψη που δεν έχουν δει …….

Όπως είπε και ο Βασιλεύς των Μακεδόνων, Μέγας Αλέξανδρος.

Ο Βασιλιάς της μίας και μοναδικής Ελληνικής Μακεδονίας «Ποτέ μην παρακαλάς, για κάτι που έχεις την δύναμη να το κερδίσεις»

ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ….

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ


Στο δεύτερο μέρος των εργασιών μας, πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση των μελών μας για τρέχοντα ζητήματα , για θέματα Νέου Βαθμολογίου - νέου Μισθολογίου, για τις κατακτήσεις της Ομοσπονδίας μας και το διεκδικητικό μας πλαίσιο,  από τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Επίτιμο Πρόεδρο της Ένωσής μας κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ Γρηγόρη.

Ο Ταμίας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ Γεώργιος, ενημέρωσε τα μέλη μας για Οικονομικά , Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά θέματα.

Ο εκπρόσωπος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο Δ.Σ. του ΤΑΠΑΣΑ κ. ΑΥΡΗΛΙΩΝΗΣ Γεώργιος και  ο εκπρόσωπος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Μέριμνας και Αριστείας της Ελληνικής Αστυνομίας κ. ΜΟΥΡΤΗΣ Απόστολος, προέβησαν σε ενημέρωση των μελών μας σχετικά με θέματα παροχών του Ταμείου μας και του Ιδρύματος.

Ακολούθησε μία καθόλα παραγωγική συζήτηση επί των θεμάτων και απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις των μελών μας. 

Εγκρίθηκαν από το Σώμα, ο Διοικητικός - Οικονομικός απολογισμός έτους 2022 και ο Οικονομικός προϋπολογισμός 2023. 

Εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ το επισυναπτόμενο ΨΗΦΙΣΜΑ στο οποίο καταγράφονται οι θέσεις μας και οι διεκδικήσεις  μας σε Θεσμικά – Οικονομικά - Ασφαλιστικά - Τοπικά ζητήματα  και το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο για την ανάδειξη και προώθηση προς επίλυση των καταγεγραμμένων σε αυτό αιτημάτων, με παρεμβάσεις και εντατικοποίηση των μορφών αγώνων όπου και αν αυτό χρειαστεί.

(δελτίο τύπου)

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top