0
Φωτό: From Above - Καλαμίτσα

Την δεύτερη θέση ανάμεσα στις ελληνικές πόλεις άνω των 50 χιλιάδων κατοίκων όσον αφορά στο ποσοστό κάλυψης του αστικού ιστού με βλάστηση καταλαμβάνει η Καβάλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής". Η Καβάλα έρχεται δεύτερη με ποσοστό 44,64% με πρώτη την Καλαμάτα με ποσοστό 54,45% ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Πάτρα με ποσοστό 36,07!

Τα στοιχεία για το πράσινο στις ευρωπαϊκές πόλεις 38 ευρωπαϊκών κρατών, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, προέρχονται από έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος με θέμα «Ποιος ωφελείται από το πράσινο στις πόλεις; Οι κοινωνικές ανισότητες στην πρόσβαση σε αστικό πράσινο στην Ευρώπη». Η έκθεση εξετάζει όλες τις πόλεις που βρίσκονται στην Urban Audit List της Eurostat, χρησιμοποιώντας εικόνες από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο «Κοπέρνικο». Αυτό που μετρήθηκε είναι το ποσοστό της έκτασης των πόλεων που φαίνεται από ψηλά πράσινο λόγω των δέντρων.


Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, δημοσιογράφος, συγγραφέας, πρώην Αντιπεριφερειάρχης και άνθρωπος που για πολλά χρόνια καταγράφει την ιστορία της πόλης μέσα από μαρτυρίες αλλά και παλιές φωτογραφίες έχοντας ήδη προσφέρει πολύτιμο έργο, αναφέρθηκε με ανάρτησή του στα παλαιότερα χρόνια όπου το τοπίο της Καβάλας ήταν πολύ διαφορετικό, χωρίς βλάστηση, όμως, όπως αναφέρει, με την αγάπη και τον κόπο των παλαιών κατοίκων της πόλης μετατράπηκε στην σημερινή καταπράσινη και πανέμορφη πόλη που όλοι γνωρίζουμε.



Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top