0

Το κοινωνικό αποτύπωμα της εταιρείας Sunlight Group αυξάνεται συνεχώς στον χώρο της Αν. Μακ. Θράκης και αυτό με συνεχιζόμενες δράσεις που στοχεύουν στην στήριξη της παραγωγικής μερίδας του πληθυσμού.

Η Sunlight Group συμμετέχει στο JobFair Xanthi και στηρίζει το επαγγελματικό μέλλον νέων μηχανικών

Το παράρτημα Ξάνθης της Electrical Engineering STudents’ European assoCiation (EESTEC), με την υποστήριξη της Sunlight Group, διοργάνωσε στην πόλη τη διημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού JobFair Xanthi.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 120 φοιτητές και απόφοιτοι ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της ευρύτερης περιοχής, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες για τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία.

Η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται στις ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας, συμμετείχε ως χορηγός στη διημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού JobFair Xanthi που διοργανώθηκε στις 7 και 8 Μαΐου 2022 από την Electrical Engineering STudents’ European assoCiation (EESTEC), Τοπική Επιτροπή Ξάνθης, στο κτήριο του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η EESTEC είναι ένας πανευρωπαϊκός, μη κερδοσκοπικός, οργανισμός φοιτητών στον οποίο συμμετέχουν Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί από 48 πανεπιστήμια και 24 διαφορετικές χώρες, και έχει στόχο την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των σπουδαστών. Η EESTEC Τ.Ε. Ξάνθης βρίσκεται υπό την αιγίδα του ΔΠΘ και μετρά 50 περίπου μέλη.

Η Sunlight Group ενδυναμώνει και επενδύει στους νέους, με εξειδικευμένα αναπτυξιακά προγράμματα, επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της και άλλες πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε ως platinum χορηγός το JobFair Xanthi συμβάλλοντας στον επαγγελματικό προσανατολισμό φοιτητών και αποφοίτων, και στην ταχύτερη μετάβασή τους από τον ακαδημαϊκό στον εργασιακό χώρο.

Φοιτητές πολυτεχνικών σχολών είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με στελέχη της Sunlight Group και να γνωρίσουν την επιχειρηματική της δράση. Εκπρόσωποι της Sunlight παρουσίασαν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες την εταιρεία, τις εγκαταστάσεις, τα προϊόντα και τις θέσεις εργασίας που προσφέρει. Ακόμη, ανέλυσαν τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων που αναζητά να προσλάβει, πραγματοποίησαν συνεντεύξεις και προσωπικές συναντήσεις με τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες, και συνέλεξαν βιογραφικά. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν επίσης εκπαιδεύσεις σε soft skills, εργαστήρια, και σεμινάρια δημιουργίας βιογραφικού.

Παρουσίαση της Sunlight από την κ. Ζουμπουλία Λύρατζη, Organizational Development Manager, Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Η συμμετοχή της Sunlight Group στο φετινό JobFair Xanthi εντάσσεται στο ευρύτερο όραμα της εταιρείας να συμβάλλει στην ενδυνάμωση των νέων και να αποτελεί πηγή γνώσης, δημιουργώντας καταρτισμένα στελέχη που ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες των επιχειρήσεων σε γνώσεις και δεξιότητες.

Στο πλαίσιο του Job Fair Xanthi, ο Εκτελεστικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Sunlight Group, κ. Βασίλης Γαβρόγλου δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υποδεχθήκαμε στο περίπτερο της Sunlight Group φοιτητές πολυτεχνικών σχολών και μελών της EESTEC Τ.Ε Ξάνθης. Είναι βασικός μας στόχος να ενδυναμώνουμε τους νέους και να υποστηρίζουμε την επαγγελματική ανέλιξη των στελεχών του αύριο. Γι’ αυτό αξιοποιούμε τέτοιες ευκαιρίες να φέρουμε σε επαφή φοιτητές και αποφοίτους με τη Sunlight Group, μία δυναμικά αναπτυσσόμενη τεχνολογική εταιρεία που διαθέτει διεθνή εμπειρία και προσανατολισμό. Γι’ αυτό στηρίζουμε έμπρακτα και ουσιαστικά τη γεφύρωση των ακαδημαϊκών σπουδών με την επιχειρηματική πραγματικότητα, και την ανάπτυξη των αντίστοιχων δεξιοτήτων. Πρωτίστως γιατί έχουμε ανάγκη οι ίδιοι από ικανά στελέχη, ειδικά από την τοπική κοινωνία όπου και δραστηριοποιούμαστε».

Η ομάδα της Sunlight – από αριστερά: Αλέξανδρος Μάλαμας, Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, Ξάνθη / Σταύρος Λούρης, Talent and Development Specialist, Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού / Νίκος Καστανάς, Senior Manager Ανθρώπινου Δυναμικού στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Sunlight Group.

Με οδηγό τη φιλοσοφία της και θέλοντας να παρέχει ενέργεια που βασίζεται στη γνώση, η Sunlight Group επενδύει σταθερά στην προσέλκυση νέων ταλαντούχων στελεχών που μέσα από στοχευμένη ανάπτυξη δεξιοτήτων θα ανοίξουν το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο στην αγορά αποθήκευσης ενέργειας.

Σχετικά με τη Sunlight Group

Η Sunlight Group είναι μέλος του Ομίλου Olympia, ενός διεθνούς επενδυτικού Ομίλου με παρουσία σε 10 χώρες. Με 30 χρόνια εμπειρίας στην αγορά αποθήκευσης ενέργειας, η Sunlight Group αποτελεί μία από τις πιο πρωτοπόρες εταιρείες στην παγκόσμια παραγωγή βιομηχανικών μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, με εξαγωγές σε 100 χώρες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις κι εργοστάσια παραγωγής σε Ελλάδα, Ιταλία και ΗΠΑ. Με περισσότερα από 12 χρόνια εμπειρίας σε τεχνολογίες λιθίου, μία κορυφαία επιστημονική ομάδα και δύο R&D κέντρα, η Sunlight επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη εφαρμογών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις μεταφορές, τις υπηρεσίες logistics, τα οχήματα αυτοματοποιημένης καθοδήγησης (AGVs), όπως και τη ναυτιλία. Η εταιρεία ήδη έχει αναπτύξει τις πρωτοποριακές μπαταρίες λιθίου Li.ON FORCE, οι οποίες πετυχαίνουν 35% εξοικονόμηση ενέργειας και καλύπτουν τις αυξανόμενες απαιτήσεις της βιομηχανίας Υλικών και Logistics. Με την προσέγγιση κυκλικής οικονομίας της εταιρείας να αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο, στόχος της Sunlight είναι η ανάπτυξη εξειδικευμένης καινοτομίας στην αλυσίδα αξίας του τομέα των μπαταριών και πιο φιλικών για το περιβάλλον λύσεων αποθήκευσης που κάνουν τη βιώσιμη ενέργεια πιο προσβάσιμη και αξιόπιστη. Ως εταιρεία που διαθέτει προσαρμοστικότητα και ευελιξία, η Sunlight συνδυάζει τα «Μεγάλα Δεδομένα» (Big Data) με τις εξελίξεις της τεχνολογίας (όπως Machine Learning, Customer Personalization), με στόχο να δημιουργήσει πρωτοποριακά προϊόντα που εξυπηρετούν τους πελάτες της και βελτιώνουν τη ζωή όλων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Sunlight Group, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://www.systems-sunlight.com/el

Πρόγραμμα δεντροφυτεύσεων και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με την συνδρομή της Sunlight Group

Η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας σε συνεργασία με τη ΜΚΟ We4all, υλοποίησε σειρά προγραμμάτων δενδροφύτευσης, ευαισθητοποίησης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε σχολεία της Ξάνθης, της Ροδόπης και της Αττικής – περιφερειακές ενότητες όπου η εταιρεία διατηρεί εγκαταστάσεις. Οι συγκεκριμένες δράσεις εντάσσονται στην πρωτοβουλία Green Mission που ανακοινώθηκε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος του 2021 και αφορά δέσμευσή της να προσφέρει δύο δέντρα προς φύτευση για κάθε τόνο μπαταριών που ανακυκλώνει στο πλαίσιο του προγράμματος Green Mission.

Η Sunlight Group δίνει έμφαση στη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος, στηρίζει σχετικές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, και συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς. Στο πλαίσιο αυτό,  συμμετέχει ως Earth Protector στην Περιβαλλοντική Συμμαχία της We4all και υλοποίησε δωρεά περισσότερων από 2.000 νεαρών δένδρων προς δενδροφύτευση, Πρόκειται για ενδημικά είδη (κυπαρίσσια, ακακίες, χαρουπιές, κουτσουπιές, δάφνες, κλπ.) που υπολογίζεται ότι θα απορροφούν ετησίως περίπου 44.000 κιλά διοξειδίου του άνθρακα και θα επιστρέφουν στο περιβάλλον 234.000 κιλά οξυγόνο. Τα 2.000 δέντρα αντιστοιχούν στους 1.000 τόνους μπαταριών μολύβδου-οξέος που πέρασαν από επεξεργασία στη μονάδα ανακύκλωσης της Sunlight στην Κομοτηνή, μέσω του προγράμματος Green Mission.

Περισσότεροι από 250 συμμετέχοντες φύτεψαν 400 δενδρύλλια σε Ξάνθη και Ροδόπη και 1.000 στην Αττική. Οι δενδροφυτεύσεις πραγματοποιήθηκαν από εθελοντές και συνεργάτες της We4all, και συνδυάστηκαν με περιβαλλοντικές εκπαιδεύσεις σε σχολεία, ενισχύοντας τους ισχυρούς δεσμούς που διατηρεί η Sunlight Group με τις τοπικές κοινωνίες των περιοχών όπου δραστηριοποιείται. Οι σχολικές μονάδες που συμμετείχαν ήταν το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, το 3ο, 5ο, 6ο και 10ο Κομοτηνής, και το 8ο Δημοτικό Παλαιού Φαλήρου. Τα υπόλοιπα 600 δέντρα της δωρεάς της Sunlight φυτεύτηκαν σε άλλες δράσεις της We4all.

Σχολιάζοντας την υλοποίηση της πρωτοβουλίας, η Επικεφαλής Εταιρικών Υποθέσεων και Βιωσιμότητας της Sunlight Group, κα. Κατερίνα Μουζουράκη, δήλωσε: «Ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας που ειδικεύεται στις ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας, στη Sunlight αναλαμβάνουμε δράσεις που διαμορφώνουν ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Το επιχειρηματικό μας μοντέλο λειτουργεί με σεβασμό προς το περιβάλλον, συμβάλλει ουσιαστικά στην ενεργειακή μετάβαση, και βασίζεται στις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Με τα καινοτόμα προϊόντα και τις δράσεις μας συνεισφέρουμε στη βιωσιμότητα, στηρίζουμε τις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε, και υλοποιούμε πρωτοβουλίες με στόχο την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων – όπως αυτή της κλιματικής αλλαγής».




Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top