0

Στην επιβεβαίωση ότι τρεις Έλληνες πολίτες, οι οποίοι τις τελευταίες τέσσερις ημέρες δραστηριοποιούνταν ως εθελοντές στην πληγείσα από τους φονικούς σεισμούς περιοχή Αρμουτλού της περιφέρειας Χατάι στην Τουρκία, προσήχθησαν από την τουρκική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών, κατόπιν επικοινωνίας του με το Γενικό Προξενείο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Παράλληλα, σε σχετική της ανακοίνωση με ανάρτηση στο Facebook, η εργατική ομάδα Τ-34 επισημαίνει ότι «προσήχθησαν απο την "αντι"τρομοκρατική της Τουρκίας, στην επαρχία του Χατάι στην Αντιόχεια, 3 σύντροφοί μας που πήγαν για να βοηθήσουν μαζί με τις λαϊκές επιτροπές τους σεισμόπληκτους. Άμεση απελευθέρωση».

Οι τρεις εθελοντές βρίσκονται έξι ημέρες στην Τουρκία και χθες σε βίντεο που ανήρτησαν στο λογαριασμό της ομάδας στο facebook από το κέντρο της Αντιόχειας ανέφεραν ότι το 70% των κτιρίων είναι ισοπεδωμένο από το σεισμό, ενώ όσα υπάρχουν είναι εκτός λειτουργίας. 

«Επιχειρήσαμε για περίπου 8 ώρες και καταφέραμε σε συνεργασία με το τουρκικό λαϊκό μέτωπο να απεγκλωβίσουμε μια γυναίκα και να την παραδώσουμε στην οικογένειά της για να τη θάψουν. Κάτω από αυτές τις συνθήκες πόνου και αδιεξόδου όπου κυριαρχεί ο θάνατος είναι σημαντικό έστω και αν ψάχνουμε ζωντανούς που είναι δύσκολο μετά από τόσες ημέρες να βρεθούν, είναι σημαντικό για τους ανθρώπους εδώ να έχουν έστω και τον άνθρωπό τους σε ένα μνήμα για να τον τιμούν. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες για τον πολεοδομικό σχεδιασμό με πολύ παλιά κτίρια και πολυόροφα», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι τρεις Έλληνες αλληλέγγυοι εθελοντές.

https://www.protothema.gr/greece/article/1341286/prosihthisan-apo-tin-aditromokratiki-tis-tourkias-treis-ellines-ethelodes/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top