0

Με τίτλο «Η Ελλάδα δεν είναι εχθρός, είναι γείτονας» δημοσιεύεται σήμερα στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Σοζτζού» άρθρο του Εγκέ Τσανσέν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο οποίος σημειώνει έναν «ανταγωνισμό εθνικισμού» μεταξύ αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) και κυβέρνησης AKP, ενώ υποστηρίζει ότι όσοι ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά της, προκειμένου να καταλάβει την Τουρκία, είναι απλά βλακείες!

Χωρίς νόημα η ένταση με την Ελλάδα

«Η διένεξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν έχει τελειώσει λόγω της γεωγραφίας που βρίσκονται. Αυτό σημαίνει ότι οι Τούρκοι με τους Έλληνες είναι εχθροί ο ένας με τον άλλον; Όχι! Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία με την Ελλάδα είναι γείτονες, αυτό είναι όλο! Η Γερμανία με τη Γαλλία μέχρι σήμερα πήγαιναν συνεχώς σε πόλεμο. Γιατί είναι γειτονικά έθνη. Αλλά βοηθώντας ο ένας τον άλλον δημιούργησαν την ΕΕ. Ρωτάω: Με ένα πληθυσμό 12 εκατομμυρίων, μπορεί ο σκοπός της Ελλάδας εξοπλίζοντας τα νησιά του Αιγαίου να είναι να καταλάβει την Τουρκία; Παρακαλώ ας μη λέμε βλακείες!

Ο λόγος είναι προφανώς πως φοβούνται ότι εμείς θα καταλάβουμε αυτά τα νησιά. Το πρόβλημα των εξωτερικών σχέσεων της Τουρκίας, το οποίο μπορεί να λύσει εύκολα, είναι η ένταση χωρίς νόημα με την Ελλάδα. Και αυτός που είναι πιο ισχυρός έχει ευθύνη να ηγείται της ειρήνης», αναφέρει το άρθρο, με υπότιτλο: «Η Ελλάδα είναι ο μπροστινός μας κήπος, ας τον κρατήσουμε καθαρό».

https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/ege-cansen/yunanistan-dusman-degil-komsudur-6691516/

https://www.ethnos.gr/kosmos/177266_toyrkia-efimerida-soztzoy-i-ellada-den-exoplizei-ta-nisia-gia-na-epitethei-stin


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top