0

Το επόμενο διάστημα θα καταγράψουν όσες περιπτώσεις παρουσιάζουν επενδυτικό ενδιαφέρον, με βάση τις προσιτές τιμές και τις αποδόσεις των επενδύσεων

Αμερικανούς επενδυτές φαίνεται ότι προσελκύει η ελληνική αγορά του real estate. Αντιπροσωπία 22 μεσιτών και εκπροσώπων μεσιτικών γραφείων, μελών της Mainstreet Organization of Ilinois των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής επισκέφτηκε οκτώ πόλεις στη χώρα μας και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την ελληνική αγορά και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Το ταξίδι των μεσιτών άρχισε από την Αλεξανδρούπολη και περιλάμβανε τους εξής σταθμούς: Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Πάργα, Πάτρα, Αίγιο, Κόρινθος και Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους παρακολούθησαν εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις του επιχειρηματικού προφίλ και της επενδυτικής δυναμικής της Ελλάδας, ενώ είχαν επαφές και με Ελληνες μεσίτες.

Οπως τόνισε ο διευθυντής της eXp Greece και επίτιμος πρόεδρος της Ενωσης Μεσιτών Ακινήτων Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ελλάδας (ΕΠΠΑ) Νίκος Μανομενίδης, που ήταν ο επικεφαλής της αποστολής, «οι Αμερικανοί μεσίτες γνώρισαν την “άγνωστη” Ελλάδα, δηλαδή τις περιοχές που δεν είναι και τόσο προβεβλημένες, αλλά παράλληλα αποτελούν επενδυτικές ευκαιρίες». Ο κ. Μανομενίδης έκανε λόγο για περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον στους Αμερικανούς επαγγελματίες, υποστηρίζοντας ότι το αμερικανικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι έκδηλο από καιρό, πλέον όμως βλέπουμε ότι αρχίζει να μετουσιώνεται και στην πράξη.

Οι μεσίτες του Σικάγου υπογράμμισαν πως πλέον έχουν και την οπτική καταγραφή των οκτώ περιοχών της χώρας και το επόμενο διάστημα θα καταγράψουν όσες περιπτώσεις παρουσιάζουν επενδυτικό ενδιαφέρον, με δεδομένο πάντα τις προσιτές τιμές και τις αποδόσεις των επενδύσεων. Σημείωσαν ότι παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η γνωριμία τους με την «άγνωστη Ελλάδα», καθώς μέχρι πριν λίγο καιρό είχαν γνώση μόνο για την Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αμερικανοί μεσίτες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα μας αποτελούν μέλη της μεγαλύτερης επαγγελματικής ένωσης στον κόσμο, της NAR National Association of Realtors, που αριθμεί περισσότερα από 1.000.000 μέλη. Επιπροσθέτως, τα μέλη της ΕΠΠΑ είναι επίσης International Realtors Members, συνεπώς η διαφήμιση της Ελλάδας στο κομμάτι των real estate ευκαιριών είναι τεράστια.

https://www.newsbreak.gr/epixeiriseis/384988/amerikanoi-mesites-stin-ellada/

Δείτε επίσης:

Νίκος Μανομενίδης: "Αμερικανοί μεσίτες αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες σε 8 πόλεις της Ελλάδας"

https://www.youtube.com/watch?v=aWxl5A1qf14


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top