0

Αν ξεκινάτε έρευνα για την κατάλληλη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε τι είδους εγκαταστάσεις είναι διαθέσιμες στην περιοχή σας. Σε ορισμένους ανθρώπους αρέσει να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες επειδή είναι βολικό, ενώ άλλοι προτιμούν να έχουν ένα ιδιωτικό δωμάτιο και τον δικό τους προσωπικό χώρο. Μπορείτε να μάθετε ποιες ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σας, ρωτώντας γύρω σας ή ελέγχοντας τους ιστότοπους των εγκαταστάσεων φροντίδας στην περιοχή σας.

Αν σκέφτεστε να επιλέξετε μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, τότε θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είναι σε θέση να σας παρέχει όλα όσα χρειάζεστε. Πολλά γηροκομεία  παρέχουν μια ποικιλία διαφορετικών υπηρεσιών, όπως: πλύσιμο ρούχων, προετοιμασία φαγητού, προσωπική υγιεινή, διαχείριση της φαρμακευτικής αγωγής και πολλά άλλα.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η αναζήτηση μιας καλής μονάδας φροντίδας είναι πιο δύσκολη από ό,τι νομίζατε. Πρέπει να είστε σίγουροι ότι όταν βρείτε ένα τέτοιο ίδρυμα, διαθέτει τις υπηρεσίες που χρειάζεστε, ότι τηρεί τους υγειονομικούς κανονισμούς και ότι το προσωπικό φαίνεται καλά εκπαιδευμένο.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για την εύρεση μιας καλής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων:

Πάρτε συστάσεις από φίλους, μέλη της οικογένειας και το γιατρό σας.

Αν ψάχνετε για εγκαταστάσεις υποστηριζόμενης διαβίωσης, επικοινωνήστε με τον τοπικό Οργανισμό Γήρανσης της περιοχής σας. Μπορούν να σας παρέχουν έναν κατάλογο των οίκων ευγηρίας στην περιοχή σας και τις αξιολογήσεις τους.

Ξεναγηθείτε σε κάθε μονάδα φροντίδας πριν λάβετε μια απόφαση. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε τα μέλη του προσωπικού, να περάσετε χρόνο με τους ενοίκους και να δείτε από πρώτο χέρι τι συμβαίνει εκεί καθημερινά.

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει να κάνετε με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο είναι να το αφήσετε στη φροντίδα κάποιου άλλου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν είναι ηλικιωμένοι και χρειάζονται συνεχή φροντίδα. Η φροντίδα των ηλικιωμένων μπορεί να είναι μια δουλειά πλήρους απασχόλησης και πολλοί άνθρωποι απλώς δεν έχουν τον χρόνο ή τους πόρους για να είναι σε θέση να παρέχουν φροντίδα όλο το εικοσιτετράωρο στους αγαπημένους τους. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν κορυφαίας ποιότητας γηροκομεία και εγκαταστάσεις φιλοξενίας που παρέχουν εξαιρετική φροντίδα για ηλικιωμένους που δεν μπορούν πλέον να ζήσουν μόνοι τους. 

Οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων είναι πολύ σημαντικές στην κοινωνία μας. Εξυπηρετούν τις ειδικές ανάγκες των ηλικιωμένων και παρέχουν επίσης επαγγελματική νοσηλευτική φροντίδα στους ενοίκους ή τους ασθενείς τους. Αυτές οι εγκαταστάσεις διαθέτουν επίσης διαφορετικά επίπεδα επιλογών φροντίδας, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην οικονομική και οικογενειακή σας κατάσταση.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top