0


Με επιστολή της στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη (επισυνάπτεται) η ΕΣΑμεΑ εκφράζει την ικανοποίησή της για την αύξηση των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ, ένα πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος, την ώρα που οι ανατιμήσεις, το ενεργειακό κόστος και ο πληθωρισμός έχουν οδηγήσει στη φτωχοποίηση τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, ενώ τα επιδόματα ήταν στάσιμα από το 2011.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά στην εν λόγω απόφαση να συμπεριληφθούν τόσο το εξωιδρυματικό επίδομα όσο και το επίδομα απολύτου αναπηρίας του άρθρου 42 του ν.1140/1981, όπως ισχύει σήμερα, το οποίο δικαιούνται άτομα με βαριές αναπηρίες, όπως παραπληγικοί, τετραπληγικοί, άτομα με αναπηρία όρασης κ.α.

Καθίσταται αναγκαίο και απαραίτητο για λόγους ισότητας και αναγνώρισης ότι και τα άτομα με αναπηρία που λαμβάνουν τα επιδόματα από τον e-ΕΦΚΑ έχουν τις ίδιες ανάγκες, η ίδια αύξηση του 8% που δίνεται στα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ,  να δοθεί στο εξωιδρυματικό επίδομα και στο επίδομα απολύτου αναπηρίας του άρθρου 42 του ν.1140/81 που καταβάλλονται από τον e-ΕΦΚΑ και τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Δείτε την επιστολή:

https://www.esamea.gr/el/article/h-esamea-zhta-oi-ayxhseis-sta-epidomata-toy-opeka-na-isxysoyn-kai-sta-epidomata-toy-e-efka-kai-loipwn-tameiwn-einai-dikaio

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top