0

Οι μετακομίσεις από μόνες τους είναι αγχωτικές και τρομερά δύσκολες διαδικασίες. Φανταστείτε τώρα να πρέπει να κάνετε μια μετακόμιση με ένα μωρό μαζί. Θα μπορούσε να αποτελέσει κόλαση. Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχωθείτε ή να δυσκολέψετε τη ζωή σας περισσότερο από όσο πρέπει, αν όντως πρέπει να μετακομίσετε σε μια περίοδο που πρέπει παράλληλα να φροντίζετε και το μωράκι σας.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν κάπως. 

1. Μην πακετάρετε τα πράγματα του μωρού πρώτα

Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Προτιμήστε να πακετάρετε οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο σπίτι, αλλά αφήστε τα πράγματα του μωρού τελευταία. Ο λόγος είναι απλός. Δεν θέλετε καθόλου να πρέπει να ανοίξετε από την αρχή τις κούτες που φτιάξατε για να εντοπίσετε το αγαπημένο παιχνίδι του μωρού σας, την πιπίλα του ή οτιδήποτε άλλο σας είναι απαραίτητο για τη φροντίδα του. Και συνήθως οι μεγαλύτερες ανάγκες θα προκύψουν λίγα λεπτά πριν τη μετακόμιση. 

2. Ξεπακετάρετε πρώτα τα πράγματα του μωρού

Ωστόσο, όταν θα βρεθείτε στο καινούργιο σας σπίτι τα πρώτα πράγματα που πρέπει να ξεπακετάρετε είναι τα πράγματα του μωρού σας. Θα πρέπει να στήσετε την κούνια του, να βρείτε χώρο για την αλλαξιέρα του και γενικότερα να είστε οργανωμένοι, προκειμένου να μπορείτε να το φροντίσετε και μόλις φτάσετε στον καινούργιο σας χώρο. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, είναι σημαντικό να προμηθευτείτε σελτεδάκια προκειμένου να μπορείτε να αλλάξετε τις πάνες του μωρού σας οπουδήποτε χρειαστεί καθώς και λευκά είδη Lorena Canals. Τα σελτεδάκια θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε καθαρές όλες τις επιφάνειες στις οποίες θα τοποθετήσετε το μωρό σας.

3. Βρείτε κάποιον να σας βοηθήσει

Το ιδανικό θα ήταν να βρείτε κάποιον που μπορεί να σας βοηθήσει με το μωρό. Κατά τη διάρκεια της μετακόμισης υπάρχουν παντού αντικείμενα που, όπως και να έχει, δεν είναι ασφαλή για τα μωρά. Και είναι προφανές ότι δεν μπορείτε να έχετε τον νου σας στα πάντα μόνοι σας. 

4. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τη ρουτίνα του μωρού

Η ρουτίνα είναι σημαντική για τα μωρά. Και πρέπει, όσο μπορείτε, να προσπαθήσετε να τη διατηρήσετε ακόμη και εν μέσω της μετακόμισης. Μπορείτε να κάνετε όσο περισσότερο από το πακετάρισμα γίνεται τις ώρες που το μωρό σας συνήθως κοιμάται. Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία, οπότε αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να υπολογίσετε.

Μην ξεχάσετε να φτιάξετε μια τσάντα με όλα τα πράγματα στα οποία θα πρέπει να έχετε άμεση πρόσβαση κατά τη διάρκεια όλης της μετακόμισης. Έτσι, θα είστε προετοιμασμένοι για όλα τα απρόοπτα που μπορεί να προκύψουν.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top