0

Η θέρμανση είναι από τις βασικότερες παροχές που απαιτούνται κατά την διάρκεια του χειμώνα. Είτε στον χώρο της δουλειάς είτε στο σπίτι είναι απαραίτητη και πολλές φορές απαιτείται να λειτουργεί για ώρες. Γι αυτό, είναι λογικό, όλοι να ψάχνουμε τους πιο οικονομικούς αλλά και αποδοτικούς τρόπους θέρμανσης που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας. 

Πάμε να δούμε, λοιπόν, μερικούς οικονομικούς τρόπους θέρμανσης:

Αντλία θερμότητας

Ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους θέρμανσης είναι η αντλία θερμότητας. Η συγκεκριμένη μονάδα θερμότητας λειτουργεί με ρεύμα και δεν απαιτείται η χρήση κάποιας καύσιμης ύλης. Ο τρόπος λειτουργίας της είναι να παίρνει θερμότητα από το περιβάλλον και να την μεταφέρει στον χώρο. Επίσης, πέρα από θέρμανση μπορεί να παρέχει και ψύξη σε έναν χώρο. Το μόνο κοστοβόρο με την αντλία θερμότητας είναι η εγκατάστασή της, κατά τα άλλα είναι ιδανική για εξοικονόμηση ενέργειας.

Λέβητες αερίου

Ένας άλλος οικονομικός τρόπος θέρμανσης που διαφέρει από τους καυστήρες πετρελαίου είναι οι λέβητες αερίου. Οι λέβητες αερίου επεξεργάζονται με τέτοιο τρόπο το φυσικό αέριο με αποτέλεσμα να παράγουν μεγάλες ποσότητες θερμότητας και να καταναλώνουν παράλληλα πολύ λίγα καύσιμα, συγκριτικά με άλλες μονάδες θέρμανσης. Επιπλέον, είναι και πολύ φιλικοί προς το περιβάλλον, καθώς δεν εκπέμπουν υψηλά μεγέθη ρύπων.

Σόμπες Pellet

Οι συγκεκριμένες σόμπες λειτουργούν με το υλικό pellet, το οποίο είναι κατάλοιπα ξύλου ή αγροτικών προϊόντων και η καύση του είναι ιδιαίτερα αργή. Επίσης, το pellet είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς είναι ανακυκλώσιμο υλικό. Οι σόμπες pellet είναι πιο αποδοτικές συγκριτικά με τις απλές σόμπες ξύλου, είναι ανθεκτικές σε υψηλές θερμοκρασίες και αρκετά εύκολες στην συντήρηση.

Κλιματιστικό Inverter

Ένας από τους πιο κλασικούς τρόπους θέρμανσης είναι η χρήση κλιματιστικού. Για να μπορέσουμε να έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας με το κλιματιστικό, θα πρέπει να είναι τεχνολογίας Inverter. Είναι πιο ακριβά μοντέλα σε σχέση με άλλα κλιματιστικά αλλά καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια και είναι κατάλληλα για πολύωρη χρήση. Είναι σημαντικό να προσέξετε τον χώρο που θέλετε να θερμάνετε, καθώς αν δεν μπορεί το κλιματιστικό να καλύψει τον χώρο θα κάψει περισσότερο ρεύμα.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους πιο οικονομικούς τρόπους θέρμανσης, οι οποίοι θα σας λύσουν τα χέρια τους κρύους χειμώνες και θα καλύπτουν τις ανάγκες σας για μεγάλο χρονικό διάστημα με πολύ χαμηλό κόστος.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top