0

Σίγουρα το να περιποιείστε τα φυτά σας και πόσο μάλλον τον κήπο σας, σας κάνει να χαλαρώνετε και να αισθάνεστε ήρεμοι και χαλαροί όταν τον αντικρίζετε. Ωστόσο, η έλλειψη χρόνου συχνά αποτελεί εμπόδιο για την ενασχόληση με τον κήπο. Αν θέλετε να περνάτε περισσότερο χρόνο για χαλάρωση και λιγότερο χρόνο για πότισμα, τότε ήρθε η ώρα να επενδύσετε σε ένα αυτόματο σύστημα ποτίσματος.

Εάν πρόκειται να φυτέψετε έναν κήπο, θα πρέπει να σχεδιάσετε τι θέλετε να καλλιεργήσετε και πώς θα το φροντίσετε.

Ο σχεδιασμός του κήπου σας σημαίνει να αποφασίσετε τι είδους χώμα, φυτά, λίπασμα και εργαλεία χρειάζεστε για τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Πριν αρχίσετε να φυτεύετε οτιδήποτε, βεβαιωθείτε ότι η περιοχή δεν πρόκειται να πλημμυρίσει κατά τη διάρκεια ισχυρών βροχών ή ισχυρών ανέμων. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χτίζοντας ένα μικρό φράγμα περιμετρικά της ιδιοκτησίας σας, ώστε το νερό να ρέει μακριά από το σπίτι σας αντί να ρέει προς αυτό.

Αφού δημιουργήσετε την κατάλληλη αποστράγγιση,  μπορείτε να φυτέψετε όλους τους σπόρους και τα δέντρα στα αντίστοιχα σημεία με την κατάλληλη απόσταση μεταξύ κάθε φυτού, ώστε να μην ανταγωνίζονται το ένα το άλλο για θρεπτικά συστατικά ή νερό. Μόλις οι σπόροι αυτοί βλαστήσουν σε “κανονικά” φυτά, θα πρέπει να αρχίσετε να τα λιπαίνετε με οργανικό κομπόστ ή λίπασμα μία φορά κάθε εβδομάδα ή δύο εβδομάδες, ανάλογα με το πόσο γρήγορα αναπτύσσονται.

Μπορείτε εύκολα να αυτοματοποιήσετε τον κήπο σας εγκαθιστώντας μια επιφανειακή αντλία νερού και μια γεννήτρια ρεύματος. Αυτό θα σας επιτρέψει να ελέγχετε την ποσότητα του νερού που πηγαίνει στον κήπο σας και πόσο συχνά ποτίζεται.

Ο παρακάτω οδηγός θα σας δείξει πώς να εγκαταστήσετε μια αντλία επιφανειακού νερού και μια γεννήτρια ρεύματος στον κήπο σας:

Βήμα 1: Αγοράστε μια αντλία νερού επιφάνειας

Μια αντλία νερού επιφάνειας χρησιμοποιείται για τη μεταφορά νερού από μια υπόγεια πηγή (όπως ένα πηγάδι) σε μια επιφανειακή δεξαμενή ή άλλη περιοχή χρήσης. Ο ρυθμός ροής μιας αντλίας επιφανειακού νερού ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθός της. Οι πιο ισχυρές αντλίες είναι ακριβότερες, αλλά είναι πιο αποτελεσματικές στη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων νερού σε μεγάλες αποστάσεις.

Βήμα 2: Εγκαταστήστε τη γεννήτρια ρεύματος

Η γεννήτρια ρεύματος παρέχει ηλεκτρική ενέργεια για το αυτοματοποιημένο σύστημα άρδευσης. Θα πρέπει να τοποθετηθεί κοντά σε μια πρίζα, ώστε να μπορεί να συνδεθεί στην πρίζα όταν δεν είναι συνδεδεμένη με άλλα εξαρτήματα του συστήματός σας.

Ένας κήπος είναι ένας τόπος ομορφιάς και χαλάρωσης. Είναι επίσης μια πηγή τροφής και ένα μέρος για την καλλιέργεια λουλουδιών και φυτών. Όμως, για να τον διατηρήσετε σε καλή κατάσταση χρειάζεται δουλειά.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top