0


Παραλίγο τραγωδία να σημειωθεί σε δημοτικό σχολείο της Καβάλας όταν ένας μαθητής Β' Δημοτικού κατέρρευσε μπροστά στους συμμαθητές του, την ώρα που έτρωγε το πρωινό του.

Όλα έγιναν το πρωί της περασμένης Πέμπτης, μετά τη λήξη του πρώτου διαλείμματος, όταν ο επτάχρονος μαθητής έφαγε μια μεγάλη μπουκιά από το πρωινό που είχε πάρει μαζί του στο σχολείο, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αναπνεύσει. Για καλή του τύχη, το περιστατικό αντιλήφθηκε η δασκάλα του η οποία χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο φώναξε τη σχολική νοσηλεύτρια και κατάφεραν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, να αποφράξουν την δίοδο του αέρα και να σωθεί το παιδί.

«Βοήθησα εγώ και περισσότερο η νοσηλεύτρια του σχολείου. Δόξα τω Θεώ όλα πήγαν καλά. Το παιδάκι προφανώς πνίγηκε από το φαγητό που είχε μαζί του. Μπήκε μέσα στην τάξη μετά το διάλειμμα και τότε αντιλήφθηκα ότι είχε κοκκινίσει, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και να μιλήσει. Ευτυχώς υπήρχε η νοσηλεύτρια», περιγράφει στο protothema.gr η δασκάλα του παιδιού.

Η ίδια εξηγεί ότι μπορεί σαν άνθρωπος να μην είναι ιδιαίτερα ψύχραιμη, όμως εκείνη την ώρα, «όταν είδα το παιδάκι σε τέτοια κατάσταση, λειτούργησα αντανακλαστικά και του προσέφερα τις πρώτες βοήθειες κάτω από τον θώρακα, όπως έβλεπα στην τηλεόραση και άρχισε να βγαίνει λίγο η τροφή. Μετά ανέλαβε η νοσηλεύτρια», τονίζει η δασκάλα.

«Το παιδί έτρωγε κάτι σε ψωμάκι ή κρέπα που του είχε βάλει μαζί η μανούλα του, δεν ήταν ξηροί καρποί ή κάτι που μπορούσαν να τον πνίξουν. Οι γονείς και το παιδάκι είναι εξαιρετικοί. Η μητέρα μας είπε χίλια ευχαριστώ και κατάλαβε τι θα μπορούσε να συμβεί. Ήταν ένα τυχαίο και ατυχές συμβάν που θα μπορούσε να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή», σημειώνει.

Προσθέτει, δε, ότι ο μαθητής ήταν τρομαγμένος και δεν είχε καταλάβει πως η τροφή του εφραξε τον αέρα. "Είναι ένα παιδάκι πάρα πολύ ώριμο, ήταν πραγματικά η άτυχη στιγμή που θα μπορούσε να τύχει σε κάθε άνθρωπο».

«Η μανούλα αγκάλιαζε σφιχτά τη δασκάλα και τη νοσηλεύτρια»

Σημειώνεται ότι το περιστατικό έκανε γνωστό με ανάρτησή του ο εκπαιδευτικός του δημοτικού σχολείου, Γιώργος Τσομπανόπουλος. Ο ίδιος, γράφει για το περιστατικό:

«Συχνά εμείς οι εκπαιδευτικοί καλούμαστε να διαχειριστούμε στη σχολική μας καθημερινότητα και εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις πέρα από τη χαρά που προσφέρει το σχολείο κι η καθημερινή επαφή με τα παιδιά και ιδιαίτερα εμείς των δημοτικών σχολείων που έχουμε παιδάκια μικρών ηλικιών όπου η φροντίδα τους απαιτεί υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Είναι ελπιδοφόρο και σημαντικό για μας να αντιλαμβάνονται και οι γονείς το βάρος της ευθύνης που φέρουμε. Δεν μπορώ λοιπόν να μη μοιραστώ ένα περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη όπου ένας μικρός μας μαθητής καθώς έτρωγε το πρωινό του έβαλε μεγάλη μπουκιά στο στόμα κάποια στιγμή, με αποτέλεσμα αυτή να φράξει την είσοδο του αέρα.

Με μεγάλη ψυχραιμία η δασκάλα του καθώς κι η σχολική μας νοσηλεύτρια, κατάφεραν με επιδέξιους χειρισμούς να αποφράξουν την δίοδο του αέρα και να σωθεί το παιδί.

Σήμερα η μανούλα του με συγκίνησε τόσο πολύ. Είδα να αγκαλιάζει σφιχτά τη δασκάλα του παιδιού της καθώς και τη σχολική μας νοσηλεύτρια κρατώντας και από ένα δώρο γι αυτές, ενώ κέρασε για όλους μας ένα πλούσιο πρωινό… Δεν ξέρω για σας… για μένα ήταν το ευχάριστο νέο της ημέρας σ’ ένα κόσμο γκρίζο και τοξικό…».


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top