0

Είναι μερικές φορές που αποζητούμε την αλλαγή, ακόμα και στον χώρο που θεωρούμε σταθερό και “safe space”. Αυτό συμβαίνει επειδή χρειαζόμαστε κάτι να μας εμπνεύσει και να κινήσει τη δημιουργικότητά μας, όσο εμείς χαλαρώνουμε. Και τι πιο χαλαρωτικό από το να βλέπεις το υπνοδωμάτιό σου με έναν φρέσκο αέρα, που θα σου δίνει ώθηση στην καθημερινότητά σου;

Πάμε να δούμε, λοιπόν, τα σημεία αυτά που όλες οι κρεβατοκάμαρες έχουν, και μπορούν να αξιοποιηθούν.

Ραφιέρα

Η ραφιέρα σου, αν την παρατηρήσεις καλά, κινδυνεύει να γίνει στερεοτυπική γυναικεία τσάντα. Επειδή, όμως, το περιεχόμενό της δεν κρύβεται και ούτε μεταφέρεται, προσφέρει στο οπτικό σου πεδίο ένα χάος. Αφαίρεσε από το έπιπλο αυτό όλα τα αντικείμενα που έχεις στοιβάξει, και δες ποια από αυτά είναι τα χρήσιμα, ποια τα διακοσμητικά, και ποια τα… σκουπίδια. 

Προσπάθησε τα χρήσιμα αντικείμενα να τα οργανώσεις με τρόπο που θα σου ομορφαίνει τον χώρο, είτε με κάποια κουτιά αποθήκευσης, είτε με μια καλαίσθητη ταξινόμηση. Μείωσε την ποσότητα των διακοσμητικών σου και, εννοείται, πέτα τα αυτά που ανήκουν στα σκουπίδια και μην τα αποθηκεύσεις στους καναπέδες του σαλονιού.. Φυσικά, αν η ραφιέρα σου έχει παρουσιάσει βλάβες, την αντικαθιστάς με μία νέα, που θα είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες σου.

Ντουλάπα

Είναι μερικές κρεβατοκάμαρες που έχουν την τύχη να διαθέτουν εντοιχισμένες ντουλάπες, δίνοντας έτσι στον ιδιοκτήτη άπλετο χώρο για κίνηση. Αν δεν έχεις μια τέτοια ντουλάπα κι έχεις κάποια πρόσθετη στο υπνοδωμάτιό σου, τότε σκέψου αν θέλεις να χτίσεις μία. 

Στην περίπτωση που δεν είναι αυτή η λύση που σε συμφέρει, μπορείς να βρεις μια ντουλάπα με εσωτερικό ή εξωτερικό ολόσωμο καθρέπτη. Έτσι, θα εξοικονομήσεις χώρο από τους τοίχους ή και το δάπεδό σου, που θα χρειαζόσουν για έναν τέτοιο καθρέπτη. Επίσης, αν ο καθρέπτης είναι εξωτερικός, θα δημιουργήσεις την αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου, κάτι που σίγουρα θα ήθελες.

Εσωτερική πόρτα

Να και κάτι που δεν είχες σκεφτεί. Δες την πόρτα του υπνοδωματίου σαν κάτι που προϊδεάζει τον επισκέπτη για αυτό που θα δει εντός του χώρου. Από τη δική σου πλευρά, σκέψου πως όταν θα χαλαρώνεις στο κρεβάτι σου, θα αντικρύζεις κάτι ανανεωμένο, μη τυποποιημένο, που θα έχεις προσθέσει εσύ στον χώρο. Δώσε, λοιπόν, εκείνη την πινελιά, που θα δημιουργεί την πρώτη εντύπωση, η οποία θα είναι και ξεχωριστή. Συρόμενη, λευκή, ξύλινη ή με σχέδια, η πόρτα της κρεβατοκάμαράς σου είναι στην ουσία ένας μικρότερος «τοίχος».

Αυτό που κερδίζει σε μία ανανέωση – ανακαίνιση υπνοδωματίου, είναι η εγγύτητα στις πραγματικές σου ανάγκες. Στόχος σου είναι να τις καλύψεις: συναισθηματικές και χωροταξικές.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top