0

"Δεν πρόκειται να δεχτώ καμία προσβολή σε βάρος οποιουδήποτε Ελληνα ποτέ" δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ μόλις επέστρεψε από την επεισοδιακή μετάβασή του στην Τουρκία.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Ενωση μετέβη με το πλοίο της γραμμής Θεσσαλονίκη - Σμύρνη στην Τουρκία όπου ήταν προγραμματισμένο να προεδρεύσει σε σύνοδο μεσογειακών χωρών, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από την ίδια την Ε.Ε.. Μόλις έφτασε στο λιμάνι, κρατήθηκε από τις τουρκικές αρχές για 7 ώρες (!) με την αιτιολογία πως ήταν ...ανεπιθύμητο πρόσωπο και του είχε απαγορευτεί η είσοδος στην χώρα (persona non grata), δεν του επέτρεψαν να φύγει από τον χώρο όπου βρέθηκε ουσιαστικά κρατούμενος για να επιστρέψει στην Ελλάδα και μετά από το πολύωρο επί προσωπικού καψόνι, μία εξευτελιστική διαδικασία για κάθε πολιτισμένο άνθρωπο, του ανακοινώθηκε πως το "πρόβλημα" λύθηκε χωρίς να του δοθεί καμία εξήγηση, ούτε καν ένα "συγνώμη". Ο ίδιος όμως προφανώς αντιλαμβανόμενος τι πραγματικά συνέβη, δεν δέχτηκε να συνεχίσει την αποστολή του στην Τουρκία και επέστρεψε αμέσως στην Ελλάδα με το αεροπλάνο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Σύμφωνα με όσα διαδίδονται αιτία της συμπεριφοράς των Τούρκων προς των αξιωματούχο της Ε.Ε. ήταν παλαιότερες αναφορές του Απόστολου Τζιτζικώστα στην γενοκτονία των Ελλήνων από τις δυνάμεις του Μουσταφά Κεμάλ.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=pedeOHbRTYo


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top