0

Με την πλούσια γεύση του και με ποικίλες υφές και χρώματα, το τσένταρ είναι από τα πιο δημοφιλή τυριά σε όλο τον κόσμο. Η σάλτσα τσένταρ είναι ιδανική για ζυμαρικά, για βραστά λαχανικά (όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, κολοκυθάκια ή φασολάκια) και πολύ ωραίο ντιπ για νάτσος και για τηγανητές πατάτες.

Υλικά

  • 200 γρ. τριμμένο τσένταρ
  • 400 ml γάλα
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • ½ κουτ. γλυκού σκόνη μουστάρδα
  • ¼ κουτ. γλυκού κουρκουμάς (για το χρώμα)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει.
  2. Ρίξτε το αλεύρι, ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και μετά προσθέστε το γάλα, τη μουστάρδα και τον κουρκουμά.
  3. Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη βελούδινη σάλτσα και ρίξτε το τριμμένο τσένταρ, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήστε σε μέτρια ένταση μέχρι να δέσει η σάλτσα, ανακατέψτε και κατεβάστε από την εστία.
  4. Αν κρυώσει η σάλτσα και πήξει, για να την ξαναζεστάνετε προσθέστε μερικές κουταλιές γάλα.

https://www.ethnos.gr/food/recipes/115536_saltsa-tsentar


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top