0

Στην πρωινή εκπομπή "Σήμερα" του τηλεοπτικού σταθμού "ΣΚΑΪ" ήταν καλεσμένος ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ. Οι παρουσιαστές, Δημήτρης Οικονόμου και Ακης Παυλόπουλος απηύθυναν ερωτήματα στον βουλευτή Ροδόπης σχετικά με την κατάσταση στην Τουρκία και ο ίδιος έδωσε την εκτίμηση πως οι νεκροί, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ίσως να ξεπεράσουν και τις 100.000!

Στην ερώτηση αν η κατάσταση έτσι όπως διαμορφώθηκε μπορεί να αλλάξει κάτι στις μέχρι πριν κακές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών ο Ιλχάν Αχμέτ τόνισε πως αυτό θα έπρεπε να γίνει καθώς οι δύο λαοί έδειξαν, όπως είπε χαρακτηριστικά, πως βρίσκονται μπροστά από τις κυβερνήσεις τους.

Θύμισε δε την προσέγγιση των δύο κυβερνήσεων μετά τους σεισμούς του 1999 και με πρωτοβουλία του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και τόνισε πως εκείνο το καλό κλίμα κράτησε για πολλά χρόνια. Μαζί δε, με τον Ανδρέα Λοβέρδο ως μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκαν την Τουρκική Πρεσβεία της Αθήνας και εξέφρασαν τα συλλυπητήρια προς τον τουρκικό λαό.

Τέλος αναφέρθηκε στην ακραία ρητορική δημοσίων προσώπων από την Τουρκία εναντίον της Ελλάδας και αποκάλυψε πως ακόμη και βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος στην Τουρκία που δυσφορούσαν με αυτό το εμπόλεμο κλίμα, φοβόντουσαν να μιλήσουν ανοιχτά για να μην θεωρηθούν ως "προδότες"!

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής:

https://www.youtube.com/watch?v=a5xR9mO5Uqg


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top