0

Το κυριακάτικο οικογενειακό γεύμα είναι μια παράδοση που έχουν πολλές Ελληνικές οικογένειες. Είναι η μέρα που όλοι μπορούν να συγκεντρωθούν και να απολαύσουν μαζί ένα νόστιμο γεύμα, αλλά πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το οικογενειακό σας τραπέζι θα είναι τέλειο;

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προετοιμάσετε το τέλειο κυριακάτικο οικογενειακό γεύμα:

Προγραμματίστε εκ των προτέρων το μενού σας: Αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που θέλετε να μαγειρέψετε, προγραμματίστε το καλά εκ των προτέρων. Αυτό θα σας δώσει αρκετό χρόνο για να ψωνίσετε τα υλικά και να τα προετοιμάσετε σωστά. Αν υπάρχουν ειδικά αιτήματα από τους καλεσμένους, βεβαιωθείτε ότι έχετε χρόνο για να τα πραγματοποιήσετε! 

Διακοσμήστε το τραπέζι: Όταν προετοιμάζετε μια ειδική περίσταση, όπως ένα κυριακάτικο οικογενειακό γεύμα, είναι σημαντικό να διακοσμήσετε και το τραπέζι! Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι καθαρά και τακτοποιημένα - αυτό θα δημιουργήσει μια όμορφη ατμόσφαιρα και θα κάνει το γεύμα σας πιο ευχάριστο. Χρησιμοποιήστε όμορφα πιάτα, φλιτζάνια και μαχαιροπήρουνα, ώστε όλα να φαίνονται προσεγμένα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κεριά ή λουλούδια αν θέλετε!

Κάντε την κατάλληλη προετοιμασία: Είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι όταν διοργανώνετε ένα δείπνο στο σπίτι. Πρέπει να είστε σε θέση να χειριστείτε όλες τις ερωτήσεις και τις ανάγκες των καλεσμένων χωρίς να ταραχτείτε! Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι αρέσει σε όλους πριν φτάσουν- έτσι θα εξοικονομήσετε χρόνο κατά την παραγγελία ποτών κ.λπ.

Ήρθε η ώρα να μαγειρέψουμε. Τι να φτιάξετε;

Για όσους από εμάς αγαπούν το φαγητό, η στιγμή του μαγειρέματος μπορεί να μας προκαλεί αγωνία. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να οργανωθείτε και να  ετοιμάσετε το τέλειο γεύμα για την οικογένειά σας:

Αποφασίστε τι είδους φαγητό θέλετε να ετοιμάσετε. Είτε πρόκειται για μεξικάνικο, ιταλικό ή κινέζικο, μπορείτε πάντα να βρείτε στο διαδίκτυο μια συνταγή που θα ταιριάζει στα γούστα σας. Αν βιάζεστε, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα γεύματα που μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ ή εξειδικευμένο κατάστημα. Υπολογίστε σωστά τον χρόνο μαγειρέματος ανάλογα το είδος, π.χ. ο κόκορας χρειάζεται περισσότερο χρόνο από το ζυγούρι.

Επιλέξτε εκ των προτέρων τα κατάλληλα συστατικά. Βεβαιωθείτε ότι είναι φρέσκα και ότι δεν έχουν περάσει την ημερομηνία λήξης τους- διαφορετικά, όχι μόνο θα σας χαλάσουν την όρεξη αλλά και θα καταστρέψουν το πιάτο σας! Να θυμάστε ότι υπάρχουν πολλά καταστήματα όπου μπορείτε να αγοράσετε όλων των ειδών τα είδη παντοπωλείου, από σούπερ μάρκετ και φούρνους μέχρι εξειδικευμένα καταστήματα όπου μπορείτε να βρείτε βιολογικά προϊόντα ή προϊόντα χωρίς γλουτένη, αν αυτό ταιριάζει με τις διατροφικές συνήθειες κάποιου στην οικογένειά σας. 

Προετοιμάστε όλα τα απαραίτητα υλικά πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, ώστε να μην πάει τίποτα στραβά όταν αρχίσετε να μαγειρεύετε. Έτσι θα μπορέσετε να αποφύγετε αργότερα τη σπατάλη χρόνου και να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι μόλις καταφθάσουν οι καλεσμένοι σας!

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και περάστε αξέχαστες οικογενειακές στιγμές οργανώνοντας το τέλειο κυριακάτικο τραπέζι!


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top