0

Διακοπές ρεύματος σε δωμάτια στις εστίες του ΔΠΘ στην Ξάνθη καταγγέλλουν φοιτητές του πανεπιστημίου.

Αποκορύφωμα ήταν η διακοπή ρεύματος σε δωμάτια στο κτήριο Α2 από την Παρασκευή 20/01 η οποία επιδιορθώθηκε την Κυριακή  22/01. Σύμφωνα με φοιτητές της «Πανσπουδαστικής» με δικαιολογίες όπως ότι δεν υπάρχει εφεδρικός ηλεκτρολόγος μέσα στο σαββατοκύριακο για να αναλάβει την επιδιόρθωση της βλάβης ή πως δεν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός και λόγω γραφειοκρατίας θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τη Δευτέρα πέταξαν τις ευθύνες από πάνω τους. Δηλαδή, μέσα στο καταχείμωνο χωρίς επαρκή θέρμανση και χωρίς ρεύμα να κάνουμε και μπάνιο με κρύο νερό!  Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του πανεπιστημίου που εφαρμόζοντας διαχρονικά τις πολιτικές  των κυβερνήσεων αφήνει τις εστίες να ρημάζουν καθώς η συντήρηση αποτελεί κόστος. Καταγγέλλουμε και την λειτουργία του με επιχειρηματικά κριτήρια  βάζοντας εργολάβους σε όλες τις φοιτητικές παροχές και τσακίζοντας τις ανάγκες μας που μπαίνουν στο ζύγι κόστους-οφέλους.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως δεν υπάρχει μόνιμα προσωπικό τεχνικής υπηρεσίας με όλα τα εργασιακά δικαιώματα στην πανεπιστημιούπολη για οποιαδήποτε βλάβη ή ότι δεν υπάρχει αποθήκη με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και ανταλλακτικά για να άμεση επιδιόρθωση τους. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Να λυθεί σήμερα το ζήτημα με το ζεστό νερό .Πλήρως στελεχωμένο προσωπικό τεχνικής υπηρεσίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να δοθεί έκτακτο κονδύλι για τη δημιουργία αποθήκης με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την άμεση επιδιόρθωση βλαβών και τη συντήρηση των εστιών.

Περισσότερα:

https://www.ethnos.gr/greece/article/243419/panepisthmiaxorisdoreansitishxiliadesfoithtesstopamakxorisreymakaizestonerostisestiesthsxanthhs


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top