0

Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με διακοπές σε νησί. Υπάρχει κάτι πολύ χαλαρωτικό στο να είσαι περιτριγυρισμένος από τη θάλασσα και υπάρχουν τόσα πολλά είδη νησιών για να διαλέξεις.

Είτε ψάχνετε το τέλειο μέρος για τις επόμενες οικογενειακές σας διακοπές είτε χρειάζεστε έμπνευση για μια ρομαντική απόδραση, δείτε εδώ πέντε δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε σε διακοπές σε νησί:

Ενοικίαση σκάφους

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξερευνήσετε ένα νησί είναι με σκάφος. Θα μπορέσετε να δείτε από κοντά όλο το όμορφο τοπίο και είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βγείτε στο νερό και να εξερευνήσετε. Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, πχ ενοικίαση σκάφους στη Σαντορίνη, θα βρείτε όλα τα διαθέσιμα σκάφη στο νησί που βρίσκεστε. Αν θέλετε μια χαλαρωτική μέρα, νοικιάστε ένα καγιάκ ή κανό και κάντε κουπί στην ακτή- αν θέλετε περισσότερες συγκινήσεις, προτιμήστε ένα τζετ σκι ή ένα ταχύπλοο.

Ιππασία

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους είναι η ιππασία. Υπάρχουν πολλά μέρη όπου μπορείτε να νοικιάσετε άλογα ή ακόμη και να τα ιππεύσετε μόνοι σας, αν αισθάνεστε τολμηροί! Αν όχι, τότε υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να εξερευνήσετε και να απολαύσετε τη φύση - είτε με τα πόδια είτε με ποδήλατο.

Καγιάκ ή κανό

Το καγιάκ και το κανό είναι ένας άλλος φανταστικός τρόπος για όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, αλλά δεν επιθυμούν τόσο μεγάλη σωματική άσκηση όσο απαιτεί η ιππασία! Αυτές οι δραστηριότητες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε θερμότερα κλίματα, όπου μπορούν να τις απολαύσετε όλο το χρόνο.

Πεζοπορία

Οι πεζοπορίες στα νησιά είναι υπέροχες επειδή προσφέρουν εκπληκτική θέα και όμορφο τοπίο που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. Επιπλέον, η πεζοπορία είναι πιο εύκολη απ' ό,τι φαίνεται - το μόνο που χρειάζεστε είναι καλά παπούτσια και άφθονο νερό.

Θαλάσσια σπορ

Από το ψαροντούφεκο μέχρι την κατάδυση, τα θαλάσσια σπορ δίνουν στους παραθεριστές μια γεύση από τον υποβρύχιο κόσμο με ελάχιστο κίνδυνο τραυματισμού ή πνιγμού! Αν δεν είστε σίγουροι για το πόση εμπειρία χρειάζεστε πριν ασχοληθείτε με αυτό το χόμπι, ρωτήστε τον υπάλληλο υποδοχής του ξενοδοχείου σας για συστάσεις σχετικά με τοπικά καταδυτικά κέντρα, όπου θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν να λύσετε όλες σας τις απορίες.

Αν είστε αρκετά τυχεροί να ζείτε σε ένα μέρος όπου μπορείτε να βγείτε από την πόρτα σας και να αντικρύσετε τη θάλασσα, είναι εύκολο να ξεχάσετε πόσο ξεχωριστό είναι αυτό. Το να πας σε ένα νησί είναι μια διαφορετική ιστορία - πρέπει να κλείσετε μια πτήση ή ένα πλοίο, στη συνέχεια να πακετάρετε τις βαλίτσες σας και να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι έτοιμα για το ταξίδι!


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top