0

Μία ρηξικέλευθη πρόταση παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες στην Κομοτηνή.

Στις 4 Μάη 2022, ένα χρόνο ακριβώς από την ημέρα που ο αείμνηστος απεβίωσε, η «Πλατφόρμα Φίλων του Ιμπράμ Ονσούνογλου» διοργάνωσε μια εκδήλωση μνήμης μπροστά στον τάφο του συντοπίτη μας ιατρού, ποιητή, συγγραφέα, μεταφραστή και αγωνιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ιμπράμ Ονσούνογλου.

Την εισήγηση στην εκδήλωση εκ μέρους της Πλατφόρμας έκανε ο δημοσιογράφος Μουσταφά Τσολάκ Αλή, ο οποίος αφού μίλησε για τους αγώνες και την προσωπικότητα του αδικοχαμένου Ιμπράμ Ονσούνογλου, κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής να πάρει μια απόφαση ώστε να ονομαστεί η Οδός Μερσίνης σε "Οδός Ιμπράμ Ονσούνογλου".

«Ο Ιμπράμ Ονσούνογλου πέρα από τα άλλα, ήταν ένας ακτιβιστής ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμβολο της πολυπολιτισμικότητας και της πολυφωνίας, που άφησε τη "σφραγίδα" του στα τελευταία 50 χρόνια της πολιτικής και πολιτισμικής ζωής του τόπου. Γι’ αυτό λοιπόν, θέλω να καλέσω το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής και τον αξιότιμο κύριο Δήμαρχο Γιάννη Γκαράνη, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, να αλλαχτεί το όνομα της Οδού Μερσίνης όπου ζούσε μέχρι να πεθάνει ο Αγκάς μας, σε "Οδός Ιμπράμ Ονσούνογλου" ώστε τιμήσουμε όλοι μαζί τους αγώνες του για τον τόπο μας» είπε χαρακτηριστικά ο Τσολάκ Αλή και συνέχισε:

«Αυτό θα ήταν και μια σημαντική ευκαιρία να δείξουμε πως πλέον δίνονται και ονόματα μειονοτικών στα σοκάκια της πόλης μας και πως η Μειονότητα –που αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της περιοχής μας– έχει ίση αντιμετώπιση από τη Πολιτεία και τη Δημοτική Αρχή.»

Πηγή: Azınlıkça ("Μειονοτικά") και Μουσταφά Τσολάκ Αλή

https://azinlikca1.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/59808-mustafa-colakali-zaptettigimiz-alanlara-sesini-tasiyacagiz


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top