0

Στα (υψηλά) επίπεδα του 2019 επέστρεψε ο Νομός Καβάλας σε ότι αφορά τις «Γαλάζιες Σημαίες» στις παραλίες του για το καλοκαίρι του 2021, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), που είναι ο Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας. Φέτος λοιπόν σε Καβάλα, Παγγαίο, Νέστο και Θάσο θα ανεμίζουν συνολικά 14 «Blue Flags», δύο περισσότερες από το προηγούμενο καλοκαίρι, γεγονός που κρίνεται ως μια πολύ θετική εξέλιξη.

Αν μάλιστα ο Δήμος Καβάλας δεν είχε μια «απώλεια» με την έξοδο από το πρόγραμμα της Ακτής Τόσκα, τότε θα μπορούσε να βρεθεί σε ακόμα υψηλότερη θέση.

Συγκεκριμένα, σε σχέση με πέρσι, ο Δήμος Καβάλας μετράει την έξοδο από το πρόγραμμα της Τόσκα, αλλά έχει την επιστροφή της Ακτής του Περιγιαλίου. Στο Δήμο Νέστου και στην Αμμόγλωσσα θα υπάρχουν δύο παραλίες με «Γαλάζια Σημαία» και όχι μία όπως το 2020, ενώ ο Δήμος Θάσου προσθέτει και 4η «Blue Flag» στις 3 που είχε την περασμένη χρονιά, αυτή της Παραλίας στο Λιμανάκι στην Πόλη της Θάσου. Τέλος ο Δήμος Παγγαίου διατήρησε τις… δυνάμεις του με 6 παραλίες.

Αναλυτικά:

- Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας [10]

Δήμος Νέστου

Αμμόγλωσσα Κεραμωτή/Ammos beach

Αμμόγλωσσα Κεραμωτή/Paralia Beach

Δήμος Καβάλας

Μπάτης

Περιγιάλι

Δήμος Παγγαίου

Αμμόλοφοι

Νέα Ηρακλείτσα

Νέα Πέραμος

Οφρύνιο/Τούζλα

Σαρακήνα

Ορφάνι

- Περιφερειακή Ενότητα Θάσου [4]

Δήμος Θάσου

Θάσος Πόλη/Λιμανάκι

Μακρύαμμος

Πευκάρι 2/Alexandra Beach

Πρίνος Δασύλιο 2/Ilio Mare Beach

https://www.kavalapost.gr/energia-perivallon/258177/kalokairi-2021-syn-2-galazies-simaies-stis-paralies-tis-kavalas

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top