0

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ βρέθηκε χθες ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) κ. Καλαβρουζιώτης, προκειμένου να ανακοινώσει την έναρξη των πρώτων μαθημάτων, σχετικά με την Σχολή Κινηματογράφου που θα λειτουργεί με την εξ αποστάσεων εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο κ. Καλαβρουζιώτης συνοδευόταν από τον καθηγητή της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου Σχεδιασμού του ΕΑΠ κ. Ζερεφό και μαζί με το δήμαρχο Δράμας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αργά το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το νέα δεδομένα είναι ότι, τα μαθήματα της Σχολής Κινηματογράφου του ΕΑΠ, της οποίας τα εργαστήρια θα γίνονται δια ζώσης και υποχρεωτικά στη Δράμα, ξεκινούν από την 1η Μαρτίου και ήδη οι πρώτες εγγραφές των ενδιαφερόμενων να φοιτήσουν ξεπέρασαν τα 130 άτομα για το πρώτο εξάμηνο. Από αυτούς, επιλέγηκαν οι πρώτοι 100 φοιτητές, μιας και ο αριθμός 100, το πλαφόν για κάθε εξάμηνο. Όπως αναφέρθηκε μάλιστα, οι αίθουσες που θα γίνονται τα δια ζώσης μαθήματα, είναι οι δύο αίθουσες του Δημοτικού Ωδείου Δράμας και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο του δημαρχείου Δράμας.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων, ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος καλωσόρισε στη Δράμα το νέο πρόεδρο του ΕΑΠ και τον κ. Ζερεφό, ενώ τόνισε ότι επιτέλους «μια μεγάλη προσπάθεια παίρνει σάρκα και οστά».

Όπως είπε, «η Δράμα θα είναι η πόλη που θα υποδέχεται τους φοιτητές για τα δια ζώσης μαθήματα. Ανακοινώνουμε πλέον ότι ήδη οι εγγραφές των φοιτητών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών έχουν ξεπεράσει τα 100 άτομα και μάλιστα από τον Μάρτιο θα έχουμε στη Δράμα τους πρώτους φοιτητές».

Ο κ. Μαμσάκος αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με τον προηγούμενο πρόεδρο του ΕΑΠ κ. Ζώρα και δήλωσε βέβαιος ότι θα συνεχιστεί «αυτή η πολύ καλή συνεργασία, πιστεύοντας ακράδαντα ότι οι φοιτητές που θα έρθουν στην πόλη μας θα διαφημίσουν την όμορφη Δράμα».

Περισσότερα:

https://www.proinos-typos.gr/apo-1i-martioy-xekinane-ta-mathimata-tis-scholis-kinimatografoy-apo-to-elliniko-anoikto-panepistimio/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top