0

Τον Μάρτιο θα είναι σε πλήρη λειτουργία η συνολική εγκατάσταση του ακτινοδιαγνωστικού PET – CT στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Το μηχάνημα και τα παρελκόμενά του δωρίθηκαν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το 2018 και χρειάστηκαν 4,5 περίπου χρόνια για να διαμορφωθεί ο χώρος κατάλληλα.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης ξεπέρασε τα 7 εκατομμύρια Ευρώ, εξήγησε ο Διευθυντής του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής Θανάσης Ζησιμόπουλος. Χάρη στο νέο απόκτημα του Νοσοκομείου, οι θεράποντες ιατροί θα μπορούν να παρακολουθούν με ακρίβεια την εξέλιξη του καρκίνου και να αποφασίζουν αποτελεσματικότερες θεραπείες, ενώ πάνω από 1.500 καρκινοπαθείς κάθε χρόνο, θα αποφεύγουν μετακινήσεις στην Θεσσαλονίκη με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία.

Δεν ήταν λίγοι μάλιστα εκείνοι που κατέφευγαν σε ιδιωτικά νοσοκομεία της γειτονικής Αδριανούπολης, που διαθέτουν εδώ και χρόνια ανάλογο εξοπλισμό. Το μόνο που μένει τώρα είναι η πρόσληψη τεχνολογικού προσωπικού που θα υποστηρίζει την λειτουργία του μηχανήματος, είπε ο κ. Ζησιμόπουλος, που παρ’ όλ’ αυτά υποσχέθηκε την έναρξη την λειτουργία του στις αρχές Μαρτίου.

Ακούστε την εκπομπή του Status Radio:

https://statusradio.gr/2023/02/archizei-leitoyrgia-pet-ct-ton-marti/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top